Lidlskop..... Pokazený

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Odpovědět
Bresser-maxi

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od Bresser-maxi »

Mám taku závadu s Lidlskopom..... neudrží sa stelovač hore/dole .....ked ho nasmerujem asi tak do polovice oblohy tak mi spadne (ten tubus ci co ...) :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :'( :'( :'( :'(
Bresser-maxi

Lidlskop..... Pokazený

Da sa tato zavada opravit??? kto ma skusenosti nech napise..... :-/ :-/ :-/ :-/
Bresser-maxi

Lidlskop..... Pokazený

Sorry za tucne pismo
Cassi

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od Cassi »

neudrží sa stelovač hore/dole
Mohl bys byt prosim konkretnejsi? Takhle nevim, co mas za problem.
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
deimos

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od deimos »

Zřejmě se jedná o okulárový výtah,nedrží mu v nastavené poloze :)
stana

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od stana »

Spíš mu padá aretace tubusu...Ale nevím. Lídl snad vrací prachy, při reklamaci..Tak bych to zvážil, zda se toho radši nezbavit.. ;)
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Bresser-maxi

Lidlskop..... Pokazený

čital som si ten letak co bol k tomu pisu tam ze ked to vratim poslu novy ..... A mne nedrzi to co drzi tubus ( tubus mi pada)
Jasnovidec
Kontaktovat uživatele:

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od Jasnovidec »

měl jsem tu samou závadu. Pokud to tedy chápu tak, že když točíš, aby ses koukal výše na oblohu. Bylo to tím, že se vojelo ozubené kolo, je plastové a moc nevydrží, stačí, jestli máš nějakého známého, rozebrat mechanizmus, vyndat to vojetý kolo a vyměnit jej za železné.

Nevím, kdo vymyslel kovový šnek proti plastovému ozubenému kolu.

Mrkni se na to, ale vsadim prošoupaný boty, že uvidíš, jak je to ozubený kolo vojetý.

Já to zvládnul rozbít asi tak do třetího pozorování. (ale mohl jsem za to dost sám, z nezkušenosti, jsem s tim ručně /ne točením hejbátka/hejbal i přes mírné zaaretování a tím se to asi vojelo ještě líp).

No, sry za mé termínus technikus, snad se to dá pochopit.

Edit: Teď když to mám kov na kov, tak je to bez problému. Ještě mne napadá, jestli máš všechno utažený, nedavno mi to začalo jakoby poskakovat, když jsem posouval nahoru dolu, nic nic a pak skok, bylo to potom, co jsem mu trochu naložil držákem a foťákem, tak jsem si říkal zuby..., ale stačilo to celé jen utáhnout, takže rozebrat, a všechno poutahovat).

Nic víc mne asi nenapadá, jen snad to, že jestli ti ho vymění, tak zachvilku to bude na výměnu zas ;).
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200
Blues

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od Blues »

Přidávám se k Jasnovidci. Chce to vzít klíč a všechno řádně dotáhnout. Já měl úplně stejný problém. První pozorvání - dobrý, druhý - horší, třetí - příšerný, tubus mi držel namířený tak akorát na zenit. A strašně to "skákalo", o plynulém pohybu se nedalo vůbec hovořit. Hup nahoru, bác dolů. Jako klasický Neuměl jsem na to šel od toho nejjednoduššího. Vzal jsem klíč a všechno dotáhl. A ono to pomohlo. Teď je to zase dobrý (úplně perfektní to asi nebude nikdy). A čekám s klíčem v kapse, kdy to zas bude horší, případě příšerný.
wihryz

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od wihryz »

Použiju starší vlákno... Moje děťátko mi shodilo Lidlaka i se stativem, při pádu na zem mi praskla plastová objímka/držák okuláru se dvěma šroubky.  :-/
Nevíte někdo čím by se dala nahradit? Dá se někde sehnat?
Díky za pomoc.
ladin

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od ladin »

Zkus to slepit vterinovym lepidlem.
Půlmetr (10'') Dobson, 16'' Dobson ...
wihryz

Lidlskop..... Pokazený

Příspěvek od wihryz »

To byla první věc co jsem zkusil, ale jakmile utáhnu šroubky, aby držel okulár, tak to praskne.... Objímku jsem zkusil zalepit a stáhnout tavnou páskou, které se po ohřátí smrští, ale tohle mi taky neudrží okulár se zenitovým zrcátkem. Sestavu mám na afokální foto a na to můžu teď zapomenout...
Bresser-maxi

Lidlskop..... Pokazený

Diki mal som to rozobrane a už ide... ale ak sa stane niečo tak zaruka tušim 2 roky ... takže to je v poho :)

mal som tam tak že to kde je ozubene koleso bolo nižšie ako má a tak mi to nešlo lebo sa nedotikali tie dve kolieska..... :)
Odpovědět