C/2009 P1 (Garradd)
C/2009 P1 (Garradd)
To mich1: čím jsi to fotil? (jakým vybavením?)
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
C/2009 P1 (Garradd)
Fotil to Newtonem 30cm na EQ6, nesleduješ jeho příspěvky v sekci Snímky? Dalekohled má napsaný v patičce příspěvku.
Zase jeden zbytečný příspěvek, navíc od někoho, kdo vlastně na fórum dlouhodobě nesmí
Zase jeden zbytečný příspěvek, navíc od někoho, kdo vlastně na fórum dlouhodobě nesmí

Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
C/2009 P1 (Garradd)
No jo, moderátor může vše, na slušný dotaz se dozvíme, že tazatel na forum nesmí a jeho příspěvek je zbytečný. Kdysi se tu řešilo, že autor má udávat podrobnosti o zhotovení snímku, nikde tam nepadlo, že máme sledovat jiné rubriky a z nich si odvodit čím autor fotí. Mě přijde tvůj příspěvek zcela neadekvátní a zbytečný.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
C/2009 P1 (Garradd)
Fotil to Newtonem 30cm na EQ6, nesleduješ jeho příspěvky v sekci Snímky? Dalekohled má napsaný v patičce příspěvku.
Ne, nesleduju jeho fotky v sekci Snímky. Dostanu se na fórum jen přes víkend, protože jsem jinak velmi pracovně vytížený. A ani ještě celé fórum neznám, protože je na něm moc a moc příspěvků.
Dalekohled má sice napsaný v patičce příspěvku, ale to ještě neznamená, že s ním udělal tu fotku.
A kdo jako na fórum nesmí? Já?

Ne, nesleduju jeho fotky v sekci Snímky. Dostanu se na fórum jen přes víkend, protože jsem jinak velmi pracovně vytížený. A ani ještě celé fórum neznám, protože je na něm moc a moc příspěvků.
Dalekohled má sice napsaný v patičce příspěvku, ale to ještě neznamená, že s ním udělal tu fotku.
A kdo jako na fórum nesmí? Já?
C/2009 P1 (Garradd)
Proč by se někdo nemohl zeptat, čím bylo foceno? Autor uvede, že fotil z Prahy a ještě s Měsícem a tazatele ještě zajímalo, čím to vyfotil. Na tom nevidím nic zbytečného. Toto fórum není jen pro astrofotografy, jsou tady lidé, kteří nefotí a třeba do sekce snímky ani nechodí, nebo sporadicky. Navíc jak už psal Vlada10, to co má v podpisu nemusí být to, čím fotil (jen tak pro zajímavost: máte MaG-u v podpisu či patičce uvedeno veškeré své vybavení?). Pokud dobře čtu, je to v sekci Pozorování, ne astrofotografie. Kdybych někde něco napsal já a Vám MaG-u unikaly nějaké souvislosti a zeptal jste se mě na ně a já Vás odbyl s tím, že je to v nějakém příspěvku třeba několik měsíců starém ať si pročtete celé fórum půl roku dozadu a dozvíte se, co byste mi na to asi řekl?
C/2009 P1 (Garradd)
To Mich1: Děkuji.
To Lesák, vla: Děkuji.
To Lesák, vla: Děkuji.
C/2009 P1 (Garradd)
to mich1: máš to moc pěkné 
Já ji fotil ve čtvrtek, měl jsem velkou smůlu že jsem ji nemohl najít :-/ Hledal jsem ji asi hodinu a málem jsem to vzdal. Nakonec se našla
Větší snímek a časem bude další video
http://www.astronom.cz/deavi/kometa_Garrand.html
100x90sekund
Poprvé jsem použil Konihlavův filtr IDAS LPS-P2 místo Astronomik Luminance. Zas tak velký rozdíl mezi nima není. Chce to CLS CCD verzi, na prodloužení expozice.

Já ji fotil ve čtvrtek, měl jsem velkou smůlu že jsem ji nemohl najít :-/ Hledal jsem ji asi hodinu a málem jsem to vzdal. Nakonec se našla

Větší snímek a časem bude další video
http://www.astronom.cz/deavi/kometa_Garrand.html
100x90sekund
Poprvé jsem použil Konihlavův filtr IDAS LPS-P2 místo Astronomik Luminance. Zas tak velký rozdíl mezi nima není. Chce to CLS CCD verzi, na prodloužení expozice.
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
C/2009 P1 (Garradd)
to Mich1 a Daevi:
Opravdu velice pěkné snímky!
Držím palce ať se daří.
Zdraví
Pavebo
Opravdu velice pěkné snímky!
Držím palce ať se daří.
Zdraví
Pavebo
C/2009 P1 (Garradd)
Zdravím,
mich1 ,deavi :moc hezké fotky.Taky přidám jednu, jak kometa procházela poblíž M15.Na klik astrofotky.
mich1 ,deavi :moc hezké fotky.Taky přidám jednu, jak kometa procházela poblíž M15.Na klik astrofotky.
Vlastimil Musil
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
Sky-Watcher Newton 8'',SW ED-80,SW 80/400mm,EQ6 SS PRO,Canon EOS 450 mod.,QHY5,Astronomik IR PRO 742,Baader RGB,Astronomik CLS,Baader CaK
C/2009 P1 (Garradd)
Kdyz jste mi to tak pochvalili tak jsem si jeste dal praci s odstranenim mesicniho gradientu coz umoznilo lepsi vyazeni barev(neni to cele zelene
). Upraveny snimek je na astrofotkach.
deavi, vlam: taky moc pekny fotky, jinak kometa uz je natolik jasna ze je videt z Prahy normalne v hledacku fotaku.

deavi, vlam: taky moc pekny fotky, jinak kometa uz je natolik jasna ze je videt z Prahy normalne v hledacku fotaku.
newton 30 cm, eq6
C/2009 P1 (Garradd)
Vlam: Paradni fotka s nadhernou M15. Esteticky zatim nejlepsi Garrad (alespon pro mne).
Pavel Vabrousek
C/2009 P1 (Garradd)
Ještě jsem dodělal video, 20 fps
http://www.astronom.cz/deavi/Images/kom ... d_18_8.avi
http://www.astronom.cz/deavi/Images/kom ... d_18_8.avi
http://www.astronom.cz/deavi/
C/2009 P1 (Garradd)
Jak už jsem psal ve vlákně ,,jarní a letní pozorování,, , tak kometka je už opravdu hezká. Dnes byla navíc přítomna v blízkosti celkem jasné, krásně oranžové hvězdy a v krásném hvězdném poli. Ohon jsem vystopoval až do vzdálenosti tři čtvrtě stupně, z toho první čtvrtka je hodně jasná a výrazná, potvrdili i přítomní laici. Na odhad nebyl čas ani nálada, Měsíc vycházel brzo a já jsem dlouho nepozoroval.
Dob 10", malokuky (3",4",5", 6"), SC 6" ,a nějaká drobotina.