NASA - pracovní příležitost

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Nicco35

Příspěvek od Nicco35 »

Zdravím, nevím kde mám tohle téma umístit tak ho píšu sem a prosím admina aby mě neukamenoval kdyby to bylo špatně. Chtěl jsem se Vás tady na foru zeptat jestli je možné aby český občan mohl pracovat v NASA. Skončil jsem střední školu, ted jsem rok doma a stále se neumím rozhodnout čemu se dále věnovat. Nicméně baví mě jazyky, ovládám angličtinu a ruštinu na úrovni B2, dokonce mám i certifikáty a docela hodně se zajímám o techniku a o astronomii a to už od základní školy. Ted si budu dávat přihlášku na ČVUT na bakaláře na obor Kybernetika a Robotika a později bych chtěl pokračovat na evropském magisterském kosmickém programu SpaceMaster. Myslíte si že je to dobrá volba? Popřípadě jaké byste mi doporučili obory pro studium? Baví mě vše okolo techniky ale tento obor mě na ČVUT docela zaujal, konstruování robotů jak kosmických tak i normálních. Myslím že tenhle obor má budoucnost nebo co si myslíte vy? Myslíte si, že je tady reálná šance stát se kosmonautem když budu mít bohaté znalosti z tohoto oboru? Nebo co byste mi doporučili za obor aby mohl být kosmonautem a letět v raketoplánu na výzkumné mise a podobně? Baví mě hodně fyzika a matematika, na tyhle obory jsem expert což vypovídá i o mé maturitě, měl jsem obě za 1, i o jednotlivých ročnících. Předem děkuji za veškeré dotazy, snad mi pomůžete se rozhodnout :)
Alien_MasterMynd

Příspěvek od Alien_MasterMynd »

Teda na zaklade jednicek z maturity a SS uciva prohlasit, ze jsem expert v oboru, to chce hodne odvahy Jinak ja mam za sebou zminovanou CVUT FEL (obor mereni a pristrojova technika) a zajimave to je az v inzenyrske (nebo ted nove asi magisterske) etape.
Doporucuji trosku zchladit sebevedomi, tvrde drit ve skole, hlavne ji dodelat a pak se snazit dal.
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm

http://www.alien-mastermynd.com
dvader
Věk: 59

Příspěvek od dvader »

Pro reálné uplatnění v U.S. je velmi výhodné zúčastnit se v rámci VŠ studia výměnných studijních pobytů právě do této země. Kontakty a reference jsou k nezaplacení...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
Assasincz

Příspěvek od Assasincz »

Tady moc slova povzbuzení nečekej. V daných oborech přehled nemám, nevidím ale důvod, proč bys, při trošce snahy, nemohl dosáhnout svého cíle.

"Ambition is a dream with a V8 engine."
- Elvis Presley
Zbych
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbych »

Je to pěkné, ale evidentně trochu bláhové, ale proč ne :). Raketoplánem se určitě neproletíš (už nelétají) a výzkumné mise? Tím myslíš co? Vím o několika našincích, co dělají v NASA, ale osobně se s nimi neznám. Určitě se ozvi Milanovi Halouskovi z České kosmické kanceláře, který ti k tomu poví víc a může nasměrovat: halousek@czechspace.cz

Astronautem NASA se ale nemůžeš stát, pokud nejsi občan USA. U nás máš akorát šanci v ESA, ale pokud vím, ta teď žádný výběr neplánuje. Pokud si to pamatuji dobře, tak odmínky jsou perfektně umět jazyky (an, ru), dva tituly (vysokoškolské?) a optimální zdravotní stav, ale to neznamená stoprocentní (třeba brýle astronaut mít může).
I.
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I. »

To Nicco35: Good luck! :)
caribic10

Příspěvek od caribic10 »

Mám příbuzného ze Slovenska který pracuje přímo pro NASA.
Nemyslím si, že je to nereálné se dostat do takové společnosti. Chce to spíš nutnou dávku umu a štěstí...
http://planetaryphoto.cz/ ,  EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Nicco35

Příspěvek od Nicco35 »

Je to pěkné, ale evidentně trochu bláhové, ale proč ne :). Raketoplánem se určitě neproletíš (už nelétají) a výzkumné mise? Tím myslíš co? Vím o několika našincích, co dělají v NASA, ale osobně se s nimi neznám. Určitě se ozvi Milanovi Halouskovi z České kosmické kanceláře, který ti k tomu poví víc a může nasměrovat: halousek@czechspace.cz

Astronautem NASA se ale nemůžeš stát, pokud nejsi občan USA. U nás máš akorát šanci v ESA, ale pokud vím, ta teď žádný výběr neplánuje. Pokud si to pamatuji dobře, tak odmínky jsou perfektně umět jazyky (an, ru), dva tituly (vysokoškolské?) a optimální zdravotní stav, ale to neznamená stoprocentní (třeba brýle astronaut mít může).
Díky moc za rady :), to s tím vysokoškolským titulem ( to že musím mít dva ) mě ale zaskočilo, že bych si hodlal dát přihlášku ještě na nějaký obor příbuzný tomu prvnímu, no nevím jak bych to stíhal(teda jestli vůbec) kdybych chtěl mít titul z obou mgr.,každopádně napíšu na email a zeptám se pana Milana Halouska co by mi doporučil. Jinak dík ;)
BlackHole

Příspěvek od BlackHole »

Díky moc za rady :), to s tím vysokoškolským titulem ( to že musím mít dva ) mě ale zaskočilo, že bych si hodlal dát přihlášku ještě na nějaký obor příbuzný tomu prvnímu, no nevím jak bych to stíhal(teda jestli vůbec) kdybych chtěl mít titul z obou mgr.,každopádně napíšu na email a zeptám se pana Milana Halouska co by mi doporučil. Jinak dík ;)
Podobný obor rozhodně ne! Ideálníé jsou dvě různé odbornosti, třeba space science (která se teda u nás neučí) plus fyzika nebo plus medicína nebo biologie atd. Je to logické - když už to stojí tolik peněz, dostat někoho nahoru, tak musí zastat práci aspoň za dva lidi :)

Jinak bych to viděl asi takhle: Pracovat na kosmických sondách je samozřejmě uskutečnitelný sen, klidně pro NASA, klidně pro ESA. Pilně studovat a účastnit se různých workshopů, konferencí a soutěží a může to dopadnout. Stát se astronautem - tam to bude trochu horší, konkurence je veliká...
mischu

Příspěvek od mischu »

Taky bych řekl, že nereálné to asi není, jen je otázka, zda o tom nemáš trochu zkreslené představy. Naše oddělení s NASA v minulosti spolupracovalo (a nyní máme výhled na další spolupráci do budoucna), ale jak se nyní ukazuje, tato instituce je docela slušně "švorc", takže je otázka kam se bude v budoucnosti dále ubírat (resp. zda bude své aktivity rozšiřovat nebo bude spíše zkomírat). Rozhodně bych v současnosti viděl možná i větší perspektivu u ESA než u NASA.

Jak už tady bylo několikrát psáno - nespoléhej na školu, protože když jí "úspěšně absolvuješ" a pak přijdeš do praxe tak zjistíš, že vlastně vůbec nic neumíš - věř že vím o čem mluvím. Za sebe tvrdím, že minimálně tak 95% toho co nyní z oboru (v mém případě dálkový průzkumu Země) umím jsem se naučil až v praxi. Rovněž souhlasím s tím, že je strašně důležité jezdit na různé workshopy a konference protože díky známostem, které tam člověk naváže, se pak může dostat ke věcem, k nimž by si jinak mohl nechat jenom zdát.
Celestron C-8 SGT 203/2032 mm; Sky-Watcher ED 80/600 mm; Newton GS-280 114/910 mm, triedr Zeiss 10x50; Canon EOS 400D, Canon EOS 400Da
daghtus

Příspěvek od daghtus »

Ohladom ESA mozes pozriet sem, ale asi tam maju riadne sito:

http://www.esa.int/SPECIALS/Careers_at_ESA/index.html
Astronaut

Příspěvek od Astronaut »

Ahoj, chtěl jsem se Vás zeptat na jeden zdravotní problém, který mám, ale neomezuje mě vůbec. Kdybych se chtěl stát astronautem, přidat se k NASA, jestli by vadilo, když mám příčně ploché nohy. Nemám s nimi žádné problémy, jinak jsem úplně zdravý. Pokud vím, četl jsem na internetu, že NASA nabírá nové astronauty, a tam bylo detailně popsané, co vyžadují. Jednalo se hlavně o nabité vědomosti a dovednosti, ne jako kdysi, kdy se vybírali nejlepší z řad vojenských pilotů. Pokud by to byl problém, nechal bych se operovat, prý se to dá spravit, ale jak říkám, neomezuje mě to. Díky za rady
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Pokud splňuješ všechno ostatní, obrať se s dotazem na NASA. Proč čekáš odpověď tady ? Rozvine se tu debata všech , co nemají co dělat, a stejně ti není přeci schopen tady někdo dát jakoukoliv trochu relavantní odpověď .
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Zbych
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbych »

Dnes už nejsou tak přísné podmínky pro uchazeče na pozici astronauta, ale s takovým dotazem tu asi těžko uspěješ, jak píše Milan. Ovšem asi bys měl být občanem USA, ne? Stejně tak jako v oddílu astronautů ESA může být jen občan EU.
Dobycz1

Příspěvek od Dobycz1 »

Dosti zajímavé čtení, držím pěsti a doufám, že se ti to jako druhému Čechovi povede :). Můj sen je letet do vesmíru a vím, že já tam jednou poletím, jako turista, až to nebude tak drahé a splním si tim jeden velký sen. Prosim piš sem jak jsi pokročil? Jsi na na Vš? Mluvil jsi s někým z nasa? Esa? Btw, ted je na iss myslim Ital tak že šanci máš ;)
Doby
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Odpovědět