Camera ASI120MC
Camera ASI120MC
Prosim vás kde predavajú kameru ASI120MC? Najlepšie česko alebo slovensko? A ešte jedno chcem sa spytat že podpora aj Windows 8? Napiš mi a dakujem
nepočujúci amaterský astronóm
Súkromná astronomická pozorovateľňa KYSUCA
8" f/5 Newton, CG-5 + motor, Canon EOS 550D, 850D + Astronomik CLS, pointacie SW 102/500mm, hmlovinovy filter UHC-S
https://vesmir-spj.webnode.sk/

8" f/5 Newton, CG-5 + motor, Canon EOS 550D, 850D + Astronomik CLS, pointacie SW 102/500mm, hmlovinovy filter UHC-S
Camera ASI120MC
Já kupoval od pana Zahajského.
http://www.supra-dalekohledy.cz/nenasli-jste/
Je schopný sehnat to třeba odtud
http://www.teleskop-express.de/shop/ind ... tical.html
Pošli mu e-mail a domluv se sním, myslím, že by to neměl být problém.

http://www.supra-dalekohledy.cz/nenasli-jste/
Je schopný sehnat to třeba odtud
http://www.teleskop-express.de/shop/ind ... tical.html
Pošli mu e-mail a domluv se sním, myslím, že by to neměl být problém.

Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Camera ASI120MC
Maser: Dakujeeeem za info 

nepočujúci amaterský astronóm
Súkromná astronomická pozorovateľňa KYSUCA

Camera ASI120MC
Já mám kameru ASI120MM a s Windows 8 chodí normálně.
Camera ASI120MC
Btw já ji mám ze supry o p. Zahajského objednanou a čekám na ní.. a řikal, že ji asi zařadí do prodeje.... než email mu zavolej a je to, nebo tam dojed jestli máš cestu 

SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Camera ASI120MC
Neni lepsi objednat rovnou od TS? Dostanes tam jeste slevu, pokud si o ni reknes...dostal jsem ji vzdy a pokud to je skladem, do 48h ji mas doma.
Camera ASI120MC
mám novou ASI120MC a všiml jsem si nějakých fleků při záběrech, je to špína na sklíčku nebo nějaká vada čipu co myslíte ?
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Camera ASI120MC
To bude prach, zkoušel jsi to čistit?... spíš se tady zeptej co ti tam dělá ten rastr na první fotografii, na to ti nikdo neodpoví 

Lectorem iustus...
Camera ASI120MC
je úplně nová čistit jsem se to netroufnul, jestli to je špína na sklíčku nebo na čipu, abych to nepoškodil, ten rastr to je udělanej screnshot obrazovky ze záběru na ostro a ten druhej snímek je video projetý autostakkertem
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Camera ASI120MC
Je to screenshot? O to hůř... Bavíme se o tom samém? Rastr - mřížka, to se screenshotem - fotografií nemá nic společného. Pokud ti ten rastr opravdu nevadí, nebo nepřekáží při focení nebo skládání, tak jako bych nic neřekl 
Ale zkusil bych ten prach určitě očistit, třeba u Slunce ti to bude vadit celkem dost. Spíš asi nejen tam.

Ale zkusil bych ten prach určitě očistit, třeba u Slunce ti to bude vadit celkem dost. Spíš asi nejen tam.
Lectorem iustus...
Camera ASI120MC
Ahoj,
podla velkosti to vyzera na prach na snímači, teda nie na krycom skle/filtry ktorý je v predu.
Na to že je úplne nová tam toho máš nejak požehnane. Rozskrutkuj kameru aby si sa dostal k chipu a skús si ho pozrieť mikroskopom alebo silnejšou lupou, svieť si pritom zboku na chip nejakou lampu, prachové zrnká by mali pekne svietiť.
podla velkosti to vyzera na prach na snímači, teda nie na krycom skle/filtry ktorý je v predu.
Na to že je úplne nová tam toho máš nejak požehnane. Rozskrutkuj kameru aby si sa dostal k chipu a skús si ho pozrieť mikroskopom alebo silnejšou lupou, svieť si pritom zboku na chip nejakou lampu, prachové zrnká by mali pekne svietiť.
mitovka
Camera ASI120MC
Jen taková technická, pokud je toto snímek z dalekohledu, (ASI osazená v primárním ohnisku, popřípadně projekce, nebo za barlowem), který je zaostřený na nějaký prach, tak na 99% je to prach na primárním zrcadle (nebo osazených členech... to je má zkušenost, protože pokud mám zaostřeno, vždycky na snímku mám černý flek... (je to špína na primáru, co jsem neočistil, před čištěním primáru jsem tam podobných fleků měl asi 5)
Pokud by sis ale nebyl jistý, tak tu ASI rozšroubuj a podívej se na chip pod lupou.... opatrně abys to lupu a světlem nepoškodil, ale já si myslím, že to bude ok... pokud by tam byl prach, zkusil bych to odfouknout vzduchovým balónkem z chipu... reklamaci, pokud jsi to kupoval z Číny, bych nechal jako poslední možnost.
Ps starší modely ASI neměli krycí sklíčko (u barevne ASI IR cut filtr) tak, že se prach na chip dostal i při běžném používání...
Pokud by sis ale nebyl jistý, tak tu ASI rozšroubuj a podívej se na chip pod lupou.... opatrně abys to lupu a světlem nepoškodil, ale já si myslím, že to bude ok... pokud by tam byl prach, zkusil bych to odfouknout vzduchovým balónkem z chipu... reklamaci, pokud jsi to kupoval z Číny, bych nechal jako poslední možnost.
Ps starší modely ASI neměli krycí sklíčko (u barevne ASI IR cut filtr) tak, že se prach na chip dostal i při běžném používání...
Camera ASI120MC
pokud je toto snímek z dalekohledu, (ASI osazená v primárním ohnisku, popřípadně projekce, nebo za barlowem), který je zaostřený na nějaký prach, tak na 99% je to prach na primárním zrcadleTohle snad není myšleno ani ze srandy. Aby byl prach z primáru viditelný jako ostrý nebo mírně rozostřený na snímku, musela by být kamera ve dvojnásobku ohniskové vzdálenosti primáru. Tohle nemůže být nic jiného než prach těsně před čipem, v případě projekčního okuláru v blízkosti jeho ohniska.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Camera ASI120MC
Dobycz1 napsal dne dnes 16:39:09:
pokud je toto snímek z dalekohledu, (ASI osazená v primárním ohnisku, popřípadně projekce, nebo za barlowem), který je zaostřený na nějaký prach, tak na 99% je to prach na primárním zrcadle
MilAN
YaBB Moderato
Tohle snad není myšleno ani ze srandy. Aby byl prach z primáru viditelný jako ostrý nebo mírně rozostřený na snímku, musela by být kamera ve dvojnásobku ohniskové vzdálenosti primáru. Tohle nemůže být nic jiného než prach těsně před čipem, v případě projekčního okuláru v blízkosti jeho ohniska.
No každopádně je to možné, pokud použije nějaký člen dvojnásobne ohniskové vzdálenosti dosáhne snadno. Dobrá asi jsem neměl psát osazenou kamerou v primárním ohnisku, každoppádně pokud má zrcadlo poškozené a nebo tam má špínu, pak se fleky projeví i takto. Nevím jaké máš stím zkušenosti, já stím snímám asi rok a vím o čem mluvím.
pokud je toto snímek z dalekohledu, (ASI osazená v primárním ohnisku, popřípadně projekce, nebo za barlowem), který je zaostřený na nějaký prach, tak na 99% je to prach na primárním zrcadle
MilAN
YaBB Moderato
Tohle snad není myšleno ani ze srandy. Aby byl prach z primáru viditelný jako ostrý nebo mírně rozostřený na snímku, musela by být kamera ve dvojnásobku ohniskové vzdálenosti primáru. Tohle nemůže být nic jiného než prach těsně před čipem, v případě projekčního okuláru v blízkosti jeho ohniska.
No každopádně je to možné, pokud použije nějaký člen dvojnásobne ohniskové vzdálenosti dosáhne snadno. Dobrá asi jsem neměl psát osazenou kamerou v primárním ohnisku, každoppádně pokud má zrcadlo poškozené a nebo tam má špínu, pak se fleky projeví i takto. Nevím jaké máš stím zkušenosti, já stím snímám asi rok a vím o čem mluvím.
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Camera ASI120MC
Dobycz - To snad opravdu nemyslíš vážně. Špína na primáru nejde při normálním zobrazování, ať už v primárním ohnisku, okulárovou projekcí či barlowem NIJAK zobrazit. Prostě to nevychází (ani nemůže) geometricky. V primárním ohnisku to nejde nikdy, při negativní projekci s barlowem už tuplem ne. Při projekci okulárem čistě teoreticky ano, ale to by senzor musel být ve výstupní pupile okuláru, a tam ho nedostaneš (a pokud bys ho tam dostal, u delšího okuláru, tak v té konfiguraci zase soustava nezobrazí žádný objekt z oblohy). Pokud tedy zápasíš se špínou, tak rozhodně ne s tou na primárním zrcadle.
-------------
Tohle, tak jak to vypadá, je na 100% prach na vstupním okénku kamery, pravděpodobne ZVENKU toho krycího sklíčka. Tam bych začal. Nejdřív ofoukat stlačeným vzduchem, pokud to nepomůže, tak LensPen. Rozhodně kameru hned nerozdělávej, aby to nebylo ještě horší. Dovnitř se takovéhle množství prachu nemá jak dostat, s vyjímkou, že by v ZWO byli totální "čuníci", což ale evidentně nejsou.
Rastr na snímku má jednoduchý původ. Má barevnou kameru a zobrazoval se zjevně RAW obraz bez debayeringu, tedy s rastrem. Při screenshotu a následném zmenšení snímků na Rajčeti to udělá takovéhle interference.
Kamera bude naprosto vpořádku, jen je prostě hrozně zasviněná zvenku. Tahle astrofoto disciplína provozovaná při nízkých světelnostech je neskutečně háklivá na čistotu čehokoli v cestě, co je blíž k senzoru. Takže důklade vyčistit (podotýkám že to není úplně triviální záležitost), na kameře nechat našroubovaný tubusek a DŮSLEDNĚ POUŽÍVAT KRYTKU (třeba okulárovou), kdykoli je kamera mimo teleskop. Jinak se učistíš.
-------------
Tohle, tak jak to vypadá, je na 100% prach na vstupním okénku kamery, pravděpodobne ZVENKU toho krycího sklíčka. Tam bych začal. Nejdřív ofoukat stlačeným vzduchem, pokud to nepomůže, tak LensPen. Rozhodně kameru hned nerozdělávej, aby to nebylo ještě horší. Dovnitř se takovéhle množství prachu nemá jak dostat, s vyjímkou, že by v ZWO byli totální "čuníci", což ale evidentně nejsou.
Rastr na snímku má jednoduchý původ. Má barevnou kameru a zobrazoval se zjevně RAW obraz bez debayeringu, tedy s rastrem. Při screenshotu a následném zmenšení snímků na Rajčeti to udělá takovéhle interference.
Kamera bude naprosto vpořádku, jen je prostě hrozně zasviněná zvenku. Tahle astrofoto disciplína provozovaná při nízkých světelnostech je neskutečně háklivá na čistotu čehokoli v cestě, co je blíž k senzoru. Takže důklade vyčistit (podotýkám že to není úplně triviální záležitost), na kameře nechat našroubovaný tubusek a DŮSLEDNĚ POUŽÍVAT KRYTKU (třeba okulárovou), kdykoli je kamera mimo teleskop. Jinak se učistíš.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM