Registax a mpg. Help

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Muko
Příspěvky: 9
Registrován: 27. 01. 2009, 02:50

Registax a mpg. Help

#1

Příspěvek od Muko »

Dobrý den všem na fóro
Prosím o pomoc. Spracovávám forky a mpeg video v registaxu. Vše fungovalo v pohodě až předevčírem jsem chtěl spracovat video S Jupiterem ale při výběru videa (select) se místo toho, aby se v náhledu ukázal první snímek nebo po kliknutí na příslušné video se toto nenačetlo tak jak to bylo doposud ke spracování, tak se jako by to video spustí na pozadí. Je slyšet zvuk toho co se dělo když jsem to video točil, ale obraz není vidět. Registax je úplně mrtvej dokud se to video nepřehraje. Pak se na chvíli spamatuje´, je možné manipulovat s tlačítky a nastavením ,a na liště dole naskočí 100 procent objeví se v náhledu obrázek, ale po kliknutí na něj se buďto zase jako by spustí na pozadí jako na začátku a nebo je hnad úplně mrtvej a nedá se ani zavřít musím přes správce úloh ho ukončit. Dělá to jak 5ka tak i 6ka a ve správci úloh se při kliknutí na to video neobjeví nějaká další spuštěná úloha. Jako by to video přehrával sám registax. Odinstaloval jsem všechno co jsem v poslední době instaloval .Flash playera, Quick time playera, VLC Playera(ty playery vyžadují další programi co mám nainstalované) i oba Registaxi jsem dvakrát přeinstaloval. Registry jsem vyčistil ručně i softwerově a i některé programi nainstalované poslední dobou a nic :'( :'( .Pokud spracovávám přímo fotky žádný problém není. Vypadá to jak kdyby to video přehrával nějaký plugin. nebo active x plubin nebo něco takového co není vidět ve správci úloh.Tam je ale aktivita jen u Registaxu a to nějakých 20-50%
Nenarazil někdo z vás na podobný problém? Já už si s tím nevím rady.

Dík za nějaký nápad.
Zdravím všechny Mirek
Jedu na XPprof a bod obnovení jsem skusil ale ten nejstarší co jsem našel (ten před instalací těch programů výše) nafunguje.
Newton 200/1000 Celestron EQ5 . Omni XLT 150/750, Tasco Refr.50/600 a Triedr 20x60
Uživatelský avatar
Miloš Žák
Příspěvky: 799
Registrován: 28. 07. 2005, 20:04
Věk: 44

Registax a mpg. Help

#2

Příspěvek od Miloš Žák »

Me se takhle obcas chova Registax 6 na Win 7 HP, 64bit. Resim to tak, ze volbu CPU's nastavim na 1. Ma to pry neco spolecneho s tim jak Registax pouziva RAM. Kdyz je povoleno vice jader CPU, sebere Registax prilis mnoho RAM.
Kolik framu maji videa?
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Uživatelský avatar
Muko
Příspěvky: 9
Registrován: 27. 01. 2009, 02:50

Registax a mpg. Help

#3

Příspěvek od Muko »

Ahoj Zakove
Ty videa maj kolen 2500 obrázků, ale skoušel jsem to i na starších videích co už jsem kdys spracoval a dělá to taky. A procesor je jednojádrové Pentium 4 3Ghz. Takže v jádrech to taky nebude. Předtim to spracovávalo i takhle dlouhá videa bez problémů. Spíš mi to připadá že to spouští nějaký plugin k nějakému přehrávači. Kvůli televizi na internetu jsem instaloval VLC playera a k Olympusu Quick time playera. A asi některý z nich spouští nějaké přehrávání na pozadí nebo tak něco :-/. Ale jak jsem psal nahoře ve správci úloh se po spuštění toho videa nic nového neobjeví, jen u Registaxu naskakuje aktivita až do 50 %.
Zatim dik za reakci.
Newton 200/1000 Celestron EQ5 . Omni XLT 150/750, Tasco Refr.50/600 a Triedr 20x60
Odpovědět