Kopule (průměr 5 m) pro pozorovatelnu

Odpovědět
HaP Brno

Příspěvek od HaP Brno »

Prodej kopule pro astronomickou pozorovatelnu:

Hvězdárna a planetárium Brno, p. o. prodá kopuli pro astronomickou pozorovatelnu. Kopule má vnitřní průměr 540 cm, vnější průměr 560 cm a výšku 300 cm. Kopule pochází z dílny firmy Carl Zeiss Jena, byla vyrobena v roce 1988 a montována přímo na místě. Konstrukce je ocelová, šroubovaná. Povrch je pokryt hliníkovým plechem. Vnitřní strana kopule je opatřena mořeným a lakovaným jehličnanovým dřevem (plná výdřeva), včetně několika masivních ohýbaných žeber. Odhadovaná hmotnost kopule činí 2,5 až 3,0 tuny. Součástí kopule je demontovaná převodovka s ručním i elektrickým pohonem. Štěrbina se otevírá řetězovým mechanismem se dvěma kardanovými hřídeli. Součástí prodeje není pojezdová kolejnice, na kterou by měla být kopule usazena.

Podmínky prodeje:

- kopule bude prodána zájemci s nejvyšší finanční nabídkou, minimální prodejní cena ovšem činí 50 000,- Kč

- nabídky je možné podat v termínu od 23. března 2011 do 1. dubna 2011, prostřednictvím emailu zaslaného na adresu e-mail@hvezdarna.cz

- kupující souhlasí se zveřejněním svého jména a nabízené částky, kterou je ochoten za kopuli zaplatit

- kupující si zajistí odvoz kopule z areálu Hvězdárny a planetária Brno, p. o. na vlastní náklady do 15. dubna 2011

Fotografie kopule na adrese: http://www.hvezdarna.cz/kopule
Duk

Příspěvek od Duk »

Okouzlující dílo, určitě k zamyšlení.
Ovšem dle vámi dodaných parametrů mi zde zcela chybí jeden, řekl bych , pro mě dost podstatný, tím je šíře štěrbiny.....
Děkuji za info !
HaP Brno

Příspěvek od HaP Brno »

Dobrý večer,

máte naprostou pravdu! Tento rozměr jsem zapomněli uvést... Přesnou šířku doplníme, jak jen to bude možné. Pro hrubou orientaci prozatím jistě postačí uvedené fotky. Pokud máte zájem o případné další rozměry, dejte prosím vědět, ať je rovnou změříme také.
Jarda J

Příspěvek od Jarda J »

poslal jsem SZ
Čas i pravda iluzí jsou.
Zbych
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbych »

Mne spíš zajímá (kdybych do toho chtěl jít), jestli by mne někdo nasměroval nebo poradil, jak to bývá s přepravou takových nákladů. Na to už musí být na silnici nějaké povolení jako rozměrný náklad, ne? Cena za takovou přepravu bude asi větší, než samotná kopule(?).
Duk

Příspěvek od Duk »

Jen pro tvoji informaci, ano jedná se v tomto případě o tzv. nadrozměr, který podléhá trochu jiným zákonům o pohybu silničních vozidel na st. komunikacích.
Co bych doporučil, vyhledat firmu, která se víceméně zabývá přepravou nadrozměrných nákladů.
Ti už pro takové věci mají povolení, která každoročně obnovují a také samozřejmě za ně platí. Takže musíš počítat s tím, že / km / jízdy bude trochu jiný, než u běžné přepravy, zvláště pak, pokud bude vyžadovat doprovodné vozidlo.
Tak či tak ti jiného nezbyde, než takového přepravce skutečně sehnat, solo akce zákon neumožňuje, ani na silnicích nižších tříd. Buď rád, že se nejedná o přepravu z jiného státu EU, tam platí i časové omezení (A,DE, IT), např.

L.
Algol77 (Jakub Koukal)
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Algol77 (Jakub Koukal) »

Počítejte na přepravu zhruba 100-120 Kč na km...nicméně vymotat se s tím z Brna bude asi největší oříšek, 6 metrů šířka, to sou dva pruhy:-)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Honza Ebr (honza42)

Příspěvek od Honza Ebr (honza42) »

Nechal jsem vám příspěvky o tom, za kolik to prodávají, ve všeobecný, abyste se mohli vyjádřit, každopádně můj názor je, že je to jejich věc (a rozhodně to nepatří sem).
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Duk

Příspěvek od Duk »

Počítejte na přepravu zhruba 100-120 Kč na km...nicméně vymotat se s tím z Brna bude asi největší oříšek, 6 metrů šířka, to sou dva pruhy:-)

Asi tak nějak jak uvádí Kuba, když jsem to počítal, že to mám k nám nějakých cca 200km, vyšla mi doprava za půlku vyvolávací ceny.
Ovšem, pokud to vezmu laicky, tak jen za tu stejnou cenu, tedy za 1/2 vyvolávací ceny bych musel nakoupit hliníkový plech.
Takže pro každého zájemce, chce to vzít do ruky kalkulačku a začít počítat ;)
HaP Brno

Příspěvek od HaP Brno »

Pro všechny zájemce doplňujeme informaci o šířce štěrbiny, kterou je možné rozevřít na cca. 200 cm.
Homer
Věk: 70

Příspěvek od Homer »

Duk: Odhadnout to lze i bez kalkulačky. Kdo skutečně uplatní takouvouto kopuli, je to za vyvolávací cenu i s dopravou levné. Na obdobnou kopuli bude pouhý materiál stát  více...Kdyby tato nabídka přišla v době, kdy se tvořila dokumentace na náš dům, celé bych to přehodnotil, kopuli okamžitě koupil a postavil to vedle domu jako samostatnou stavbu. Kdo je v přípravné fázi, nemůže prodělat.
hvrož

Příspěvek od hvrož »

Zdravím. Jak jste na tom! Máte již nějakou precizní masívní montáž?Někdy bych se rád podíval na kopuli a co je v ní. Co si představujete za paralaktiku? Určitě něco většího že? Jsou k mání dnes už pěkné kousky, ale ty ceny jsou poměrně vysoké. Hvrož.
hvrož

Příspěvek od hvrož »

Kdybych stavěl teď tak ji beru také. Hold by strýc už neměl místo na rajčata a okurky. :-)
HaP Brno

Příspěvek od HaP Brno »

Ukončeno.
Odpovědět