Ale ne, tohle vlákno jednou vydáme pod titulem "Freex na cestě ke hvězdám: tisíc a jedna elementární otázka z astronomie" a z toho budeme financovat chod AF na příštích 100 let! ;D
Potrebujem program, ktorý mi prekonvertuje video do nejakého typu súboru, ktorý podporuje registax.
Prosím aj linky lebo ja keď niečo hľadám tak to vždy stiahnem aj s vírusom tak dúfam že vy máte nejaké kde niesu výrusi..
Dákujem. Ale to video si pozrieť nemôžem.
Keď spustim niečo cez YT tak sa mi zresetuje počitač ( Vďaka Flash player) ktorý je nejaký čudný. A iný som neskúšal nainštalovať ale skúšim. Ale to je už mimo otázky...
Ďalší problém. Keď to prekonvertujem, tak v konvertore mi ukazuje to video ale keď to otvorím v inom programe tak to nechce prehrať... proste nič neukazuje... a registax to neotvorí a ukaže nejakú chybu...
S MOV se moc netrápím. Otevřu video ve formátu MOV ve Video pad Video Editoru a pak ho v něm uložím do AVI. Dovolím si poznámku - AVI je jen kontejner a vždy při ukládání do AVI volíš ještě kodeky pro video a zvuk. Videopad má standardně nějaký svůj kodek nastavený, ale pokud by to Registax nebral, osvědčuje se mi mezikrok přes Virtualdub, kde otevřu video uložené ve Videopadu a zvolím uložení bez komprese.
Lepší variantou je ale to o používám nyní - otevřu MOV ve Videopadu a uložím s kodekem Huffyuv. Takové video Registax otevře.
Sice pochybuji, že ti mé informace pomohou, když si neumíš rozchodit stabilně ani Windows a Flash Player, ale třeba si to přečtou i ti, kteří radili přede mnou.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Konverzia videa? Avidemux je na vsetko ale treba (hlavne do windows) prislusne kodeky. Ak kodeky nemas, tak natiahni video do avidemux, nechaj ho ulozit ako seriu jpg suborov a tie subory natiahni do registaxu (ale tu znovu narazis na obmedzenie windows; tato parodia na OS neumoznuje otvorit naraz prilis vela suborov. winXP zvladal cca 300. Ako je to v novsich verziach neviem, lebo windows nemam)...
A pisal si, ze mas problemy s prehravanim flash videi v YouTube. Ak mas poriadny browser (rovno zabudni na explorer), prepni si videa na html5. Link tu http://www.youtube.com/html5.
winXP zvladal cca 300. Ako je to v novsich verziach neviem, lebo windows nemam)...
To s tím počtem otevřených souborů je možná pravda, ale Registaxu to nijak nevadí. Naposledy jsem pod XP měl sekvenci přes 500 16-bitových fitsů sluníčka v H-alfa, a problém žádný nebyl. Ten SW určitě není napsaný tak amatérsky, aby současně držel otevřené všechny soubory té sekvence. Podle mě otevírá vždy jen ten aktuálně zpracovávaný.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
winXP zvladal cca 300. Ako je to v novsich verziach neviem, lebo windows nemam)...Registax mi vzal ve WinXP i 10000 snímků. Je ale třeba je např. v Total Commanderu vybrat a pak přetáhnout přímo na pracovní plochu Registaxu.
Sice pochybuji, že ti mé informace pomohou, když si neumíš rozchodit stabilně ani Windows a Flash Player, ale třeba si to přečtou i ti, kteří radili přede mnou.
No tak to je celkom pravda... Ja som s PC problémy moc nemal a skôr som počitačový tip ale ten flash player mi teraz začal blbnuť a neviem prečo... asi mam aj niečo s HD alebo RAM-kou lebo mi vyhadzuje tzv. "Modrú smrť". Ja som rozmyšlal aj o preinštalovaní PC lebo mám kopu výrusov ktore ani antivírus nenájde... ALe to je znovu mimo otázky...
SKúsim teda iné konvertori a hádam že to pôjde....
To s tím počtem otevřených souborů je možná pravda, ale Registaxu to nijak nevadí.Tak je mozne, ze nove verzie Registaxu to maju osetrene. My sme na to prisli cca pred 3 rokmi na hvezdarni v Zline. Nafotili sme cca 2000 fitsov so Saturnom a registax odmietal spracovat vsetky subory naraz (ale tvaril sa, ze ich otvoril). Prisli sme na to, ze to je nie chyba registaxu ale vlastnost Windows. Vyriesili sme to tak, ze sme via IRIS vyrobili avi subor a ten podhodili registaxu..
Ďakujem za odpovede.
Mám otázočku :
Veľmi ma baví astrografia. A tak rozmyšláme s bratom, že si kúpime nejaký "poriadný stroj". Zatiaľ mi stačí dobson 8" ale do roka možno trochu neskor ( podľa toho koľko bude penazí) by sme si chceli objednať niečo ako toto : http://www.astronyx.sk/index.php?option ... gory_id=35
Samozrejme že budeme vychádzať za tmou. Kúsok od domu máme jeden pozemok kde je podľa mňa dosť veľká tma. Chceli by sme si tam zatiaľ postaviť nejaký prístrešok alebo nejaký stojan pre eq-6tku aby sme nemusili nosiť aj statív, ( také niečo ako má Hamr) pretože nie je tam moc rovný povrch. Neviem síce ale či tá montáž bude vhodná pre fotenie, tak sa pítam Vás, či je to dobrá voľba pre astrografiu.