Pozvanka do Alpske Astrovesnicky Lü-Stailas

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
kk
Věk: 59

Příspěvek od kk »

Dobry den,

Vase aktivita se mi libi, jaka je cenova hladina veci ve Svycarsku vim a naklady na pozemek snad jeste vyraznejsi.

Nechal jsem vam SZ, ale mozna jste ji necetli, proto ji zde okopiruji v takrka puvodni podobe. Pokud mi odpovite, ze takove sluzby nenabizite tak to chapu a respektuji

..............

Dobre odpoledne,

dival jsem se na web, je mozne vas kontaktovat na mail a nebo planujete cist zde soukrome zpravy? Mozne jsem se nedival dost peclive, ale nasel jsem tam jen telefon. Rad bych se zeptal zde je mozne pronajmout dalekohled jen k pozorovani a za jakych podminek by bylo mozne v miste kde se da pozorovat parkovat karavanem.

Mam Meade 10", s tou 14" musi byt videt nadherne veci.

Ja zde v podpisu take mail nemam, protoze pouzivam sluzebni a nechci ho zde mit videt. Mam adresu: pisu_lisce@seznam.cz (to jsem ted vymenil pri kopirovani mailu za verejny :-)

Zdravi

EQ8-R, Hypergraph6, Canon 6Da modifikace MMys, Star Adventurer na cesty.
kk
SIRIUS_758

Příspěvek od SIRIUS_758 »

Děkuji za upřesnění ze Švýcarska a jsem rád, že jste se nenechali hned odradit neuváženou kritikou několika nevyzrálých jedinců.. Vaší aktivitě fandím a doufám, že se časem rozšíří i možnosti pozorování, abychom k vám nemuseli tahat velké nádobíčko.. ;)

Je mi tady z toho neskutečně smutno, a musím souhlasit s "Vla", "MMys" a ostat., že absolutně nechápu, jak může někdo najít v sobě tak neomalenou drzost a kritizovat něčí aktivity tak nevybíravými výrazy..Nemám nic proti názorové různorodosti a diskuzi o tom, ale toto o diskuzi moc není..Jestli někomu vyhovuje ubytování za pár stovek na nějaké pryčně a se záchodem za plentou, jako např. na Jizerce, je to jeho věc.. Zde o žádné charitě řeč nebyla, projekt stojí peníze a dluhy se musí splácet.. Nejsmutnější na tom je, že terčem mé kritiky jsou mladí reprezentanti tohoto národa a nikoli starší odkojenci pokusu o komunismus, kteří mají v sobě zakořeněné rovnostářství, značnou dávku podezíravosti, závisti a ukřivděnosti, atd..

Je mi líto té české malosti, která se z hospod, kde je každej chytrej jak rádio, dostává i na diskusní fóra..
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Vážení manželé Ourednikovi,
přijměte moji gratulaci k tak vynikajícímu dílu které jste vytvořili a které nebude  sloužit jen vám privátně, ale které umožní využít výborné podmínky, polohu a i s citem vybrané vybavení  i nadšeným amatérům a profesionálům. A to nejen pro pěkné snímky, ale i pro seriózní pozorování.
 Osobně bych vám chtěl poděkovat za  nabídku a pozvání i pro naše amatéry. Česká astronomie není jen zdejší Astro forum, a proto věřím, že je u nás dost amatérů, kteří rádi vaši nabídku využijí a kteří již mají adresu vaší web stránky uloženou.
 Doufám, že vám  radost z díla nezkazí některé hulvátské a závistivé výroky, které zde, k mojí lítosti, zazněly.
 Přeji vám mnoho hezkých zážitků z pozorování a rovněž  hodně  návštěvníků - zanícených astronomů !

Milan Antoš
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Algol77 (Jakub Koukal)
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Algol77 (Jakub Koukal) »

To, že se mi nelíbí spojení astronomie=komerce je snad moje věc a pokud sem někdo dá komerční reklamu na svůj projekt, tak musí počítat s tím, že se to třeba nebude někomu líbit a ne že tu budou všichni hýkat oslavný ódy...
Skutečně ať tam má třeba k pozorování sádrový trpaslíky, je mi to volný, ale první bod, který sem napsal, za tím stojím....

SIRIUS_758 a MilAN: nechte si svoji lítost pro někoho jiného, já o ni skutečně nestojím...

Je toto forum, kde můžou přispívat jenom vyvolení předem dané příspěvky, pokud možno nekritické? Tak pak s ním jděte někam!!!

Ano, sem strašně závistivý a navíc astrográzl...akorát netuším, jaký bych k tomu mohl mít důvod:-)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Honza Ebr (honza42)

Příspěvek od Honza Ebr (honza42) »

Podle mého názoru příspěvky uživatele MiLAN a SIRIUS_758 jasně porušují pravidla AF, protože přímo urážejí jiné přispěvatele. Dál už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
KaoS

Příspěvek od KaoS »

Já myslím že tu došlo k nepochopení cílovou skupiny nabídky. Je jasné, že s astronomií to nemá společného nic, člověk co fotí hvězdy není astronom, stejně tak jako člověk co fotí ptáky není ornitolog.

Jedná se o nabídku pro astrorekreaci a já myslím že je dobrý nápad, pokud si rodinka, která toho o nebi třeba moc neví může vyjet někam a zažít hezký zážitek pod temnou oblohou.
Stránka společnosti pro Meziplanetární hmotu, info o kometách, meteorech i planetkách - http://www.kommet.cz
Vabra

Příspěvek od Vabra »

Tak se nam to tady zase polarizuje. Co se to zase deje na Slunci, ci ze by za to mohlo extremni prizemi Mesice?

Proste pro nekoho je cenova nabidka postavena na Svycarskych realiich cenove nedostupna nebo alespon nezajimava ci nedostatecne konkurencni...(i kdyz srovnavat komercni velkovyrobnu na ubytovani lyzaru v alpskych strediscich s ojedinelym soukromym podnikem v Lu-Stailas asi moc nesedi)

Jinemu se nemusi libit, ze se nekdo snazi postavit svoji soukromou komercni aktivitu, na necem do ceho on sam investuje spoustu sve energie zadarmo jako do sveho konicku...(s timto nazorem na komercializaci mimochodem nesouhlasim).

A je naprosto v poradku, ze jini uzivatele nabidku privitali vice a drzi majitelum palce (ja take!).

Ale vubec nerozumim tomu, proc se druhym dechem snazi manzelum Ourednikovym omlouvat za ostatni "zamindrakovane" a "zavistive" ucastniky zdejsiho fora, ci z nesouhlasnych nazoru naznacuji nejake dalekosahle moralni soudy o mladych lidech nepostizenych komunistickym rovnostarstvim... :-/

PS: Obou zkusenych panu, se kterymi si zde dovuluji nesouhlasit, velmi respektuji za spoustu velmi vecnych a zejmena technicky orientovanych prispevku zde na foru a spoustu energie, ktere take zdarma a zatim ochotne vkladaji do opravovani omylu nas mladsich a mene zkusenych...
Pavel Vabrousek
Algol77 (Jakub Koukal)
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Algol77 (Jakub Koukal) »

Zdá se, že některé věci budu muset uvést ještě jednou a naposledy na pravou míru...

Majitelům samozřejmě nemíním (ani nemůžu a nechci) předepisovat, na čem mají postavit své podnikání, bezesporu mají udělaný průzkum trhu a ví, že se jim tato investice v horizontu životnosti vybavení a zařízení vyplatí...je to jejich race a jejich případná výhra nebo prohra...

To, že s tím nesouhlasím, je můj subjektivní názor, který samozřejmě neovlivní jejich podnikatelské aktivity, ale vzhledem k tomu, že jsme na veřejném foru, dovolil jsem si zcela drze (a astrográzlovsky) prezentovat svůj názor na věc...jedinec souhlasit může a nemusí...

Rozhodně nejsem veden nějakou závistí nad tím, že oni na koníčku, do kterého investuji spoustu času a peněz, vydělávají...kdybych chtěl a vadilo mi, že je to pro mě finančně zcela prodělečný podnik, tak to nebudu dělat, stejně tak kdybych se rozhodl pro komerci, byla by to moje volba, kterou ale podstoupit nemusím a nechci...je to jako bych začal na hvězdárně vybírat vstupné, nikdy jsem tak nečinil a ani do budoucna s tím nepočítám, protože je to lidová hvězdárna...

Nevím, kde někdo bere drzost hodnotit to, proč astronomii již 20 let praktikuji a proč někomu něco snad závidím, protože to dělám zadarmo...:-)

Vabra dokáže svůj nesouhlas s mou tezí vyjádřit jasně a srozumitelně a já mu v žádném případě nemám za zlé, že si se mnou snad dovolil nesouhlasit (to je pro vla a jeho SZ)...

A co už rozhodně nepotřebuji je, aby mi někdo popisoval, proč mi nějakou službu nemůže dát levněji, když já nestojím o tu službu jako celek a finanční rozhodvání je v tomto případě až na posledním místě..:-(

Kaosova hláška o fotografování platí i dále: ten, kdo staví dalekohledy není taktéž astronom, stejně jako ten, co staví WRC speciál není automobilový závodník...

Volné astronomii zdar!!!
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
aquarius

Příspěvek od aquarius »

"závistivý", "zamindrákovaný", "astrográzl" - to jsou slova, která smí
používat pouze Ten, jehož jméno nesmíme vyslovit.  ;)

Jsem projektem Alpine Astrovillage Lü-Stailas nadšen a držím mu palce.
I když se cena týdenního pobytu rovná mému tříletému astrorozpočtu.  :)
Murphyho zákon seeingu:     Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
Homer
Věk: 70

Příspěvek od Homer »

Odhlédnu-li od účelové argumentace o ceně chleba a palandy na přespání ve Švýcarech a zároveň absenci informace o tamější relaci mezi spotřebním košem a platy, za sebe konstatuji, že se na tuto nabídku dívám stejně jako na nabídku pronájmu pohodlného, vybaveného domu ve srovnání s investicí do možná skromnějšího ale svého bydlení...Osobně preferuji to druhé.  
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

[split] [link=http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 783189/0#0][splithere][/link][splithere_end]
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
KpS
Věk: 79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KpS »

Jsem projektem Alpine Astrovillage Lü-Stailas nadšen a držím mu palce.
I když se cena týdenního pobytu rovná mému tříletému astrorozpočtu.Přesně tak. Buďme rádi za široké spektrum komerčních nabídek v oblasti koníčků a volného času obecně. Někomu postačí Lídlskop, jiný se rozhodne pro 8" TMB. Kdyby i u nás byla kvalitou podobná lokalita, jak velká by asi byla investice do podobného projektu! A pokud nejde o charitu, měla by se časem vrátit. Kdy, to je rozhodnutí a riziko investora.
Karel
Stailas

Příspěvek od Stailas »

Mili pratele,
dekujeme za prispevky, nektere pohladi, nektere, ty temperamentnejsi  :) , jsou prekvapive ...

Pojdme mluvit spise o astrofotografii. Chceme nabidnout pobyt u nas za protisluzbu. Konkretne za asistenci pri vypracovani vhodneho "internterfacu" pro bezpecne ovladani teleskopu pres internet, pri kterem zustanou programy a pocitace v bezpecnem pozadi. Mel by nekdo z vas zajem? Strucny popis nasi techniky najdete zde: http://www.alpineastrovillage.com/engli ... aging.html
Uvedeme tuto nabidku jeste pod samostatnou rubrikou.
Spoj na nas najdete na nasi webove strance http://www.alpineastrovillage.com/engli ... tactus.php

PS: Dnes jsme meli docela potize s napojenim do Astrofora ...
Homer
Věk: 70

Příspěvek od Homer »

Musím ocenit obchodního ducha této nabídky...Za pobyt a stravu dostat kvalifikovanou protislužbu, to mne napadá, že v duchu názvu tohoto vlákna bych taky rád pozval na svoji hvězdárnu truhláře. Mohu mu nabídnout pobyt u nás, je zde taky hezky, i když to nejsou Alpy. Potřebuji zhotovit do pracovny nábytek - nabízím rovněž byt a stravu a k tomu vlídné zacházení :-). ¨
P.S. Materiál hradím.
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Pojdme mluvit spise o astrofotografii. Chceme nabidnout pobyt u nas za protisluzbu. Konkretne za asistenci pri vypracovani vhodneho "internterfacu" pro bezpecne ovladani teleskopu pres internet, pri kterem zustanou programy a pocitace v bezpecnem pozadi. Mel by nekdo z vas zajem?  
Upřímně řečeno, tvorba takového interface pro instalované vybavení na míru, jen tak, od nuly, to je obrovský kus programátorské práce, pravděpodobně vyžadující dlouhodobý, či velmi častý pobyt přímo u hardware, aby se to odladilo.

Důvod chápu, eliminovat přímý přístup k počítači a obslužnému SW sestavy, prostě nějaký SW pro dálkové ovládaní či přístup na plochu PC není asi to nejlepší řešení z bezpečnostních důvodů.

Takovýto sytém ale existuje prakticky hotový, za celkem rozumnou cenu (vzhledem k ceně instalovaného vybavení je to spíš maličkost). Navíc jde stahnout i časově omezená verze (na dva měsíce) k vyzkoušení.

Je to v podstatě webové rozhraní pro MaxIm DL.  Pokud jste momentálně schopni řídit všechny komponety (kopuli, montáž, kameru, fokusér, autoguider, filtrové kolo, rotátor) přes MaxIm či ASCOM, mělo by to jít aplikovat.

jedná se o ACP Observaty Control SW
http://acp.dc3.com/index2.html

I konfigurace toho systému asi zabere nějaký ten čas, ale ve srovnání s vývojem vlastního interface to bude jen zlomek práce.

edit:
teď jsem tam koukal, a vidím že tam mají i možnost přihlášení do simulované observatoře, a dá se naživo vyzkoušet, jak se to ovládá. Registrace mi proběhla během minutky, a funguje to hezky.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Odpovědět