Kam to spějem...
Kam to spějem...
Laci, odvysielali to obe najsledovanejšie televízie. A čo horšie - to, že predmety sa pohybujú do kopca podporili meraniami nejakých študentov strednej školy s ich učiteľkou. Podľa tých meraní je to vraj naozaj do kopca a učiteľka to vysvetľovala nejakou gravitačnou anomáliou. Ja by som teda naozaj rád vedel, kam ten kopec smeruje. 
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Kam to spějem...
Mně se reportáž ze Slovenska líbí. Konečně slovenský Vortex. 
Může někdo přesně lokalizovat zmíněný kopec?
PS
nechápu, co tady všichni mají proti astrologii. Kepler by bez možnosti sestavovat horoskopy umřel hlady dříve, než by přišel na své zákony.
Sám jsem v r. 1987 vyslechl předpověď budoucích událostí v Československu a ta se plně vyplnila.
Je velmi snadné odsoudit něco, čemu nerozumím.
Může někdo přesně lokalizovat zmíněný kopec?
PS
nechápu, co tady všichni mají proti astrologii. Kepler by bez možnosti sestavovat horoskopy umřel hlady dříve, než by přišel na své zákony.
Sám jsem v r. 1987 vyslechl předpověď budoucích událostí v Československu a ta se plně vyplnila.
Je velmi snadné odsoudit něco, čemu nerozumím.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
Kam to spějem...
K astrologii... Ja si myslim, ze astrologii celkom rozumiem. Na strednej som na horoskopy balil spoluziacky A teraz vazne..
Prva cast astrologie je OK. Vyratanie polohy planet k danemu okamihu je ta vedeckejsia cast..
Ale tie dalsie dristy? No neviem neviem... Do diskusie davam toto. A poprosim moderatora, neslo by to hodit do napr Vseobecnej sekcie? tu to uz IMHO je offtopic.
Prva cast astrologie je OK. Vyratanie polohy planet k danemu okamihu je ta vedeckejsia cast..
Ale tie dalsie dristy? No neviem neviem... Do diskusie davam toto. A poprosim moderatora, neslo by to hodit do napr Vseobecnej sekcie? tu to uz IMHO je offtopic.
Kam to spějem...
To že nivelák obsluhovali studenti a učitelka neznamená přece, že to měření provedli špatně. Myslím, že pro obsluhu niveláku snad není nutné být CsC. Zřejmě kdyby ho obsluhoval alespoň Grygar ...
Kam to spějem...
Jak je možné, že anomálie působí na vodu a předměty, ale nemá vliv na bublinku ve vodováze?
Pokud je anomálie gravitační, musí všechny měřicí přístroje (vodováha, olovnice) v ní ukázat sklon tam, kam teče voda a kutálí se předměty. Že je sklon opačný, ukáže jen GPS, nebo zaměření na vzdálené body mimo anomálii.
Tj. "vodorovná" rovina (gravitačně určená) je v anomálii ovlivněna stejně, jako ostatní předměty a anomálie se nedá nivelačním přístrojem sama v "sobě" detekovat.
Pokud je anomálie gravitační, musí všechny měřicí přístroje (vodováha, olovnice) v ní ukázat sklon tam, kam teče voda a kutálí se předměty. Že je sklon opačný, ukáže jen GPS, nebo zaměření na vzdálené body mimo anomálii.
Tj. "vodorovná" rovina (gravitačně určená) je v anomálii ovlivněna stejně, jako ostatní předměty a anomálie se nedá nivelačním přístrojem sama v "sobě" detekovat.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Kam to spějem...
Mně se reportáž ze Slovenska líbí. Konečně slovenský Vortex. 
Může někdo přesně lokalizovat zmíněný kopec?Jo ten kopec jsem lokalizoval podle toho videa. Je to jihovýchodně od té obce Lačnov a je to tam mírně z kopce podle vrstevnic
Může někdo přesně lokalizovat zmíněný kopec?Jo ten kopec jsem lokalizoval podle toho videa. Je to jihovýchodně od té obce Lačnov a je to tam mírně z kopce podle vrstevnic
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- Honza Ebr (honza42)
Kam to spějem...
Jak je možné, že anomálie působí na vodu a předměty, ale nemá vliv na bublinku ve vodováze?
Já bych to týhel vody nevstupoval, snažim se to někomu vysvětlit už asi 2 dny, ale nábožná víra ve vodováhu je silnější
Za nejlepší zpsůsob nezávislého stanovení vodorovné roviny bych považoval sextant a Slunce.
Já bych to týhel vody nevstupoval, snažim se to někomu vysvětlit už asi 2 dny, ale nábožná víra ve vodováhu je silnější
Za nejlepší zpsůsob nezávislého stanovení vodorovné roviny bych považoval sextant a Slunce.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Kam to spějem...
Sám jsem v r. 1987 vyslechl předpověď budoucích událostí v Československu a ta se plně vyplnila.Znáš pokračování, kdy skončí krize, na mě dolehla a nemůžu si koupit žádné astrovybavení, klidně v SZ 
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
Kam to spějem...
Malinko o gravitačních anomáliích a gravimetrii u České Třebové
lokalita: 49° 45´8 492"N 16°35´44 991" E
kde se odbržděná auta pohybují do kopce.... takovéto chování může býti
různě vysvětlováno... ;D
video Veronika Cápalová
http://fyzmatik.pise.cz/1130-gravitacni ... etrie.html
Habl
lokalita: 49° 45´8 492"N 16°35´44 991" E
kde se odbržděná auta pohybují do kopce.... takovéto chování může býti
různě vysvětlováno... ;D
video Veronika Cápalová
http://fyzmatik.pise.cz/1130-gravitacni ... etrie.html
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Kam to spějem...
Pokud se "do kopce" pohybuje i fotbalový míč, zůstává jako jediná možná anomálie gravitační. Ta by ovšem musela být obrovská a působila by tak na velké ploše, nikoliv na jednom kopečku. Mimochodem by to znamenalo velké zásoby ropy či těžkých rud a to by už dávno někdo věděl a byla by tam díra do země.
Takže mi z toho selským rozumem vychází to, co v jednom spotu říká ten strejc - je to klamavý vjem díky vhodné konfiguraci terénu, kde to, co je dole vypadá jako to, co je vlastně nahoře...
Takže mi z toho selským rozumem vychází to, co v jednom spotu říká ten strejc - je to klamavý vjem díky vhodné konfiguraci terénu, kde to, co je dole vypadá jako to, co je vlastně nahoře...
Kam to spějem...
No nevím, ale neříkejte, že ty lidi co na tyhle místa přijedou nepoznají, že na tom místě je sklon vozovky/kopce určitým směrem?
Kam to spějem...
Možné to je, já jsem jezdíval kdysi z Plzně okolo Obory dál na kole (zpět většinou jinou trasou) a v jednom úseku jsem se děsně dřel, i když to bylo od pohledu z kopce. Dokonce jsem i párkrát zastavil, abych zkontroloval, zda nemám někde problém v kole. Až když jsem náhodou jel tou samou trasou zpět a kolo jelo samo "do kopce" - potom najednou člověk zjistil, že to z kopce je vlastně do kopce. Holt krajina mate.
Kam to spějem...
Mozek zpracovává zrakové vjemy v určitých stereotypech a oklamat jej není tak obtížné. O tom svědčí řada hříček - optických klamů.
Ale zpět k problému, slovy Sherlocka Holmese - pokud vyloučíme nemožné varianty, pak to co zbude, byť je to jakkoliv nepravděpodobné, musí být pravda.
Je nemožné, aby jakékoliv známé pole kromě gravitačního působilo na míč. Zústaneme-li tedy u gravitace, buď se jedná o anomáílii, nebo klam. Anomálii, která by takto výrazně měnila gravitaci celé planety, nelze vyvolat v tak malé ploše (pokud pomineme sci-fi varianty ) protože jak víme, gravitace se šíří všemi směry. Navíc vyvolat ji může pouze obrovská nesouměrnost hmoty ( lehčí voda, ropa nebo těžší jako kovové rudy ). Jak ohromná by tato nesouměrnost byla, když by dokázala překonat valivý odpor auta vážícího přes 1000 kg a "tlačit" jej do kopce? A to navíc v malém prostoru na povrchu Země? To mi prostě vychází klam jako nejpravděpodobnější vysvětlení.
Ale zpět k problému, slovy Sherlocka Holmese - pokud vyloučíme nemožné varianty, pak to co zbude, byť je to jakkoliv nepravděpodobné, musí být pravda.
Je nemožné, aby jakékoliv známé pole kromě gravitačního působilo na míč. Zústaneme-li tedy u gravitace, buď se jedná o anomáílii, nebo klam. Anomálii, která by takto výrazně měnila gravitaci celé planety, nelze vyvolat v tak malé ploše (pokud pomineme sci-fi varianty ) protože jak víme, gravitace se šíří všemi směry. Navíc vyvolat ji může pouze obrovská nesouměrnost hmoty ( lehčí voda, ropa nebo těžší jako kovové rudy ). Jak ohromná by tato nesouměrnost byla, když by dokázala překonat valivý odpor auta vážícího přes 1000 kg a "tlačit" jej do kopce? A to navíc v malém prostoru na povrchu Země? To mi prostě vychází klam jako nejpravděpodobnější vysvětlení.
Kam to spějem...
Samozdřejmě souhlasím.
Optické klamy jsou všude. Někdy si musím nějaké podobné místo prohlédnout
Optické klamy jsou všude. Někdy si musím nějaké podobné místo prohlédnout
Kam to spějem...
Na Netu je dost propálených optických klamů /50%/ a 49,9 % je FAKE...
Hlavně pozor na Orson Wellese..
P.S. Z poslední doby mě "dostal" ten čovek, co dostal 2 x bleskem do hlavy.... ;D
P.S.2. Jsem co si ne-pamatuju při cestě z knajpy 2 x upadl díky gravitaci a kořalkám v pivu a ne blesku...Naštěstí...
P.S.3. A fčííl mňa omlufte:
Hlavně pozor na Orson Wellese..
P.S. Z poslední doby mě "dostal" ten čovek, co dostal 2 x bleskem do hlavy.... ;D
P.S.2. Jsem co si ne-pamatuju při cestě z knajpy 2 x upadl díky gravitaci a kořalkám v pivu a ne blesku...Naštěstí...
P.S.3. A fčííl mňa omlufte:
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...