Co to prosím Vás je?
Co to prosím Vás je?
Podobný "bod" jsem zachytil před dvěma lety. V celé sérii mám jednu velice jasnou hvězdu "navíc". Ten záblesk jsem tehdy viděl na vlastní oči, jen si doteď nejsem jistý jestli byl v zorním poli nebo už mimo... Takže jsem o uzavřel jako záblesk s možností stacionárního meteoru...
Pentax K-5 mod. & K-1...
výběr z bižuterie (10-17FE, 11-18/2.8, 14/2.8, 15-30/2.8, 31/1.8, 50/1.4, 85/1.4, 100/2.8, 135/2.0, 300/4, 150-450...)
SW NEQ-6 PRO SS, SW Star Adventurer
výběr z bižuterie (10-17FE, 11-18/2.8, 14/2.8, 15-30/2.8, 31/1.8, 50/1.4, 85/1.4, 100/2.8, 135/2.0, 300/4, 150-450...)
SW NEQ-6 PRO SS, SW Star Adventurer
Co to prosím Vás je?
Chtěl bych tímto požádat o pomoc při určení družic které se mi podařilo náhodou vyfotit. První tři snímky jsou z 13.8.2013. foceno v Josefově dole. Fotil jsem Nikonem D90 s objektivem nastaveným na 18mm. Zrcadlovku jsem měl nastavenou přibližně ALT 45° AZ 150-160°. Měl jsem nastavenu 30s expozici při ISO 3200. Bohužel jsem něměl nastaven přesně čas ve foťáku, ale odhaduji, že jsem snímky pořídil od 22:08 do 22:10.
Satelit zazáříl celkem třikrát v průběhu asi dvou minut. pokaždé trochu jinak, ale odhaduji všechny tři záblesky tak na -2 až -3 mag. Zkoušel jsem satelit dohledat na heavens-above.com, ale tím směrem by se měl v tom čase pohybovat pouze jeden satelit ALOS s mnohem menší svítivostí kolem 2mag.
Poslední snímek byl pořízen na stejném místě 14.8.2013 ve 22:46. Tetokrát jsem měl nastavenu zrcadlovku na 68° AZ a zhruba 55° ALT. Zajímá mě hlavně dvojitý záblesk v pravém dolním rohu nad smrkem. Opět se jednalo o 30s expozici.
Děkuji za případné info..
Satelit zazáříl celkem třikrát v průběhu asi dvou minut. pokaždé trochu jinak, ale odhaduji všechny tři záblesky tak na -2 až -3 mag. Zkoušel jsem satelit dohledat na heavens-above.com, ale tím směrem by se měl v tom čase pohybovat pouze jeden satelit ALOS s mnohem menší svítivostí kolem 2mag.
Poslední snímek byl pořízen na stejném místě 14.8.2013 ve 22:46. Tetokrát jsem měl nastavenu zrcadlovku na 68° AZ a zhruba 55° ALT. Zajímá mě hlavně dvojitý záblesk v pravém dolním rohu nad smrkem. Opět se jednalo o 30s expozici.
Děkuji za případné info..
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Co to prosím Vás je?
Máš pravdu, že ALOS to není, ten tam letěl přibližně ve 22:04. Zdá se, že je to ta samá, co tam v Orlu blýskla i nám o noc dříve.
Než budeme hledat podrobněji, poptám se kluků na čas jejich fotky a ty zatím upřesni čas. Pokud jsi ještě nerovnal čas ve foťáku, je to jednoduché - vyfoť hodiny se sekundovkou a pak se podívej na čas fotky. Já to dělám zrovna tak. Taky se mi rozešel za těch pár měsíců čas ve foťáku. Na Perseidách shodou okolností na sekundu přesně o 4 minuty vpřed
Podařilo se mi dohledat záblesky těch našich družic. Pěkně blýskl francouzský vojenský Helios 1B.
Pro tebe je to problém. Kdyby to letělo shora dolů a ne nahoru, jak to z fotek vypadá, tak by to mohl být ruský meteorologický Meteor 3-3. První tři fotky. Jinak mi tam nic jiného Calsky.com nenašel, co by časově a směrově vycházelo.
Pro poslední fotku mi to našlo ve vhodné dráze jen Cosmos 1924 rocket. Tak jedině že by ji ještě něco doprovázelo, co je normálně slabší 18 mag.
Než budeme hledat podrobněji, poptám se kluků na čas jejich fotky a ty zatím upřesni čas. Pokud jsi ještě nerovnal čas ve foťáku, je to jednoduché - vyfoť hodiny se sekundovkou a pak se podívej na čas fotky. Já to dělám zrovna tak. Taky se mi rozešel za těch pár měsíců čas ve foťáku. Na Perseidách shodou okolností na sekundu přesně o 4 minuty vpřed

Podařilo se mi dohledat záblesky těch našich družic. Pěkně blýskl francouzský vojenský Helios 1B.
Pro tebe je to problém. Kdyby to letělo shora dolů a ne nahoru, jak to z fotek vypadá, tak by to mohl být ruský meteorologický Meteor 3-3. První tři fotky. Jinak mi tam nic jiného Calsky.com nenašel, co by časově a směrově vycházelo.
Pro poslední fotku mi to našlo ve vhodné dráze jen Cosmos 1924 rocket. Tak jedině že by ji ještě něco doprovázelo, co je normálně slabší 18 mag.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Co to prosím Vás je?
Ahoj Martine, děkuji za info, bohužel jsem čas na foťáku už posunul, ale snad jsem se o tolik neseknul, odhaduji +- 1m. Ty záblesky na vašem snímku jsou hodně podobné, prakticky stejné.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Co to prosím Vás je?
http://procproto.cz/zahady/konspirace/z ... fo-nibiru/ Dobry den,prosil bych o vyjadření...Setkal se nekdo již s tímto ůkazem,nebo se jedná opět o výmysl???? 

celestron ultima 80
- Honza Ebr (honza42)
Co to prosím Vás je?
http://procproto.cz/zahady/konspirace/z ... fo-nibiru/ Dobry den,prosil bych o vyjadření...Setkal se nekdo již s tímto ůkazem,nebo se jedná opět o výmysl???? 
K tomu se můžeme vyjádřit, jen pokud by někdo místo roztřesených videí ukázal prostě fotku, kde by byly vidět i další objekty okolo čřpedevšim tedy ta Venuše a Antares, z níž by bylo možný určit polohu objektu. Jinak všechny bodový tělesa vypadaj úplně stejně.

K tomu se můžeme vyjádřit, jen pokud by někdo místo roztřesených videí ukázal prostě fotku, kde by byly vidět i další objekty okolo čřpedevšim tedy ta Venuše a Antares, z níž by bylo možný určit polohu objektu. Jinak všechny bodový tělesa vypadaj úplně stejně.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Co to prosím Vás je?
Podle mě, jde o jasný důkaz UFO z planety Niburu. Víc důkazů netřeba. Úžasné video s kvalitní technikou.
No a můj názor čislo dvě je, že nevím co to je, ale určitě to není planeta Niburu, kometa ani pořádný UFO.
No a můj názor čislo dvě je, že nevím co to je, ale určitě to není planeta Niburu, kometa ani pořádný UFO.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
Co to prosím Vás je?
Tak pokud budete nekdo mít v brzké době možnost shlednout zapadní horizont,popatrejte po daném objektu....Dekuju moc za vyjadření a mejte se hezky
celestron ultima 80
Co to prosím Vás je?
Kdyby tam něco bylo, během několika minut o tom už ví celý svět. Pokud to ale "vidí množství lidí po několik dnů " ale nikdo o tom nic neví, tak to v dnešním globálním světe mluví jen o jednom - a to o autorovi článku.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- denis.marc
Co to prosím Vás je?
Dneska jsem po focení přeletu ISS + ATV-4 při odchodu ze stanoviště viděl zajímavý objekt. Všiml jsem si nedaleko Arctura (přesněji zhruba na průsečíku přímky vedené od Arctura horizontálně nalevo a přímky vedené od Alphekky v souhvězdí S. Koruny směrem k obzoru) jasného světla, barvy možná trochu do červena (???), jasnost byla asi jako Venuše -4/-5mag, domníval jsem se, že probíhá záblesk Iridia, tak jsem zastavil a díval se na objekt mezi větvemi stromu, ale nezaznamenal jsem žádný, na první pohled viditelný pohyb (???), po chvíli to prudce pohaslo (rychleji než obvykle slábnou třeba Iridia), pak už jsem objekt nenašel. Celé to trvalo tak 15 sekund, ale je pravděpodobné, že jsem si toho nevšiml hned od začátku. Fotografickou výbavu už jsem měl zbalenou, takže žádný pokus o foto. Čas: 18:12 SEČ, +- minuta, jen podle mobilu, pozorovací stanoviště Rozhovice, okr. Chrudim.
Předběžně podle calsky, žádný předpovídaný záblesk družice.
Že by stacionární meteor? :o
Předběžně podle calsky, žádný předpovídaný záblesk družice.
Že by stacionární meteor? :o
Co to prosím Vás je?
Nemohl to být lampión štěstí? Už se to tu někde řešilo...pokud by byl dostatečně daleko mohl by být téměř stacionární, ale vzhledem k dnešnímu větru a ještě k tomu předpokládané magnitudě...hmmm...tím pádem by se nejednalo ani o stacionární a ani o jasný objekt aby to bylo teoreticky možné. Co nějaké čínské pokusy? Ale Arcturus je směrem, v podstatě, západním, nikoliv východním. Tak to je mi záhada. Osobně jsem to ještě neviděl, ale třeba se poštěstí...
N 254/1200; N 130/900; R 102/500; okuláry, hvězdárnička a montáže vlastní konstrukce
- denis.marc
Co to prosím Vás je?
Ano, Arcturus je v té době za západě, zhruba 10° nad obzorem. S tím lampionem by to možná mohla být pravda, ale vzhledem k jasnosti by asi nebyl příliš daleko. Vítr foukal velmi silný, nárazovitý, směr byl přibližně od jihu, takže případný lampion by z mého pohledu teoreticky měl posouvat právě zleva doprava (pokud by už v dané výšce nebyl jiný směr), ale nic takového jsem nezaznamenal. Na Pardubicku jsou lampiony k vidění poměrně často, pozoroval a fotil jsem jich už mnoho, tohle mi nepřišlo na tento případ i když, kdo ví. ;)
PS: Teď tady čtu ten článek výše, no to je teda gól. :D
PS: Teď tady čtu ten článek výše, no to je teda gól. :D
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Co to prosím Vás je?
Nevím, jaká byla dnes trasa letadel z Ruzyně, ale tebou uvedený popis by třeba u nás v Jablonci seděl na startující letadlo. Letí na tebe a pak uhne. Barva a jasnost by seděla.
Podle flightradaru třeba letadla jdoucí na přistání měla směr přibližně na Chrudim a pak uhýbala na trasu k ranveji ale nesedí mi azimut.
(možná Embraer KLM u Kralup??)
Podle flightradaru třeba letadla jdoucí na přistání měla směr přibližně na Chrudim a pak uhýbala na trasu k ranveji ale nesedí mi azimut.
(možná Embraer KLM u Kralup??)
Martin Gembec, Astronomické události
- denis.marc
Co to prosím Vás je?
Ano, ten směr je zhruba na Kralupy, je to asi 105 km vzdálenost, to jsem netušil, že by to na takovou vzálenost mohlo tolik udělat.
- Stanislavxyz
Co to prosím Vás je?
Nevím, jaká byla dnes trasa letadel z Ruzyně, ale tebou uvedený popis by třeba u nás v Jablonci seděl na startující letadlo. Letí na tebe a pak uhne. Barva a jasnost by seděla.
Přesně- stoupající letadlo "en face" a pak zatočí a svítí jinam. Vypadá to že se světlo nehýbe a pak zmizí...
Přesně- stoupající letadlo "en face" a pak zatočí a svítí jinam. Vypadá to že se světlo nehýbe a pak zmizí...
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!