Zdravim, pred par dny jsem konecne zakoupil montaz HEQ-5 a pomale ale jiste zacnu s astrofotografii. Stravil jsem posledni dobou docela hodne hodin procitanim mnoha vlaken s touto tematikou a jak zde jiz bylo nekolikrat doporuceno, zacnu v zacatcich fotit pouze zrcadlovkou a sirokouhlym objektivem a teprve pozdeji bych dokoupil teleobjektiv. Nakonec mam v planu prikoupit refraktor ED 80 a zacit se postupne seznamovat s pointaci. Ale i tak mam par technickych dotazu a budu rad za kazdou radu ci doporučeni. Po nakupu HEQ-5 nyni resim tyto 2 veci:
1. Napájení montaze.
Je zde hodne doporucovana trakcni baterie, kterou planuji zakoupit. Otazka zni, zda mohu tuto baterii napojit dostatecne dimenzovanymi draty primo k montazi za pomoci konektoru "autozapalovace" (samec + samice)? Vzhledem k tomu, ze budu prozatim napajet pouze montaz, a nebudu resit pointaci, chlazeni, napajeni notebooku, dodelani rozvodne krabicky budu resit pozdeji. Jde mi ted jen o propojeni baterie a samotne montaze.
2. Potrebuji poradit, jakou koupit upinaci listu (velikost) vcetne stativoveho sroubu pro upevneni tela zrcadlovky. Vzhledem k tomu, ze budu mit na zrcadlovce nasazen sirokouhly objektiv, nebo klasickou 50-ku, pripadne jeste manualni sonnar 135, nebudu resit upnuti k montazi za pomoci objektivoveho krouzku. Chci jen ciste zakladni listu na upevneni zrcadlovky s lehkymi objektivy.
Za vsechny odpovedi predem dekuji.
S pozdravem Honza