Po delší době jsem opět zavítal na tento web Docela jsem se začetl do této debaty a měl bych (možná) vysvětlení pro ten záhadný jakoby neviditelný objekt.
Stalo se mi něco podobného. Pozoruji a z ničeho nic nademnou v naprosté tichosti proletí velký objekt. Stejně jak říkáte vy. Úplně jsem se toho lekl Je vidět, ale nesvítí. Jakoby byl skutečně neviditelný. Je však dost velký (v porovnání M31) a "světla" jsou uspořádány do trojúhelníku. Letí fakt dost rychle a směřuje přes celou oblohu. No řeknu vám... kdybych neměl triedr, tak bych si myslel, že to byli "ufouni". Když jsem se však podíval triedrem, tak jsem viděl hejno hus ve formaci. Letěli naprosto tiše a to "světlo" bylo asi z puličních lamp, které je osvětlovaly ze spodu. "Objekt" se pohyboval fakt dost rychle... Ony totiž ty husy byly dost nízko.
Tak nějak si myslím, že by se daly vysvětlit ty úkazy. Úplně to odpovídá tomu co jsem viděl já. Jestliže však ten objekt byl velký zhruba asi jako M31, je možné, že to bylo hejno v dálce. Husy nemění směr a pohybují se tiše. Zajímavé je, že ve dne "kdákají", ale tu noc byly naprosto tiché... Nevydali ani hlásku. Jo... mimochodem tu noc se mi to stalo dvakrát. To druhé hejno však už neletělo v tak krásné a neměnné formaci jako to první. Každopádně jsem se ho lekl taky...
Takže asi tak. Podle mě to bylo hejno hus v dálce. Neměnilo směr, letělo rychle, jakoby "svítilo a nesvítilo", letělo od obzoru (předpokládám, zahlédl jsem ho totiž až bylo nademnou) k obzoru...