10. MHV jaro 2011
10. MHV jaro 2011
Jubilejní 10. setkání na Vysočině pod temnou (a doufejme jasnou) oblohou proběhne v termínu 29.4. - 1.5. na osvědčeném místě - areál BVV v Zubří u Nového Města na Moravě. Dalekohled a pohodová nálada vítána, bašta, nocleh a vybraná společnost zajištěna :)
Od pondělka 28.2. bude k dispozici pozvánka (pro ty, kdož nevědí o co jde), program (pro ty co vědí a jsou zvědaví) a On-line přihlašovací aplikace (pro ty, kdož chtějí přijet).
Od pondělka 28.2. bude k dispozici pozvánka (pro ty, kdož nevědí o co jde), program (pro ty co vědí a jsou zvědaví) a On-line přihlašovací aplikace (pro ty, kdož chtějí přijet).
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
10. MHV jaro 2011
...pro všechny zájemce na tuto skvělou astroakci.
Na stránkách Supry je již k dispozici přihlašovací formulář, pozvánka, atd.
Takže nečekejte na přihlašte se!
Již jsem ji vyplnil a odeslal!
L.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
10. MHV jaro 2011
Prihlaska teraz podana a uz sa moc tesim, no a ze su z tej Moravy, tak k montazi, dalekohledu a astro-prislusenstvu pribalim i tu dobru slivovicku na okostovani 

Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
10. MHV jaro 2011
Uz jsem se take prihlasil...
Sice hrozi castecne pracovni vikend, ale z Prahy je to do Zubri jen 2hodky cesty...
Sice hrozi castecne pracovni vikend, ale z Prahy je to do Zubri jen 2hodky cesty...

Pavel Vabrousek
10. MHV jaro 2011
Rychlost přihlašování zaskočila letos i nás organizátory. V tento okamžik je přihlášeno 80 účastníků, což je v tuto chvíli strop do doby než uděláme ubytovací plán. Od této chvíle další přihlášky potvrzujeme již jen jako NÁHRADNÍKY.
V každém případě díky za zájem a nashle v Zubří.
V každém případě díky za zájem a nashle v Zubří.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
10. MHV jaro 2011
Je možné přijet jen tak, bez nároku na ubytování stravu atd... ?
Jen si přijet pokecat, okouknout, a pak v noci zase fyfičet domů ?
Jen si přijet pokecat, okouknout, a pak v noci zase fyfičet domů ?
10. MHV jaro 2011
Určitě. Dělám to tak každý rok a ještě mě nikdo nikdy nevyhodil.
10. MHV jaro 2011
Super, už se těším, teď už jen to počasi ať vyjde.

Super, už se těším, teď už jen to počasi ať vyjde.

10. MHV jaro 2011
Hm, to je zajimave. Ja jsem se prihlasil, prihlaseni potvrdil, a presto jsem
v seznamu nebyl. Asi nejakou sotwarovou chybou, coz je docela pravdepodobne
a proste jsem mel smulu; nyni je uz plno.
Proto jsem se primo e-mailem dotazal organizatoru v podstate na totez jako
Alda (jakoze bych si ubytovani a vse potrebne zajistil sam jinde a zucastnil
se jen nekterych casti akce s tim, ze klidne i neco uhradim) a prisla mi
nize uvedena odpoved. Podotykam, ze velmi ocenuji (nezistnou) snahu
organizatoru delat takove (jiste narocne) akce. Z toho jejich
e-mailu jsem vsak vyrozumel, ze po prekroceni kapacity neni zadouci, aby
tam prijizdeli neregistrovani lide na vlastni pest (prestoze nic nepozaduji a jsou ochotni
i neco uhradit).
Zde je ta odpoved od organizatoru:
... pokud jde o kapacitu MHV, je to tak, že kapacita akce je stejná jako
kapacita ubytování. Pro akci platí jistá pravidla (která nejsou
samoúčelná) a která musíme dodržovat, pokud chceme v tomto areálu
opakovaně MHV pořádat. Přitom lepší areál jsme na Vysočině přes
velkou snahu nenalezli. Je to podobné pravidlo jako že si do hospody
nepřinesete vlastní jídlo. Nad tím také nikdo nepřemýšlí...
Hm, to je zajimave. Ja jsem se prihlasil, prihlaseni potvrdil, a presto jsem
v seznamu nebyl. Asi nejakou sotwarovou chybou, coz je docela pravdepodobne
a proste jsem mel smulu; nyni je uz plno.
Proto jsem se primo e-mailem dotazal organizatoru v podstate na totez jako
Alda (jakoze bych si ubytovani a vse potrebne zajistil sam jinde a zucastnil
se jen nekterych casti akce s tim, ze klidne i neco uhradim) a prisla mi
nize uvedena odpoved. Podotykam, ze velmi ocenuji (nezistnou) snahu
organizatoru delat takove (jiste narocne) akce. Z toho jejich
e-mailu jsem vsak vyrozumel, ze po prekroceni kapacity neni zadouci, aby
tam prijizdeli neregistrovani lide na vlastni pest (prestoze nic nepozaduji a jsou ochotni
i neco uhradit).
Zde je ta odpoved od organizatoru:
... pokud jde o kapacitu MHV, je to tak, že kapacita akce je stejná jako
kapacita ubytování. Pro akci platí jistá pravidla (která nejsou
samoúčelná) a která musíme dodržovat, pokud chceme v tomto areálu
opakovaně MHV pořádat. Přitom lepší areál jsme na Vysočině přes
velkou snahu nenalezli. Je to podobné pravidlo jako že si do hospody
nepřinesete vlastní jídlo. Nad tím také nikdo nepřemýšlí...
10. MHV jaro 2011
Tak teď jsem z toho jelen, já myslel, že to jedinečná šance se přijet podívat na všelijaké to astro nádobíčko a že to není uzavřená společnost.
Tak fakt nevím, na jden straně bych rád přijel na druhé bych byl nerad, aby se na mne někdo díval skrz prsty jako na "fťerku".
:-/
Tak fakt nevím, na jden straně bych rád přijel na druhé bych byl nerad, aby se na mne někdo díval skrz prsty jako na "fťerku".
:-/
10. MHV jaro 2011
Ja na jedne strane organizatory chapu: asi je tezke ukocirovat
akci, na kterou krome registrovanych ucastniku prijede jeste
neznamy pocet neregistrovanych lidi a kazdy z nich tam bude pobyvat
nejakou nedefinovanou dobu (a treba snizovat komfort tem registrovanym). Proto asi programove nevytrubuji "pokud mas, kde spat, prijed, kdo chces, nejak to udelame".
Na druhe strane - a prave proto jsem osobne posilal ten e-mail s tim dotazem -
jsem predpokladal, ze za nejakych solidnich podminek by se nekterych casti
akce mohla zucastnit i neregistrovana osoba (na kterou nezbyla kapacita):
proste prijedu, nejak se ohlasim,
budu se chovat slusne, dbat pripadnych pokynu
(napr. nebude-li na nejakou prednasku uvnitr misto, tak se tam cpat nebudu) atd.
Spani, stravu apod. si zajistim sam.
Ovsem nevim, jak to fungovalo na minulych rocnicich. Toto by byla ma
premiera, takze jsou to jen domnenky.
Velmi me to tam laka, ale ne za kazdou cenu; tedy - jak pise alda - taky
bych nechtel byt fterkou.
akci, na kterou krome registrovanych ucastniku prijede jeste
neznamy pocet neregistrovanych lidi a kazdy z nich tam bude pobyvat
nejakou nedefinovanou dobu (a treba snizovat komfort tem registrovanym). Proto asi programove nevytrubuji "pokud mas, kde spat, prijed, kdo chces, nejak to udelame".
Na druhe strane - a prave proto jsem osobne posilal ten e-mail s tim dotazem -
jsem predpokladal, ze za nejakych solidnich podminek by se nekterych casti
akce mohla zucastnit i neregistrovana osoba (na kterou nezbyla kapacita):
proste prijedu, nejak se ohlasim,
budu se chovat slusne, dbat pripadnych pokynu
(napr. nebude-li na nejakou prednasku uvnitr misto, tak se tam cpat nebudu) atd.
Spani, stravu apod. si zajistim sam.
Ovsem nevim, jak to fungovalo na minulych rocnicich. Toto by byla ma
premiera, takze jsou to jen domnenky.
Velmi me to tam laka, ale ne za kazdou cenu; tedy - jak pise alda - taky
bych nechtel byt fterkou.
- Honza Ebr (honza42)
10. MHV jaro 2011
Tak tohle je samozřejmě na organizátorech, jakkoliv MHV vypadá "oficálně", tak je to víceméně soukromá iniciativa pár schopných lidí.
Otázkou ale tedy zůstává, zda by vzhledem k dost značnému zájmu nestálo za to zorganizovat u nás astropárty skutečně pro každého, jako je třeba HTT. Ovšem to by samozřejmě zas chtělo nějaké ty další schopné lidi
Výhodou HTT je prostě to, jak strašně moc je tam místa, protože je to prostě jenom louka ke stanování. Kdo chce nějaký víc nóbl ubytování, ten si ho holt najde okolo. O tom, proč to tak nejde na MHV se těžko můžem bez vyjádření organizátorů dohadovat - nevíme, jak se na něco takového tváří majitel areálu, kde probíhá.
Otázkou ale tedy zůstává, zda by vzhledem k dost značnému zájmu nestálo za to zorganizovat u nás astropárty skutečně pro každého, jako je třeba HTT. Ovšem to by samozřejmě zas chtělo nějaké ty další schopné lidi
Výhodou HTT je prostě to, jak strašně moc je tam místa, protože je to prostě jenom louka ke stanování. Kdo chce nějaký víc nóbl ubytování, ten si ho holt najde okolo. O tom, proč to tak nejde na MHV se těžko můžem bez vyjádření organizátorů dohadovat - nevíme, jak se na něco takového tváří majitel areálu, kde probíhá.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
10. MHV jaro 2011
Honzo, ovšem hygienické podmínky jsou na zmíněném HTT přímo příšerné. Loni už jen kvůli tomu, abych měl kde se omýt jako člověk, jsem pronajal pokoj v blízké vesnici. A je taky pravda, že po 3 nocích tam už blízké okolí "zavání" jako veřejné záchody. Tak i z tohoto důvodu omezení nastavená na MHV chápu. Tím spíš, že kapacita areálu je pro provozovatele opět stanovená zákonnými normami, jejich porušení s sebou může nést i značné sankce.
- Honza Ebr (honza42)
10. MHV jaro 2011
No a přesto to v Německu, tedy zemi, kde se pravidla dodržují mnohem víc než u nás, bez problémů už dlouho jde.
Jasně, to "ochcávání" okolí je problém, ale to je prostě v těch lidech, že nejsou ochotný si dojít na záchod (kterej tam je) a jistě by se to razantnější domluvou dalo řešit.
Ale jak sám řikáš, prostě ses někde ubytoval, jak ti to vyhovovalo, ale přitom to nebránilo lidem, kteří takový požadavky maj a nemaj pozorovat spolu.
Podle mě je prostě škoda, když je akce, o níž je takový zájem, kapacitně omezená, zrovna moc to nepřispívá rozvoji našeho koníčka, pokud tam jezdí stále titíž, nemyslíš? Ale najít místo, kde by to šlo konat "ve velkym" nemusí bejt snadný.
Jasně, to "ochcávání" okolí je problém, ale to je prostě v těch lidech, že nejsou ochotný si dojít na záchod (kterej tam je) a jistě by se to razantnější domluvou dalo řešit.
Ale jak sám řikáš, prostě ses někde ubytoval, jak ti to vyhovovalo, ale přitom to nebránilo lidem, kteří takový požadavky maj a nemaj pozorovat spolu.
Podle mě je prostě škoda, když je akce, o níž je takový zájem, kapacitně omezená, zrovna moc to nepřispívá rozvoji našeho koníčka, pokud tam jezdí stále titíž, nemyslíš? Ale najít místo, kde by to šlo konat "ve velkym" nemusí bejt snadný.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S