Zviditelnění
- Honza Ebr (honza42)
Zviditelnění
elegantní vesmír jsem čet a to rozhodně není dobrá kniha o kvantové mechanice. nepoučený čtenář podle mě nemá z autorova podání šanci odlišit realitu (kvantová mechanika) od toužebných přání (strunové teorie).
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Zviditelnění
Já jiné nečetl tak nemám možnost srovnání. Ani nevím jestli něco podobného pro nefyziky je.
SW 305/1500, 200/1000 Celestron 102/1000, Bresser 60/800, TS 25x100UHC triedr 20x60
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Zviditelnění
Honza kdyžtak promine, ale mně se líbí kniha
Nový kvantový vesmír
autoři: Tony Hoy a Patrick Walters
(p.s. pro mě je autoritou, že s touto knihou nemá problém Feynmen a dost se na něj v knize i odkazujou)
Nový kvantový vesmír
autoři: Tony Hoy a Patrick Walters
(p.s. pro mě je autoritou, že s touto knihou nemá problém Feynmen a dost se na něj v knize i odkazujou)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- Honza Ebr (honza42)
Zviditelnění
já myslim, že nějaký slušný populární knížky existujou, asi jsem i nějakou četl, ale je to fakt hodně dávno.
problém je ale vždycky, že řada autorů využívá psaní takových knížek k tlačení svých někdy dost ujetých tezí (extrémním případem je jinak naprosto brilantní Penrose), takže je to vždycky třeba číst s velkou dávkou opatrnosti, pokud to není kniha, kterou by předtím přečetla "schválil" někdo, kdo tomu rozumí. takové lidi tady máme v docela slušném počtu koneckonců, tak se třeba někdo ozve
problém je ale vždycky, že řada autorů využívá psaní takových knížek k tlačení svých někdy dost ujetých tezí (extrémním případem je jinak naprosto brilantní Penrose), takže je to vždycky třeba číst s velkou dávkou opatrnosti, pokud to není kniha, kterou by předtím přečetla "schválil" někdo, kdo tomu rozumí. takové lidi tady máme v docela slušném počtu koneckonců, tak se třeba někdo ozve
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Zviditelnění
V úrovni tazatele bych začal s knihou George Gamow: Pan Tompkins v říši divů. Ačkoliv je stará (obsahuje doplnění z pohledu novějších poznatků) mnoho věcí platí stále.
Zviditelnění
co říkate na knihu : kvantová teorie nikoho nezabije ?
SW Heritage 130/650mm + SW SWA Plossl 4mm + triedr 10x50
Zviditelnění
Kvantová teorie nikoho nezabije byla vcelku pochopitelná i pro mě - nefyzika. Pro úplné začátečníky můžu doporučit knihu "Alenka v říši kvant".
Zviditelnění
...z části jsem se prokousal "Feynmanovy přednášky z fyziky"...zejména první a druhý díl...ve třetím jsem se nechytal...
)))...R.Feynman psal velice stravitelně...člověk si nepřipadá jako úplný blb...;o)...
...letos pod stromeček jsem dostal Briana Greena a jeho "Skrytou realitu"...ve dvou třetinách textu se jakž takž orientuji (jakože tuším o čem autor píše), zbytek je pro mě španělská vesnice...doufám, že zatím... ;D
...kvanotvé záležitosti od začátku popisuje "Kvantová teorie - průvodce pro každého" od Johna Polkinghorna (Dokořán 2007)...tato brožurka se mi líbí velice...
...určitě doporučuji pořídit si na dané téma více knih různých autorů...čemu člověk neruzumí u jednoho autora, někdy snadno pochopí u jiného...
...
...letos pod stromeček jsem dostal Briana Greena a jeho "Skrytou realitu"...ve dvou třetinách textu se jakž takž orientuji (jakože tuším o čem autor píše), zbytek je pro mě španělská vesnice...doufám, že zatím... ;D
...kvanotvé záležitosti od začátku popisuje "Kvantová teorie - průvodce pro každého" od Johna Polkinghorna (Dokořán 2007)...tato brožurka se mi líbí velice...
...určitě doporučuji pořídit si na dané téma více knih různých autorů...čemu člověk neruzumí u jednoho autora, někdy snadno pochopí u jiného...
Zviditelnění
JPB: U knihy "Skrytá realita" jsem na tom stejně.První dvě třetiny v pohodě.Zbytek je pro mě nestravitelný.Určitě to zkusím přečíst ještě jednou.
Podobnou problematiku řeší i kniha Lisy Randallové "Tajemství skrytých dimenzí vesmíru".U této knihy jsem na tom ještě hůř.První třetina knihy dobrý,zbytek si nedokážu představit natož abych pochopil to o čem píše.
Podobnou problematiku řeší i kniha Lisy Randallové "Tajemství skrytých dimenzí vesmíru".U této knihy jsem na tom ještě hůř.První třetina knihy dobrý,zbytek si nedokážu představit natož abych pochopil to o čem píše.
Zviditelnění
Zdravím všechny 
Doufám, že tady můžu vložit příspěvek, i když je možná trochu od tématu. Je mi 15 let a i když mám ještě tři roky čas na výběr své další životní cesty, tak bych přivítal Vaše názory na povolání související s astronomií. Myslíte si, že má smysl studovat astrofyziku a nebo se tím většinou člověk nemá šanci uživit?
Předem díky za dobré rady zkušenějších. ::)
Doufám, že tady můžu vložit příspěvek, i když je možná trochu od tématu. Je mi 15 let a i když mám ještě tři roky čas na výběr své další životní cesty, tak bych přivítal Vaše názory na povolání související s astronomií. Myslíte si, že má smysl studovat astrofyziku a nebo se tím většinou člověk nemá šanci uživit?
Předem díky za dobré rady zkušenějších. ::)
- BiF
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
Zviditelnění
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
Zviditelnění
nebo se tím většinou člověk nemá šanci uživit?To přeci záleží hlavně na tobě, je to podobné jako ve všech zaměstnáních, nejde o to vystudovat, ale jak, s jakými znalostmi a schopnostmi. Už jen dotaz typu půjdu studovat astrofyziku pokud se s tím dobře uživím mi jako ideální důvod pro právě toto studium nepřipadá. 
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 49
- Kontaktovat uživatele:
Zviditelnění
Sám člověk se uživit šanci má, nicméně pokud není sám, jeho šance rapidně klesají...navíc luki007 nepsal nic o dobrém uživení, ale o uživení, a pokud mě paměť neklame, člověk vykonává nějaké povolání z toho důvodu, aby se uživil a za dobře uživil bych považoval to, že člověk nemusí přemýšlet, jak mu do konce měsíce vyjdou peníze....takže dotaz na finanční situaci, stejně jako v případě jakéhokoliv povolání na HPP je podle mě zcela na místě...holt trávu nežereme a zadarmo nám taky nikdo nic nedá....
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Zviditelnění
Já jsem tě taky pochopil, ale vidím to takhle: pokud budeš vynikající astrofozik určitě se s touto profesí uživíš, pokud průměrný.... a pokud mizerný, tak už asi těžko. Ale to už musíš vědět sám, jaké máš ambice a schopnosti.
Vystudováním čehokoli si nemůžeš zajistit jistou budoucnost, tak to v životě nechodí. A pokud je ti 15, spíš bych šel za ideály a tím co mě baví. Šikovný a vzdělaný člověk se uživí mnohdy v úplně jiném oboru než vystudoval .
Vystudováním čehokoli si nemůžeš zajistit jistou budoucnost, tak to v životě nechodí. A pokud je ti 15, spíš bych šel za ideály a tím co mě baví. Šikovný a vzdělaný člověk se uživí mnohdy v úplně jiném oboru než vystudoval .
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.