Jaké typy softwaru jsou nutné pro astrofoto

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
adam..

Příspěvek od adam.. »

Zdravím vás. Před nedávnem jsem v jiném vlákně psal dotaz ohledně fotoaparátu Canon EOS 1100D, který si hodlám pořídit do začátku s astrofotografií. Zároveň ale sleduji i jiné značky, a zamlouvají se mi i některé typy Nikonů. Jeden z argumentů, proč si vybrat Canon, se často uvadí fakt, že jej ve větší míře podporují programy určené k astrofotografii. A mě by právě zajímalo, jaké typy těchto programů jsou pro astrofocení nutné?

Je mi jasné, že budu potřebovat software pro skládání více expozic do jedné fotografie. Tam ale předpokládám nezáleží z čeho fotky pochází. Zatím ale nemám přehled o tom, k čemu dalšímu (aspoň v začátcích) bych potřeboval jiné typy programů. Dá se říct, jaké typy programů jsou důležité či nutné pro astrofotografování, a které nepodporují Nikony, nebo jen velmi obtížně?

Díky za odpověď ;)
Edu

Příspěvek od Edu »

k čemu dalšímu (aspoň v začátcích) bych potřeboval jiné typy programůHlavně pro kalibraci !

Vše je popsáno zde:

http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 1221076549

Doporučuji velice dobře prostudovat. Zde nalezneš odpovědi na svoje otázky.¨ ;)

adam..

Příspěvek od adam.. »

Díky za odkaz Fórum pro začátečníky... až se stydím, že jsem si toho nevšimnul hned :-[ .
Odpovědět