Co bylo v plánu,tak to vyšlo.Od 3:00 do 5:00 jsem se kochal Jupiterem,který dnes vypadal při velmi slušném seeingu parádně a čekal na stín od Europy. ::)
Ve 1:50 UT jsem zaznamenal vycházející GRS a to ji už byla půlka vidět.Ve 2:00 UT se dalo říct,že byla celá na kotoučku.Ve 2:10 UT jsem už zaregistroval jak stín od měsíčku "ukrojil"kousek planety. ::)Byla to jen chvilka a už byl docela zřetelně vidět celý stín,jak se promítá jihovýchodně v tom jemném tmavším lemování GRS.

Bylo také vidět spoustu detailů - v SEB kulatá bílá skvrna a podélná,protáhlá od GRS směrem k meridiánu.
V rovníkové oblasti šikmý zahnutý pásek.
V NEB dvě "vykrojení"na severní straně a pak mírné zvlnění NEBu v úrovni pod GRS.Ta velká tmavá skvrna je tam pořád.Velice výrazná,ale už se mi zdá,že není tak protáhlá jako dřív.

V severní polární oblasti dva protáhlé tenké pásky tvořící s tou tmavou v NEB rovnostranný trojúhelník.
Jinak plno drobných čárek,vlnek,světlejších a tmavších míst,no radost pohledět. ::)Po většinu času používáno zv.266x
Udělal jsem si hrubý náčrt v čase 2:35-2:45 UT a tak se pokusím dostat něco na papír. [smiley=happy.gif]
V 5:00selč se totálně zatáhlo,ale i tak jsem spokojen a taky,že jsem pohledy na Jupiter střídal s pohledy na Mars.