Zdá se, že některé věci budu muset uvést ještě jednou a naposledy na pravou míru...
Majitelům samozřejmě nemíním (ani nemůžu a nechci) předepisovat, na čem mají postavit své podnikání, bezesporu mají udělaný průzkum trhu a ví, že se jim tato investice v horizontu životnosti vybavení a zařízení vyplatí...je to jejich race a jejich případná výhra nebo prohra...
To, že s tím nesouhlasím, je můj subjektivní názor, který samozřejmě neovlivní jejich podnikatelské aktivity, ale vzhledem k tomu, že jsme na veřejném foru, dovolil jsem si zcela drze (a astrográzlovsky) prezentovat svůj názor na věc...jedinec souhlasit může a nemusí...
Rozhodně nejsem veden nějakou závistí nad tím, že oni na koníčku, do kterého investuji spoustu času a peněz, vydělávají...kdybych chtěl a vadilo mi, že je to pro mě finančně zcela prodělečný podnik, tak to nebudu dělat, stejně tak kdybych se rozhodl pro komerci, byla by to moje volba, kterou ale podstoupit nemusím a nechci...je to jako bych začal na hvězdárně vybírat vstupné, nikdy jsem tak nečinil a ani do budoucna s tím nepočítám, protože je to lidová hvězdárna...
Nevím, kde někdo bere drzost hodnotit to, proč astronomii již 20 let praktikuji a proč někomu něco snad závidím, protože to dělám zadarmo...
Vabra dokáže svůj nesouhlas s mou tezí vyjádřit jasně a srozumitelně a já mu v žádném případě nemám za zlé, že si se mnou snad dovolil nesouhlasit (to je pro vla a jeho SZ)...
A co už rozhodně nepotřebuji je, aby mi někdo popisoval, proč mi nějakou službu nemůže dát levněji, když já nestojím o tu službu jako celek a finanční rozhodvání je v tomto případě až na posledním místě..
Kaosova hláška o fotografování platí i dále: ten, kdo staví dalekohledy není taktéž astronom, stejně jako ten, co staví WRC speciál není automobilový závodník...
Volné astronomii zdar!!!
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405