Mě bohužel PHD2 nespolupracuje se stařičkou webkou Philips ToUCam Pro. Obraz z kamery je jen zrnitá bílá plocha (nereagující na změnu expozice, gainu, ...), občas obraz "naskočí", ale po vteřině či dvou zase zmizí, zase naskočí a zase zmizí...
Mám takový dotaz. Provozuje/provozoval někdo tento sw s modifikovanou webkamerou? Mám takový problém že mi vypadávají expozice - nevyčte snímek. Při stejném nastavení v Guidemaster se to neděje. Tak jestli se s tím někdo nesetkal?
Mě bohužel PHD2 nespolupracuje se stařičkou webkou Philips ToUCam Pro. Obraz z kamery je jen zrnitá bílá plocha (nereagující na změnu expozice, gainu, ...), občas obraz "naskočí", ale po vteřině či dvou zase zmizí, zase naskočí a zase zmizí...
Musím zatím zůstat u původního PHD
Jen k tomu dodám, že jsem před nedávnem instaloval aktuální verzi PHD2, která je již s mou webkou "použitelná". S tou bílou plochou problém přetrvává, ale už to není pořád, ale jen občas (1x za 2-5sec).
Předpokládám, že tomu, čemu já říkám "bílá plocha" je u tebe to "vypadávají expozice".
Tohle bych v mých podmínkách bral jako hodně dobrou hodnotu.Kyž vypneš pointaci v DEC, uvidíš, za co je z toho zodpovědný seeing. RA bude vždy horší (pokud tedy nebudeš ve velké deklinaci)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Me to moc dobry neprijde (jsem narocny a kazdy zub na grafu mi vhani slzy do oci). Tezko neco seriozne soudit na zaklade grafu s minimem informaci, ale muzu si zaspekulovat Prijde mi ze to chvilema nestiha opravovat v RA (nizka agr, prilis dlouhy cas mezi snimky ci pripadne nestastne zvolena hodnota na min correction), taky mi prijde ze to obcas "jednou osou stoucha do druhy" (u eq6 s vetsimi dalekohledy dokazi pohyby v DEC specialne pri zmene smeru totalne doprasit i RA - vibrace pointace = oprava neexistujicich chyb) + vule v DEC, to je videt jak to chvilema neopravuje.
Myslim ze je mozne se dostat na mnohem nizsi hodnoty nez tam ted mas. Kdyz si to srovnam s moji eq6 (hledacek 160 mm kamera prepokladam stejna) tak mi po prepoctu na stejnou velikost vychazi hodnoty rms nekde u 0.25pix pri slusnem seeingu( 2.2"), pri excelentnim i mnohem mene. Kazdopane to neni legrace si to poradne odladit, najit si spravne parametry pro vlastni sestavu a vyvarovat se veci ktere tomu vylozene neprospivaji. Tezko neco radit, to je proste potreba vyzkouset, kazdopadne bych zkousel asi stylem pointace dec jen jedenim smerem s lehce neustavenou montazi, snazil bych zvysit honotu RA osc blize k 0.5 (mene nez 0.5 jsou nedostatecne opravy, vice je prekorigovani), a vubec se snazil si pohrat s ruznymi kombinacemi prametru agresivity hystereze a minimalni velikosti chyby nez dojde ke korekci. Samozrejme je taky dobry vedet jak se to chova s menicim se seeingem a podle toho upravovat jednotlive parametry(pro seeing 1.5" to chce neco jineho nez 3+").