PHD2

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
hokle
Příspěvky: 1319
Registrován: 03. 03. 2009, 13:21

PHD2

Příspěvek #91 od hokle » 16. 03. 2016, 10:17

Mám bohužel stejnou zkušenost, jako Cztwerecz. Pokud nakonfiguruji druhou ASInu, tak ta první ztratí konfiguraci. škoda:-(
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, SPC900NC, турист-4 10x30, ASI120MM, ASI290MC, Atik460EXm

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 6803
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #92 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:02

Zkusil jsem jen od oka polárně ustavit montáž + pointovat hledáčkem 9x50. Určitě to nebylo úplně přesné. Co může být důsledkem těchto chybových hlášek?

Dec calibration failed star did not move enough.

Calibration computed RA/DE axis angled that are questionable

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5366
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #93 od Karell » 05. 04. 2016, 21:05

Malý pohyb hvězdy v hledáčku. Zkus prodloužit kalibrační krok.
Edit: klidně třeba na 2-3 s, bude to trvat dlouho, ale mělo by to pomoci.

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 6803
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #94 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:16

Trošku jsem si to myslel. Jak moc to mohu prodloužit? Pointuji ohnisko 900 mm. Tak nevím aby pak ten pohyb nebyl moc velký.

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5366
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #95 od Karell » 05. 04. 2016, 21:18

Nemám teď PHD2 přes sebou, není možnost tam zadat ohnisko pointéru a velikost pixelu a čipu kamery tak, aby to nějaký čas doporučilo? Nemám zkušenost s pointací hledáčkem, kolik jsi tam měl délku kroku teď? Zkusil bych začít na 1s.

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 19949
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 71

PHD2

Příspěvek #96 od MilAN » 05. 04. 2016, 21:23

Neurčí čas expozice, ale určí si počet kroků -celkový posuv.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5366
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #97 od Karell » 05. 04. 2016, 21:28

Milane dík za doplnění, já si tyhle věci vůbec nepamatuji a už zase laboruji s novým SIPSem bří Cagašů :)

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 6803
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #98 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:29

Aha, čili jak se přesně jmenuje tato funkce? Podívám se do PHD. Calibration step? Mám tam 500 ms. Takže to asi bude ono.

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5366
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #99 od Karell » 05. 04. 2016, 21:32

Jo, to je ono. Měl jsi 0,5s, zkus dát 1000ms.

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 6803
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #100 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:42

Díky moc za rady, bohužel na ostrý test to bude ještě dlouho trvat, než to zkusím.

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4254
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

PHD2

Příspěvek #101 od Bill » 05. 04. 2016, 22:02


Nemám teď PHD2 přes sebou, není možnost tam zadat ohnisko pointéru a velikost pixelu a čipu kamery tak, aby to nějaký čas doporučilo?


Ano. PHD2 to dělá, předchozí verze ne. Určitě už to bude v tomhle vlákně :-)
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Bíba75
Příspěvky: 1658
Registrován: 12. 06. 2006, 21:08
Bydliště: Tuchřice
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #102 od Bíba75 » 01. 05. 2016, 13:27

Ahoj na fóru.
Mám malej dotaz na zkušenější. Dá se nějak urychlit kalibrace v phd? A nebo šesti minutová kalibrace je v pořádku? Na prográmek jak takovej si stěžovat vůbec nemohu  pointuju newton 250/1000 hledačem úplně v pohodě jen ta kalibrace mi přijde dlouhá.
Bíba.
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 1600 MMC,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 6803
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #103 od Cztwerec » 01. 05. 2016, 16:50

Co vlastně kalibruješ Libore?

Uživatelský avatar
Bíba75
Příspěvky: 1658
Registrován: 12. 06. 2006, 21:08
Bydliště: Tuchřice
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #104 od Bíba75 » 01. 05. 2016, 17:41

Jedna se mi o kalibraci montáže, je to ten úkon jak označíš hvězdu a phd si vrtí montáží. To je ta kalibrace která se mi zdá dost dlouhá.
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 1600 MMC,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/

Uživatelský avatar
Peter S. (cactae)
Příspěvky: 249
Registrován: 21. 03. 2009, 19:11

PHD2

Příspěvek #105 od Peter S. (cactae) » 01. 05. 2016, 19:53

Moju Heq5-ss, bezne Phd2 kalibruje 4-8min. Zalezi v akej vyske je objekt a dlzke kalibr. kroku. Cim vyssie je objekt najmä nad 50° nad rovnikom ked phd2 chce 3-5 sekundove expozicie a robi 25-40 krokov v kazdom smere tak to trva a trva a trva. Pod 50° robim dvoj sekundove exp., potom skor Phd2 skalibruje montaz.


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host