Zviditelnění

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Nick

Zviditelnění

Příspěvek od Nick »

Nikdo neřekl ( kromě mě ) že jsem dement , jen jsem čekal takovou reakci
SW Heritage 130/650mm + SW SWA Plossl 4mm + triedr 10x50
Maser
Věk: 45

Zviditelnění

Příspěvek od Maser »

Docela by mě zajímalo, jak si k těm svým nápadům dospěl?
a proti mikro meteoritum by podle me stacil nejaky hodne tlusty kus železaUrčitě jste se učily, že železo má hustotu 7860kg/m[ch179], kolik si myslíš, že by ten ochraný štít vážil? Kolik by si potřeboval paliva, aby si celou takhle těžkou loď zrychlil na tu tvou rychlost  13,889km/s  směrem k Marsu, a tam zase zabrzdil? Nehledě na to, že Země se po své dráze kolem Slunce pohybuje rychlostí 30km/s a Mars 25km/s, takže na nějaký přímý let po nejkratší dráze za 1300hodin zapomeň.

Je dobré, že máš nápady. Ale přece si nemyslíš, že příjdeš do NASA, řekneš inženýrům jak skvělý nápad si vymyslel a oni půjdou a postaví to.
Musíš přece mít vše rozpracováno do deailu, aby si věděl co a jak máš stavět.
;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
MaG
Kontaktovat uživatele:

Zviditelnění

Příspěvek od MaG »

Stěny kosmické lodi je místo tlusté vrstvy železa vhodné vyrobit ze dvou stěn a mezi ně dát lehkou pevnou látku, třeba kevlar. První stěna projektil roztříští, kevlar zastaví úlomky a druhá stěna je netknuta. To vše výrazně lehčí než tvůj návrh. Ale to nevadí. Přemýšlej dál a až dostaneš základy fyziky, třeba to bude jednou využito v praxi. Nejhorší je nemít fantazii, ale ještě horší je něco vymyslet a neumět si ověřit zda je to reálné nebo už realizované. Dnes v době internetu docela chyba.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Rudohor

Zviditelnění

Příspěvek od Rudohor »

Podstatnejsie ako naucit sa perfektne cesky je naucit sa perfekne anglicky, myslim si. Bez toho sa na spicke technologickej vlny neudrzis, asi sa tam ani nedostanes.
Ak chces byt priemerny chudobny vedec na priemernej chudobnej vysokej skole, staci ti ist tempom standardneho vzdelavania a troska talentu. Ak chces byt svetova elita, musis toto tempo o poriadny kus predbehnut. Pritom pocitaj, ze zaplatis vysoku cenu. Neodohrajes vela futbalovych zapasov, nespoznas vela sympatickych slecien, neuvidis vela meteorickych rojov. Nebude cas. Potrebujes zvladnut jednak poznatky svojho odboru, jednak principy vedeckej prace.
Radiacny stit z vodika -> aj mna toto ma uprimne zaujima, nikdy som o tom nepocul a neviem si to predstavit.
demonek

Zviditelnění

Příspěvek od demonek »

Podstatnejsie ako naucit sa perfektne cesky je naucit sa perfekne anglicky, myslim si. Bez toho sa na spicke technologickej vlny neudrzis, asi sa tam ani nedostanes.Nyní ano.Ale už bych se začal pomalu učit i čínsky

Assasincz

Zviditelnění

Příspěvek od Assasincz »

Hlavně, že ti hlava šrotuje. Udrž si aktivitu, nezakrň a nenech se zastrašit skepsí. Musíš holt počítat, že lidi jsou konzervativní, 80-90% z nich se ti vysměje (i když to zamaskují za sofistikovanou mluvu), aby měli pocit, že mají prim. Sedět a kritizovat umí kde kdo, ale málokdo má fištróna, aby přišel s něčím nekonvenčním a nebál se to prezentovat.
Nick

Zviditelnění

Příspěvek od Nick »

Ano , určitě budu o něčem dalším přemýšlet , to s těmi 2 stěnami je dobrý nápad , je hold vidět že toho ještě moc neznám čehož lituji , nebudu ztrácet hlavu a zkusím se zamyslet nad něčím lepším , mockrát děkuji za názory a za podporu . Teď si připadám trapně za to že jsem s tím chtěl kontaktovat NASA .
SW Heritage 130/650mm + SW SWA Plossl 4mm + triedr 10x50
Ačánek

Zviditelnění

Příspěvek od Ačánek »

Promin ale nechci aby nekdo mohl videlat na mem napadu

Jo tak to máme stejný taky mám pár nápadů. Dost často se mi stává, že na něco přijdu a za pár měsíců vidím např. na seznamu nebo na jiném portálu velký nadpis byl objeven.... někdo vymyslel to a to a když si to přečtu tak zjistím žejsem měl stejný nápad ale jaksi obyčejní lidé nemaj moc prostředků se nějak zvyditelnit taky by mě tohle téma zajímalo :-P
rehak

Zviditelnění

Příspěvek od rehak »

ale jaksi obyčejní lidé  nemaj moc prostředků se nějak zvyditelnit
"obycejni lide", to je dost uzivany termin. Rad bych nekdy slysel definici.

Jinak se divam, ze tve "zvyditelneni" uspesne eliminuje kolegovo "videlani", takze je vlastne vsechno v poradku
Honza Ebr (honza42)

Zviditelnění

Příspěvek od Honza Ebr (honza42) »

Tak a teď si kluci představte, co by se stalo, kdyby měl každej ze sedmi miliard lidí na světě možnost se "zviditelnit", jak vy tomu řikáte. To by byl pěknej bordel, co?

Kde se pořád bere v lidech ten pocit, že jsou na Zemi skoro sami a tudíž se všechno točí kolem nich?
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Ačánek

Zviditelnění

Příspěvek od Ačánek »

a pak ještě ta čeština no nic příšte si to radši nechám pro sebe
Upřímě podle mě češtinu nemusíš mít nejlepší, napříklat Albert Einstein byl dislektik a nepřekáželo mu to v tom co dělal.

Já byl také dislektik a je mi to fuk jestli napíšu někde y nebo i ...
není důležitý comáš napsaný na papíře ale co máš v hlavě.
Je to můj názor. Každý je jinačí, každý má nějakou vadu ;)
Ačánek

Zviditelnění

Příspěvek od Ačánek »

Tak a teď si kluci představte, co by se stalo, kdyby měl každej ze sedmi miliard lidí na světě možnost se "zviditelnit", jak vy tomu řikáte. To by byl pěknej bordel, co?

Kde se pořád bere v lidech ten pocit, že jsou na Zemi skoro sami a tudíž se všechno točí kolem nich?

:-D No já to myslel trochu jinak než Nick :-)

zviditelnit jsem se nechtěl. Nápady mám ale nikomu je neříkám občas ti to přijde k vsteku když na nšco přijdeš a o pár měsíců později se dozvíš, že na to vtu chvíli někdo přišel.

Nepotřebuji uznání ani slávu nebo tak něco jsem prostě optimista :)

Každý má právo v tomhle světě se vyjádřit a přijít s nějakým nápadem, ale málo kdo na to má známosti aby se nějak prosadil.
vla

Zviditelnění

Příspěvek od vla »

Přes známosti se prosazují dobří až průměrní. Ti nejlepší se prosadí sami na základě vlastních schopností a vůbec nepotřebují radit jak to udělat. :)
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Boramyr
Věk: 42

Zviditelnění

Příspěvek od Boramyr »

Nápady mám ale nikomu je neříkám občas ti to přijde k vsteku když na nšco přijdeš a o pár měsíců později se dozvíš, že na to vtu chvíli někdo přišel.

To, že si přečteš. že někdo na něco přišel ovšem znamená několik věcí :

1) Ten někdo nezůstal u nápadu.
2) Nápad sám byl realizovatelný, což vůbec není samozřejmé.
3) Ten někdo na tom měsíce, roky či desetiletí pracoval.
4) Ten někdo to dokázal dovést do konce. Získat funkční prototyp, experimentální důkaz či konzistentní a po všech stránkách správnou teorii. To podle toho, oč se v původním nápadu jednalo.
5) Ten někdo o tom sepsal článek, publikoval ho v periodiku světového významu a podařilo se mu tím zaujmout dost lidí. Případně komerčně uspěl s výrobkem či službou.
7) Všimli si toho novináři a napsali článek, který sis přečetl.

Od nápadu k novinovému titulku je zatraceně dlouhá cesta. Mnoho věcí může selhat a také běžně selhává. Historie má dost příkladů objevů a vynálezů, které zapadly a bylo nutné je zopakovat. Také výrobků, které pětkrát nikoho neoslovily a pošesté se staly hitem. Je v tom i štěstí.

A známosti? Ty samozřejmě pomáhají. Vědět na koho se obrátit v různých záležitostech je užitečné, ale nenahrazuje to ten zbytek. Pokud někdo říká, že nemá známosti, znamená to jedině to, že si je neudělal. S těmi se totiž člověk nenarodí, ani je nekoupí v supermarketu.

není důležitý comáš napsaný na papíře ale co máš v hlavě.

Pro tebe osobně možná ne, ale jakmile s tím, co máš v hlavě chceš jít ven, zjistíš, že to je tragický omyl. Pánové, kdykoliv s někým jednáte písemně, je úroveň toho psaní to jediné, co vás reprezentuje. Budete podle něj souzeni, protože tu není nic jiného. Proč by měl někdo věřit, že přicházíte s chytrým nápadem, když jste nezvládli ani pravidla vlastní rodné řeči? Proč by vám měl někdo věnovat svůj čas, když vy jste si ho nenašli ani tolik, abyste si své psaní po sobě přečetli? Co by vlastně mělo přesvědčit druhou stranu, že nejste jen další pomatenec z řady a má smysl vám věnovat pozornost?
Homer
Věk: 70

Zviditelnění

Příspěvek od Homer »

Četba tohoto tragikomického vlákna mi připoměla zneuznaného génia v jedné z epizod seriálu HOSPODA. Hrál ho Laco Gerendáš - jistě si ho i jeho vynálezy mnozí vybavíte.
Odpovědět