Zdravím všechny,
rád bych se s Vámi ostatními podělil událost, se kterou jsem se setkal v úterý 22.2. 2011 zde na foru v sekci Prodej.
Jistě jste si všimli, že v sekci Prodám se objevil inzerát na optiku 400 newtona. Dotyčnému prodejci jsem napsal, přičemž poměrně rychle zareagoval a tak jsme se domluvili na způsobu prodeje. Poprosil jsem ho o případné fotografie a dotyčný opravdu velmi pohotově zareagoval a fotky optiky poslal. Poslal mi zprávu, že mi to pošle na dobírku.
Co je ovšem zarážející a pro mne nepochopitelné, že po té, co jsme se domluvili, jak obchod provedeme, tak najednou bylo ticho, klid a prodejce nereagoval. Poslední zprávu, kterou poslal byla, že optiku nepošle, z důvodu rozbití. To poslal večer v cca 20:00 hod.
Na to jsem reagoval, že samozřejmě bude lepší cesta osobního převzetí, tak ať mi dotyčný napíše, odkud je a já k němu zajedu.
Na to prodejce nenapsal a na nic jiného ani SZ, ani mailem již od té doby nereaguje. Jediné co mi pak ještě večer poslal bylo:
Napsal mi, cituji: " zrcadlo je pryč a kopule také"..
Připadá mi velmi podezřelé, že se dotyčný přihlásil na forum 22.2. v cca 16:20 hod, téhož dne inzerát v 16:26 vložil a večer ještě smazal a od té doby se tu neobjevil!!! >:(
Dnes před chvílí mi došel tento mail:
Dobrý den. Ano optiku ještě ten samý den koupili dva amatéři divím se, ale byli tu sotva do hodiny po podání inzerátu.
Odvezli si ode mě i věci které jsem měl navíc. Protože ze zdravotních důvodů (přišel jsem o zrak) jsem o tento koníček vlastně přišel.
Omlouvám se, jestli se Vám zdá tento způsob prodeje divný, ale sám jsete mě taky postavil před hotovou věc a já se snažil Vám říct, že optiku Vám nemůžu prodat, když je poškozená, vlivem stěhování.
Nashle
..... >:(...tak tomu vážně nerozumím. Pokud by dva amatéři koupili optiku ještě ten samý den asi tak v 17:30 hod., asi tak hodinu po vložení inzerátu, tak by mi nepsal v 18:40, že mi optiku posílá na dobírku.!!!
Co to je za způsob jednání, nepřipadá Vám některým tento způsob prodeje známý?
Připadá Vám to normální?
L.
PS: Pokud moderátor shledá, že je to proti případným pravidlům, i když jsem přímo jméno neuvedl, tak ať to smaže. Jenže já jsem celkem naštvaný, protože takový to způsob jednání se mi nelíbí!!!
Podezřelý prodej a jednání!
- Honza Ebr (honza42)
Lukáši, tohle není proti, ale naopak (skoro)podle pravidel, akorát to máš psát sem
To skoro je v tom, že jsi naopak měl uvést, o jaký inzerát jde. naším cílem je, aby bazat byl co nejvíce transparentní.
Rád bych zde jen připomněl pravidla, že prodávající se k tomu může také vyjádřit, ale žádná další diskuze nebo spekulace dalších členů fóra, kteří nebyli u obchodu přítomni, není přípustná.
To skoro je v tom, že jsi naopak měl uvést, o jaký inzerát jde. naším cílem je, aby bazat byl co nejvíce transparentní.
Rád bych zde jen připomněl pravidla, že prodávající se k tomu může také vyjádřit, ale žádná další diskuze nebo spekulace dalších členů fóra, kteří nebyli u obchodu přítomni, není přípustná.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
No, mne jen na celé věci zaráží, že mi psal, ještě tan večer, že mě optiku prodat nemůže, páč je požkozená a nebylo by to od něho fér.
Na dotaz, že by mě zajímala nabízená kopule už neodpověděl. Neodpověděl ani druhý den. Dnes mií jaksi napsal něco ve znění to, co tobě. Ale o kopuli ani ránu.
Co mi doopravdy nejde dohlavi, proč jsi na dotazy zájemců, kteří psali SZ, uvedl, sám osobně, " vše jsem koupil " hned druhý den v osm ráno, když ti večer psal mail s tímto zněním "Na to prodejce nenapsal a na nic jiného ani SZ, ani mailem již od té doby nereaguje. Jediné co mi pak ještě večer poslal bylo:
Napsal mi, cituji: " zrcadlo je pryč a kopule také".."
Pokud by mni večer někdo toto napsal, nebudu ráno posílat příspěvek, že jsem optiku koupil. Trochu se to zamotává, řekl bych
Navíc, uvedenou optiku, co prvotní inzerát obnášel, prý ani J. Drbohlav nedělal.
Na dotaz, že by mě zajímala nabízená kopule už neodpověděl. Neodpověděl ani druhý den. Dnes mií jaksi napsal něco ve znění to, co tobě. Ale o kopuli ani ránu.
Co mi doopravdy nejde dohlavi, proč jsi na dotazy zájemců, kteří psali SZ, uvedl, sám osobně, " vše jsem koupil " hned druhý den v osm ráno, když ti večer psal mail s tímto zněním "Na to prodejce nenapsal a na nic jiného ani SZ, ani mailem již od té doby nereaguje. Jediné co mi pak ještě večer poslal bylo:
Napsal mi, cituji: " zrcadlo je pryč a kopule také".."
Pokud by mni večer někdo toto napsal, nebudu ráno posílat příspěvek, že jsem optiku koupil. Trochu se to zamotává, řekl bych

Navíc, uvedenou optiku, co prvotní inzerát obnášel, prý ani J. Drbohlav nedělal.