vzhledem k nulovemu volnemu casu (musim totiz tez nekdy spat a nekdy pracovat do prace) zde jen kratce shrnu poznatky z prvni noci:
- rozbil se mi laptop (mam s sebou jen jeden, protoze druhy fotolaptop jsem musel nechat kvuli pracovnimu doma), resp. jeho displej, resp. z 1024 pixelu se stalo asi 600 a neco krat neco a vidim pul obrazovky, takze fungovat s timto je totalni zoufalstvi (jeste to blika (hazi blesky) a zobrazuje tak 16 barev) takze vubec nevim co fotim a o kompozici nemluve.
- moje HEQ-5 ma nejakou zahadnou vuli v RA ose (ze by s tim tolik mlatili na letisti ackoli byla zabalena a ochranena perfektne sama v extra kufru?), ktere jsem si nikdy predtim nevsiml. Nasledkem toho mam vsechny data ujety/krivy hvezdy presne v RA ose o 1-2 pixely (tudiz vse co jsem vyfotil stoji za pendrek a budu muset zmensit na 50% rozliseni)
- nahodne, asi jednou z 20ti snimku, mi zacala blbnout mechanicka zaverka na kamere G3-11000, proste mi to obcas stahne prazdnej snimek (vypada jako bias - proste jakobych mel zakrytovany objektiv).
takze fotim max 6min expozice :-/
krome pocitace, montaze a kamery mi ale vse ostatni funguje. Pocitac a montaz mam jednu, ale kamery dve.
Nastesti mi Honzik prislibil, ze mi muze pujcit jeden nahradni laptop a i svoji montaz az bude zrovna v praci a nebude moci jet se mnou na vyjezd.
prvni noc skoncila brzy kvuli silnemu vetru (ja bych to nazval uraganem se svoji chatrnou montazi), druha noc byla super skvela (mam ale jen 5,5 hodiny dat) a treti je ted zatazeno
zdravim do CR!
Dovoluji si zde jeste verejne podekovat tem, kteri mi jakkoli zasadne pomohli pri ladeni techniky ci poskytli jakoukoli podporu: Jan Camek, Pavel Vabrousek, Martin Myslivec, Ales Telecky, Jiri Kasal, Pavel Cagas a dalsi...