Space Engine

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Horned
Příspěvky: 3
Registrován: 30. 08. 2011, 15:52

Space Engine

#1

Příspěvek od Horned »

Zdravim, som tu novy, stranka sa mi moc paci a tak by som chcel citatelov i prispievatelov upozornit na tento vyborny, trochu na procesor narocny program http://en.spaceengine.org/  
Ja sam som z neho uneseny, clovek moze navstivit co sa mu zlubi  ;) Staci si pozriet videa na stranke.

Apropo, som zaciatocnik a chcel by som si ako prvy dalekohlad kupit Sky-Watcher 10" Dobson, vase ctene nazory poprosim kludne aj do posty.
Uživatelský avatar
madcat
Příspěvky: 65
Registrován: 11. 04. 2002, 00:15
Bydliště: Šitbořice

Re: Space Engine

#2

Příspěvek od madcat »

Vidím, že se nikdo moc nechytl, což je možná i škoda :-) Tento software asi před rokem plus mínus objevil můj tehdy šestiletý synek - jak on rád kouká na různý videa o vesmíru na Youtube, tak narazil i na toto, a celkem jsem s tím vyhrál i já. Pominu teda fakt, že cokoliv je mimo současný hranice našeho poznání, tak je domyšleno a dopočítáno podle nějakých algoritmů (je to ale uděláno řekl bych nadmíru dobře), známý tělesa (sluneční soustava) je radost prozkoumávat. Je dobrý stáhnout si detailnější textury povrchů známých těles, pak to fakt stojí za to.
triedr Celestron Skymaster 15 × 70, dobson Skywatcher 10" f4.7, okuláry Plossl 40 mm, 26 mm, 2" UWA 80° 30 mm, Orbinar SWA 70° 17 mm, UWA 66° 9 mm a 6 mm, barlow 2× Solomark
Uživatelský avatar
Zbych
Příspěvky: 1244
Registrován: 07. 11. 2009, 12:33
Bydliště: Dačicko, okr. Jindřichův Hr.
Kontaktovat uživatele:

Re: Space Engine

#3

Příspěvek od Zbych »

Program znám, je to povedená hračka :-). Akorát to není pro kancelářská PC a je potřeba nastudovat ovládání, zrovna intuitivní to moc není. Tedy alespoň pro mne, který na PC hry nehraje. Ale proletět se vesmírem, galaxiemi a kulovkami stojí za to.
Odpovědět