Fotografie IC 5067 a NGC 7000
Od modifikace je bohužel moje 135tka nepoužitelná, přitom bez modifikace to bylo v pohodě.Nojo, ono pri blizsim zkoumani je barevna vada videt i na tech mych fotkach. A pritom ten objektiv je vazne skvely a s neupravenym EOS50 ani "na plnou diru" f/2.0 neni po barevne vade ani pamatky. Maloktery vyrobce objektivu pro zrcadlovky zkratka pocita s tim, ze nekdo zmeni spektralni citlivost tech zrcadlovek. Pri prvnim testu tohoto objektivu v sobotu jsem zaostril "kompromisne" tak, ze cervene halo kolem hvezd zmizelo, ale zato maji vsechny hvezdy vetsi prumer. Ted jsem se na cervene halo vykaslal (na zmensenych fotkach skoro neni videt) a zaostril na "normalni" vlnove delky.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
jdu s kuzi na trh s trochou obav, co se tentokrat dozvim o svem dile lec lepsi nejake, nez-li zadne komentare diky vsem.
zdes prezentuji sve posledni HST dilko ze ktereho mam uprimne receno docela radost. Projevila se zde jednak nova, lepsi, CCD kamera 314L+ s mensim sumem a zaroven i hladky chod Losmandy G-11. Prvne jsem pointoval pres Orion SS mono II, se kterou jsem drive fotil a kterou jsem uz chtel davno hodit do kose ci nekomu venovat (na to stejne jednou dojde).
Konec slov:
zdes prezentuji sve posledni HST dilko ze ktereho mam uprimne receno docela radost. Projevila se zde jednak nova, lepsi, CCD kamera 314L+ s mensim sumem a zaroven i hladky chod Losmandy G-11. Prvne jsem pointoval pres Orion SS mono II, se kterou jsem drive fotil a kterou jsem uz chtel davno hodit do kose ci nekomu venovat (na to stejne jednou dojde).
Konec slov:
Hmm .. i přes moji nenávist k úzkopásmu musím říct, že je to hezký, dost hezký
.
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
To Konihlav:
A to si pořád stěžuješ jak se ti nedaří. I mě se snímek líbí. Ale i já jako Honza jsem spíš na RGB.
MartinV
A to si pořád stěžuješ jak se ti nedaří. I mě se snímek líbí. Ale i já jako Honza jsem spíš na RGB.
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
Vetsi pochvalu, nez od Honzy, uz nemuzes Pavle dostat. Rekl bych, ze tohle je asi tvuj nejlepe zpracovany snimek v HST palete. Lepsis se. Mlhovina vypada krasne prostorove. Ja si snad ten SII filtr taky casem poridim...
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
Ja HST muzu, je to parada! 
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Tohle už vypadá výborně Už žádný fialový hvězdy, moc se mi to líbí, moc. I ty časy vypadají rozumně.
Možná někdy dokoupím SII filtr a dám to taky, tady v tom oranžovým sajrajtu, když nebude možnost výjezdu. Sice mě víc lákají pravé barvy či LRGB doplněná o H-alfu a OIII, ale tohle je taky cesta, když je tu obloha mizerná.
Nicméně vyzkoušet se má všechno, tak se určitě nebudu striktně omezovat jen na nějakou oblast astrofotografie. Teď je ale prioritní stavba a hvězdárna. Tyhle dlouhé časy CCD kamerou formou vyjíždění, to je fakt problém.
Možná někdy dokoupím SII filtr a dám to taky, tady v tom oranžovým sajrajtu, když nebude možnost výjezdu. Sice mě víc lákají pravé barvy či LRGB doplněná o H-alfu a OIII, ale tohle je taky cesta, když je tu obloha mizerná.
Nicméně vyzkoušet se má všechno, tak se určitě nebudu striktně omezovat jen na nějakou oblast astrofotografie. Teď je ale prioritní stavba a hvězdárna. Tyhle dlouhé časy CCD kamerou formou vyjíždění, to je fakt problém.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
To nemá chybu.J
Konihlav: Krasa, krasa...je to naozaj uzasne!
http://astrofotografia.sk/
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Začítaš sem dávať nebezpečné fotky
. Fakt líbivé barvy to má
.
Ahoj Pavle,
Vyborny vysledek!
Je videt ze kazda dobre zaostrena hodina expozice CCDckem se pocita...
Vyborny vysledek!
Je videt ze kazda dobre zaostrena hodina expozice CCDckem se pocita...
Pavel Vabrousek
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, složil jsi úzkopásmovou maturitu. Před rokem bych tomu nevěřil. Mám radost za tebe jak malé dítě, cesta to nebyla lehká .. 
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
vsem diky za pozitivni ohlasy musim rict, ze me se snimek take libi, jsem s nim v podstate spokojen, coz je u me vzacny pripad.
honza.ho: diky moc, od Tebe se to obzvlast ceni ja dostal takovy napad, ze bych Ti (a MartinuV) mohl udelat radost a az bude v srpnu kolemnovu, tak zkusim nejake to LRGB ci radeji Ha+RGB preci jen, RGB, kdyz buh da, lze nafotit za 1 noc (kdyz ma alespon 6 hodin).
MartinV: no prave se mi moc nedarilo, tak jsem vzal to nejlepsi co mam a udelal expozici proflakleho objektu s cilem udelat si radost - a povedlo se. Ono na 330mm se foti uplne lehce (oproti 1764mm).
Sasa3: souhlasim jinak pozor, ICX285AL je v SII fakt podstatne mene citlivy. Poznal jsem to z flat snimku, kde H-a delam asi 2 vteriny (nebo 2.5, ted nevim) a SII normalne 6 vterin.
Ondra.P: diky chlape, vsak ja Ti taky drzim palce.
MMys: mas recht, vyzkouset se ma vsechno a tak i ja zkusim zas jednou HaRGB docela se na to tesim. Preci jen, krasne Ha snimky jsou pekne detailni, ale barva doda snimku hodne moc kladnych bodu. Prave ze ja fotim vzdy formou vyjizdeni, tak se radeji venuji jednomu filtru na noc, coz mi ulehcuje - muzu si trochu orazit a nemusim to porad hledat ci menit filtry (rucne).
jirka.P, Rob_B, Rick, Vabra: diky, jsem rad, ze se libi.
MaG: diky, tez si myslim, ze to je konecne HST jak ma byt. Cesta trvala 2 roky, v podstate presne 2 roky... verim proto, ze RGB bude snazsi...
honza.ho: diky moc, od Tebe se to obzvlast ceni ja dostal takovy napad, ze bych Ti (a MartinuV) mohl udelat radost a az bude v srpnu kolemnovu, tak zkusim nejake to LRGB ci radeji Ha+RGB preci jen, RGB, kdyz buh da, lze nafotit za 1 noc (kdyz ma alespon 6 hodin).
MartinV: no prave se mi moc nedarilo, tak jsem vzal to nejlepsi co mam a udelal expozici proflakleho objektu s cilem udelat si radost - a povedlo se. Ono na 330mm se foti uplne lehce (oproti 1764mm).
Sasa3: souhlasim jinak pozor, ICX285AL je v SII fakt podstatne mene citlivy. Poznal jsem to z flat snimku, kde H-a delam asi 2 vteriny (nebo 2.5, ted nevim) a SII normalne 6 vterin.
Ondra.P: diky chlape, vsak ja Ti taky drzim palce.
MMys: mas recht, vyzkouset se ma vsechno a tak i ja zkusim zas jednou HaRGB docela se na to tesim. Preci jen, krasne Ha snimky jsou pekne detailni, ale barva doda snimku hodne moc kladnych bodu. Prave ze ja fotim vzdy formou vyjizdeni, tak se radeji venuji jednomu filtru na noc, coz mi ulehcuje - muzu si trochu orazit a nemusim to porad hledat ci menit filtry (rucne).
jirka.P, Rob_B, Rick, Vabra: diky, jsem rad, ze se libi.
MaG: diky, tez si myslim, ze to je konecne HST jak ma byt. Cesta trvala 2 roky, v podstate presne 2 roky... verim proto, ze RGB bude snazsi...
Pokus o NGC7000 a hezky barevné hvězdné okolí, foceno nemodifikovaným EOSem 1000d.
Pro více informací klik na fotku
Pro více informací klik na fotku
Martin Bůna
Po dlhšej pauze pripájam jeden snímok z 13.8.2010.
Údaje o snímku:
16 x 5 min pointované lidlskopom, ISO 1600, Canon EF50 f/1.8 II , f/4.0 , spracovanie DSS, photoshop
Použité vybavenie:
Canon EOS 450d mod., Astronomik CLS, Canon EF50 f/1.8 II, Bresser Skylux 70/700, montáž ASTRO-3, pointačný okulár
Údaje o snímku:
16 x 5 min pointované lidlskopom, ISO 1600, Canon EF50 f/1.8 II , f/4.0 , spracovanie DSS, photoshop
Použité vybavenie:
Canon EOS 450d mod., Astronomik CLS, Canon EF50 f/1.8 II, Bresser Skylux 70/700, montáž ASTRO-3, pointačný okulár