Zdravím Nainštaloval som si program Stellarium ale na monitore s FullHD rozlíšením mi zle zobrazuje názvy planét, hviezd, súhvezdí a podobne...je to také rozmazané...ale tie popisky vľavo hore sú OK...neviete ako to opravím?
Roman
Stellarium - problém pri HD rozlíšení
Ahoj,
zkus aktualizovat ovladače ke grafice.Mám taky HD a program funguje bez problémů.
zkus aktualizovat ovladače ke grafice.Mám taky HD a program funguje bez problémů.
Mam Stelarium ve verzi 0.10.5 take nafull HD monitoru a zadny problem. Takze asi ty ovladace. Nebo blbne jen stellarium? Pak by to mozna chtelo jinou (novejsi) verzi.
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
no co ja mam najnovsi stellarium a najnovsie ovladace, ja mam zas take divne pismo, necitatelne.. skusam spustat aj s openGL aj bez openGL.. nepomaha 
no co ja mam najnovsi stellarium a najnovsie ovladace, ja mam zas take divne pismo, necitatelne.. skusam spustat aj s openGL aj bez openGL.. nepomaha 
presne...aj ja som to skúšal s aj bez openGL a tiež je to nečitateľné...
ešte skúsim nainštalovať nejakú staršiu verziu Stellaria ako radia na tejto stránke, keďže mám grafiku ATI 1950Pro - tam to radia pre 1650Pro...
http://www.stellarium.org/wiki/index.ph ... F0.10.4.29
presne...aj ja som to skúšal s aj bez openGL a tiež je to nečitateľné...
ešte skúsim nainštalovať nejakú staršiu verziu Stellaria ako radia na tejto stránke, keďže mám grafiku ATI 1950Pro - tam to radia pre 1650Pro...
http://www.stellarium.org/wiki/index.ph ... F0.10.4.29
stelarko 0.10.6.1 mam taky na fullHD a bez jedinyho problemu to jede na 100FPS...chybu mas ovladacich od krafarny nebo DX10-11 si stahni .)
chyba je v stellariu.. nie je kompatibilne s roznymi ovladacmi, s roznymi verziami dx
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu tak Stellarium využívá OpenGL ne DirectX, v tom to nebude...
Pokud je to po instalaci nových ovladačů, zkusil bych downgrade ovladačů na původní, ve správci zařízení to jde přes možnost Vrátit změny ovladače
Pokud je to po instalaci nových ovladačů, zkusil bych downgrade ovladačů na původní, ve správci zařízení to jde přes možnost Vrátit změny ovladače
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x