zdravim, chcel by som sa spytat ci mate skusenost so zalomenym srobom hladacku? ked som siel namontovat hladacik odtrhla sa mi hlava srobu a neviem to nijak dostat z tubusu
Upraven název tématu. Moderátor
Celestron NexStar 6" SE, Canon 1000D, Celestron Firstscope, Lumenera LU070
Předpokládám, že ostatní šrouby jsou v pořádku a hledáček šel sundat. Chtělo by to fotku. Pokud z tubusu vyčnívá dost velká část, pokuste se o vyšroubování nějakým pro tento účel vyrobeným přípravkem. Pokud nekouká nic, pak šroub provrtat postupně větším a větším průměrem. U nejmenšího průměru je potřeba připravit si pro vrták vedení.
Kdysi dávno jsem viděl i profesionální postup. Měl jsem pro montáž hotový azimutální nerezový trn a na mně bylo jen udělat jeden M2 závit. Zadřel jsem a ukroutil jedničku. Naštěstí byl v našich dílnách kouzelník a řekl: "To vyjiskříme." Prskalo to jako malá sbíječka asi dvacet minut, závitník se snad vypařil. Dodnes nechápu, že nerezu se to netklo, i ten načatý závit tam zůstal.
skoda ze ho nemam za co chytit, ale skusim navrtat a pouzit protizavit... trocha sa ale bojim ze ked bude treba vrtat tak sa tam dostane bordel a to uz z tubusu inak ako rozobranim nedostanem.. a to sa asi potom rozkalibruje predpokladam a bude treba znova nastavit.
Celestron NexStar 6" SE, Canon 1000D, Celestron Firstscope, Lumenera LU070
Opravdu nelze případ posoudit bez toho abych to viděl. Neznám průměr šroubu, umístění ap. Před manipulací vymontuj rozhodně optiku! A když namázneš vaselinou vrták podaří se Ti zachytit špony do drážek vrtáku. Dobrá je i izolepa z druhé strany. Hlavně s rozvahou.