Jupiter
Jupiter 2011-2012
Pro Milan1960: Děkuji
Vychází mi celkové ohnisko kolem 11m. Seeing se se svítáním zlepšoval. Pak se zatáhlo. Měsíc na východě nepoužitelně "plaval".
Vychází mi celkové ohnisko kolem 11m. Seeing se se svítáním zlepšoval. Pak se zatáhlo. Měsíc na východě nepoužitelně "plaval".
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Veľmi pekný výsledok Aquarius. Som rád, že občas aj tie planéty fotíš
.
Dovolil som si spraviť malú komparáciu Michalovho a Bohušovho snímku (snáď mi prepáčia). Vidieť tam ako veľmi podobnú úroveň detailnosti snímkov tak hlavne dynamickú stránku jupiterovej atmosféry (snímok som centroval na GRS):

Dovolil som si spraviť malú komparáciu Michalovho a Bohušovho snímku (snáď mi prepáčia). Vidieť tam ako veľmi podobnú úroveň detailnosti snímkov tak hlavne dynamickú stránku jupiterovej atmosféry (snímok som centroval na GRS):
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Tak s tou komparací to je vynikající nápad a hlavně je opravdu nádherně vidět, co se kam pohlo, nebo jak se to změnilo. Ještě mi tam chybělo, že jde o srovnání detailů z 4. a 16. 9., aby to nemuseli ostatní hledat, kdy vznikly snímky, které jsi do animace hodil.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Jupiter 2011-2012
Velmi dobre Romam, skoda ze sme podobnu oblast nenahrali v obdobnej kvalite aj medzi tymi datumami nech je to plynulejsie.
Ale dokazal som tie zmeny pozorovat asi 10 minut...
Ale dokazal som tie zmeny pozorovat asi 10 minut...
mitovka
Jupiter 2011-2012
Jupiter z dnešního rána ,snímano 02.50hod .přes Newton 254/1200
martus
martus
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Áno MaG, vďaka za ten dátum, bral som to ako ukážku/námet na ďalšie "akcie" v rámci ktorých by sa mohli spojiť viacerí planétofotiči
. Tak sa zdá, že konečne aj ku mne zavítal ten Michalov slávny priemerný seeing
. Nechávam len R kanál, už zelený bol dosť rozmazaný ... >:(
Dobre si sa popasoval s tou žltou Bohuš. Super snímok, ako vždy
.

Dobre si sa popasoval s tou žltou Bohuš. Super snímok, ako vždy

Jupiter 2011-2012
To som Roman s tým seeingom celkom nepochopil. Inak pekné zábery.
Dnes ráno som mal dobrý seeing, tu je jedno rýchle spracovanie poslednej série AVI, potom sa seeing začal rapídne zhoršovať:
Mám predtým ešte asi 9 sérií AVI, takže predpokladám že ešte budem nejaké fotky pridávať.
Dnes ráno som mal dobrý seeing, tu je jedno rýchle spracovanie poslednej série AVI, potom sa seeing začal rapídne zhoršovať:
Mám predtým ešte asi 9 sérií AVI, takže predpokladám že ešte budem nejaké fotky pridávať.
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Michal paráda, ako vždy
. S tým seeingom to bol samozrejme len pokus o vtip
. Koľkokrát som si poslednou dobou želal mať aspoň ten tvoj priemerný seeing, keď som videl aké pekné detaily snímaš. U mňa to tento rok bolo veľmi biedne, mal som snáď 5 dobrých pozorovacích nocí ...
Edit: Ganymed
:

Edit: Ganymed

- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2011-2012
Ano, paradna animacia by bola v zelenom kanáli, ale tam je vačšina AVI nepoužiteľná, aj keď neviem prečo, červený aj modrý kanál má všetky AVI v rovnakej kvalite.
tu je v červenom
rýchla:
a pomalá:
tu je v červenom
rýchla:
a pomalá:
mitovka
Jupiter 2011-2012
Výborně Michale :) Ta animace nemá chybu.Na kolik by jsi odhadnul seeing a jak dlouho trval?V kolik hodin byl nejlepší.Měj se Milan :)
Jupiter 2011-2012
Bohuši: zase povedený snímek
Roman: To porovnání byl skvělý nápad
mitovka: zase parádička
Já uvádím první RGB snímek Z IMG0H, ale jsem z toho trochu smutný. Vylejzá mě tam pořád cibule. Nevím čím to, ale asi nebudu mít něco v ose. Zkoušel jsem zpracovat jak 8bit avi, tak Fity, ale rozdíl žádný. Mám podezření, že když naložím okulárový výtah, tak se už plech na tubuse ohýbá a budu mimo osu. Nebo je to mnou a nebo ještě něčím jiným. Pokud by někdo věděl, čím to je, budu vděčný za radu.
a R filtr
Roman: To porovnání byl skvělý nápad
mitovka: zase parádička
Já uvádím první RGB snímek Z IMG0H, ale jsem z toho trochu smutný. Vylejzá mě tam pořád cibule. Nevím čím to, ale asi nebudu mít něco v ose. Zkoušel jsem zpracovat jak 8bit avi, tak Fity, ale rozdíl žádný. Mám podezření, že když naložím okulárový výtah, tak se už plech na tubuse ohýbá a budu mimo osu. Nebo je to mnou a nebo ještě něčím jiným. Pokud by někdo věděl, čím to je, budu vděčný za radu.
a R filtr
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
Jupiter 2011-2012
Děkují kluci za kladný komentář.
Michal : znovu vynikající jak snímky tak animace ,gratulují k dalším
perfektním snímkum Jupitera .
Roman :taky výborný ten červený kanál ,bude i RGB ?
Tome : vynikající snímek ,RGB by vypadalo super!!
Honzo : Velice vyvedený snímek Jupitera i barvy super, škoda že
je vidět ty cibulové kroužky hodně to zkazí snímek .Co
může být příčinou sám nevím ale vypadá to na
artefakt kamerky a taky může tomu napomáhat i
seeing ,všíml jsem si toho i u Tvého předchozího
snímku,něco jsem četl na CN o tomto problému a
psali že to celkem eliminuji delší expozice a nemělo
by se snímat kratší expozici jak 1/30 a 30fps .Sám
bojuji s tím okrajem a nemůžu přijít na to proč to dělá.
Michal : znovu vynikající jak snímky tak animace ,gratulují k dalším
perfektním snímkum Jupitera .
Roman :taky výborný ten červený kanál ,bude i RGB ?
Tome : vynikající snímek ,RGB by vypadalo super!!
Honzo : Velice vyvedený snímek Jupitera i barvy super, škoda že
je vidět ty cibulové kroužky hodně to zkazí snímek .Co
může být příčinou sám nevím ale vypadá to na
artefakt kamerky a taky může tomu napomáhat i
seeing ,všíml jsem si toho i u Tvého předchozího
snímku,něco jsem četl na CN o tomto problému a
psali že to celkem eliminuji delší expozice a nemělo
by se snímat kratší expozici jak 1/30 a 30fps .Sám
bojuji s tím okrajem a nemůžu přijít na to proč to dělá.