starparty lysahora2004

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
peta

starparty lysahora2004

Příspěvek od peta »

P.D.: anketa me nenapadla, dik :)

jeste dodavam orientacni delky "prave" noci behem novu v kazdem mesici (slunce je nize nez 18st. pod obzorem)

duben - 6 hodin
kveten - 3 hodiny
cerven - 0 hodin
cervenec - 2 hodiny
srpen - pres 5 hodin
zari - necelych 8 hodin
rijen - 9,5 hodiny
petr(zavinac)fajkos.com
Janek
Věk: 61

starparty lysahora2004

Příspěvek od Janek »

Jů, už jsem zapomněl jak se odpovídá na anketu.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
Marlosk

starparty lysahora2004

Příspěvek od Marlosk »

Já bych se přidal k "seveřanům" - ty Jizerky nebo Krkonoše by nebyly špatné.Kdo a jak vlastně organizuje tyhle srazy? Díky Marlosk :indian:
P.D.

starparty lysahora2004

Příspěvek od P.D. »

Jen posunuji, aby tato akce neupadla v zapomění ;)
Luky

starparty lysahora2004

Příspěvek od Luky »

Jak to teda vypada? Peto, uz jsi stanovil nejaky termin konani? Luky
vasek

starparty lysahora2004

Příspěvek od vasek »

Připojuji s k Lukyho dotazu.
Byla by opravdu škoda, kdyby tento nápad upadl v zapomění...
peta

starparty lysahora2004

Příspěvek od peta »

lukyho dotaz jsem registroval, jen jeste nebylo casu zalistovat kalendarem a zjistit jak to bude s mesicem na obloze...

navic se predvcerem dost tezce zranil tata, takze nemam naladu nic takoveho resit... do srpna/zari casu dost...
petr(zavinac)fajkos.com
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

starparty lysahora2004

Příspěvek od Psion »

Myslím, že vynést moje tělo by snad šlo, ale 200mm dalekohled no to snad ne :rotflmao:
Medved

starparty lysahora2004

Příspěvek od Medved »

Ehmm.. v tématu o Lysé hoře tak trochu kacířská myšlenka a měl bych ji prezentovat jide, ale... hlodá ve mě dlouho, co takhle Dlouhé stráně/Mravenečník v Jeseníkách - přečerpávací elektrárna okolo 1430 m n.m.. Asfaltka až nahoru tam rovný plac a nerušený kruhový výhled, pravděpodobně malé světelné znečištění (co si uvědomuji tak veškerá civilizace je zařezána hluboko v dolinách). Možná by to po dohodě s osádkou elektrárny šlo...
... to jen tak mimochodem tak mě nešutrujte. ;)

Čus...
Toš tak na světě...
pozorovatel

starparty lysahora2004

Příspěvek od pozorovatel »

Medved napsal: Ehmm.. v tématu o Lysé hoře tak trochu kacířská myšlenka a měl bych ji prezentovat jide, ale... hlodá ve mě dlouho, co takhle Dlouhé stráně/Mravenečník v Jeseníkách - přečerpávací elektrárna okolo 1430 m n.m.. Asfaltka až nahoru tam rovný plac a nerušený kruhový výhled, pravděpodobně malé světelné znečištění (co si uvědomuji tak veškerá civilizace je zařezána hluboko v dolinách). Možná by to po dohodě s osádkou elektrárny šlo...
... to jen tak mimochodem tak mě nešutrujte.  ;)

Čus...  
Tak přesně o tomhle jsem taky přemýšlel.A je to snad nejvyšší místo u nás, kam se dá dojet motorovým vozidlem(tedy vyjma Pradědu).Obloha tam musí být jak z křišťálu :bounce: .

Jenže - je tam zákaz vjezdu a navíc CHKO a ještě k tomu elektrárna a sehnat povolení, a zvlášť pro víc lidí, může být problém, není tam možnost ubytování, bylo by to spíš pro skalní nadšence. Postavit stany myslím, není kde, bud asfalt, nebo nerovný terén.
Nevím je to už dlouho co jsem tam byl (exkurze), ale rový plac si tam nepamatuju.Podle mapy asi jo, ale může to být zarostlý travou a šutrama.

MilAN
Věk: 76

starparty lysahora2004

Příspěvek od MilAN »

Míst na horách by se našlo více, ale problém je v tom, jak ostatně píšeš, v CHKO.Je velký problém vjezd pro 1 auto , pro větší akci asi vyloučeno, ale co nepovolí určitě, je jakýkoliv pobyt a přespání. To, co si může dovolit ještě jedinec, nejde zorganizovat pro skupinu. To, co můžeme použít, bude vždy spojeno s civilizací, jde jen o to najít, kde nám nejméně vadí.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
pozorovatel

starparty lysahora2004

Příspěvek od pozorovatel »

Když už jsme u toho, mohl bych taky navrhnout jedno takové potenciální místo pro konání srazu.

Je to chata "Paprsek", asi 10 km od Starého Města pod Sněžníkem, je to kousek od polských hranic.Podle mapy v tmavě modré, nadmořská výška 1000m, přístup možný autem po lesní silničce, vjezd povolen bez omezení.Je to mimo CHKO.Ubytovat by se dalo v té chatě, místo pro postavení stanů tam je taky, sice mírně ze svahu, ale nic katastrofálního.

Když jsem tam byl, ale je to asi tak 6 let, tak tam byla fakt tma jak pytli, neviděli jste ani na špičku nosu, žádné veřejné osvětlení.Výhled směrem na východ, ostatní světové strany zarostlé lesem, ale louka u chaty je celkem velká, takže stromy by pozorování nebránily.

Bylo by  potřeba to obhlídnout, za tu dobu se to mohlo změnit (treba tam nedej boze udelali osvetleni), ale pochybuji.
cieja

starparty lysahora2004

Příspěvek od cieja »

Byl jsem si prohlédnout jeden kemp u Vítkova. Od poloviny září by nebyl problém uspořádat i více denní setkání.
WOLFHOUND DEERHOUND KEMP se nachází v malebné krajině Vítkovské vrchoviny v katastru obce Větřkovice, asi 5 km od Vítkova a 20 km od Opavy. Je umístěn mimo obec 1,5 km od silnice, obklopen loukami, polem a lesem. Objekt je mimo dosah osvětlení z okolních obcí a měst.
Kemp má 21 čtyřlůžkových chatek se zavedenou elektřinou. Dále je k dispozici jedna velká chata s obývacím pokojem v přízemí a dvěma ložnicemi v podkroví, je 6 – 8 lůžková. Ve zděné správní budově je vybavená kuchyň kde je možnost vlastního vaření. Dále je zde velká společenská místnost asi pro 60 osob, sloužící i jako jídelna. V budově je umístěno kompletní sociální zařízení. K dispozici je i malý bufet.
Celý areál je oplocen. Součástí kempu je i travnaté hřiště.

Ubytovací poplatky:
Čtyřlůžková chata: 300 Kč/noc
Velká chata: 500 Kč/noc
Poplatek za osobu vč. dětí: 10 Kč/noc
Poplatek za psa: 5 Kč/ noc
:hi:
Refr. 150/750, Refr. 57/800, Star Adventure GTi, SW Maksutov 90/1250, pozorovací domeček 2.2x2.3m
vasek

starparty lysahora2004

Příspěvek od vasek »

Dlouhé stráně je pořádný kopec, ale nahoře bude dosti fučet(proč by tam jinak byly ty větrné elektrárny)... Já bych navrhl něco položeného nízko. A pokud jde o oblast Jeseníků, tak navrhuji Osoblažsko(tady už je jedno kde konkrétně). Tma je tu pořádná, stačí to rozbalit někde mimo dědiny.
Nenašel by se někdo, kdo by šel zapozorovat už teď  za 3 týdny jak bude nov?
Ten termín má navíc 4 hlasy. Poté co jsem se přesvědčil, že i jasné červnové(a co teprv červencové) noci mají co ukázat, tak bych udělal nějaké to pozorování i dřív než v zárí.
martincz
Věk: 45
Kontaktovat uživatele:

starparty lysahora2004

Příspěvek od martincz »

Me je to jedno, na Severni morave prijedu kamkoliv a kdykoliv. Muzete se mnou pocitat na jisto.

(ten vitkov nevypada spatne)
Odpovědět