Re: Jaromír Holubec - ATC Astro Telescope ZKUŠENOST!
V roce 2008 jsem také koupil pár drobností od p. Holubce. Např. s okulárem přišla také složenka pro dodatečné zaplacení. Taková důvěra mě překvapila. Možná ji někdo zklamal a situace se změnila. Je pravda, že dalekohledy jsem objednával už v Praze.
SW dobson 200/1200. Okuláry: 32mm, 25, 13 (Hyperion), 10, 8 (Hyperion), barlow 2x. Triedr: 7x50.
obnovuji tímto poněkud unáhleně odstraněné téma. vymazal jsem pouze příspěvky, které dle mého názoru porušovaly pravidla fóra nebo již byly nerelevantní. uvádění zkušeností s prodejci astrotechniky zde není zakázáno a žádná cenzura tady není. pokud se budou příspěvky držet ve věcné rovině, není problém. na druhou stranu připomínám, že každý, kdo takovou zkušenost uvede, si musí za svými slovy stát a být připraven je obhájit na jakékoli úrovni.
shodam
shodam
Bojim sa, ze je zarobene na flamewar...
Ja som tu na AF svoje skusenosti a zazitky uviedol... Takze na tuto temu reagovat nebudem. Flamewar a pokusy o trolling vsak budem nekompromisne mazat...
Ja som tu na AF svoje skusenosti a zazitky uviedol... Takze na tuto temu reagovat nebudem. Flamewar a pokusy o trolling vsak budem nekompromisne mazat...
Přátelé, kamarádi, nežli dlouhé filozofování, krátky vhled do zákoníku jest lepším. Jak se říká, neznalost zákona neomlouvá. Doporučuji relaxační cviky na návaly zlosti a hlavně prozřetelnost v tom co píšu. Je opravdu zbytečné ventilovat některé informace a posléze narazit např. na zákon č. 40/1964 Sb tj. občanský zákoník a jeho následné paragrafy např. ochrana osobnosti (§11 - §16), že? Raději se věnujme astronomii a "nákupy" realizujme každý dle svého soukromého uvážení.
Mé zkušenosti-popis událostí:
1/ V říjnu 2008 jsem v diskuzi o webu ATC poukázal na některé zjevné nedostatky stránek. Viz http://holuboviny.psionfired.com/
2/ Bez varování přišlo 31.12.2008 na všechny mailové adresy mého zaměstnavatele "Odhalení", ve kterém jsem byl označen za škůdce, který trvale poškozuje ekonomické zájmy ATC.
P. Holubec mě v "Odhalení" hrubým způsobem lživě napadl a urazil.
3/ Zároveň začal rozesílat svým " přátelům" maily, ve kterých mě očerňuje a dále napadá.
4/ Na základě takové zprávy mi byl odepřen vstup na jedno z diskuzních (nyní již mrtvých ) fór.
5/ V dalších napadá p. Holubec mého kamaráda, který se nikdy diskuzí nezůčastnil a je pro mě vzorem obětavé práce pro zdar amatérské astronomie.
1/ V říjnu 2008 jsem v diskuzi o webu ATC poukázal na některé zjevné nedostatky stránek. Viz http://holuboviny.psionfired.com/
2/ Bez varování přišlo 31.12.2008 na všechny mailové adresy mého zaměstnavatele "Odhalení", ve kterém jsem byl označen za škůdce, který trvale poškozuje ekonomické zájmy ATC.
P. Holubec mě v "Odhalení" hrubým způsobem lživě napadl a urazil.
3/ Zároveň začal rozesílat svým " přátelům" maily, ve kterých mě očerňuje a dále napadá.
4/ Na základě takové zprávy mi byl odepřen vstup na jedno z diskuzních (nyní již mrtvých ) fór.
5/ V dalších napadá p. Holubec mého kamaráda, který se nikdy diskuzí nezůčastnil a je pro mě vzorem obětavé práce pro zdar amatérské astronomie.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
- Honza Ebr (honza42)
Provokace a následné reakce na ní byly smazány. (uznávám, že sem říkal, že už nebudu moderovat, ale ukázalo se, že to bylo nedorozumění, ne zlá vůle, tak mě snad vezmete zpátky)
(omlouvám se, že sem to neposlal to "smazané", ale mě to přesouvání prosět nějak blbne, takže to rovnou mažu. slibuju, že ste o nic nepřišli)
Mohli byste prosím přestat reagovat na provokace uživatele "Mušketýr"?
PROSÍM?
edit: dobře, moje trpělivost právě skončila. Toto téma se jmenuje "zkušenosit s ATC", nikoliv "osobní údaje členů AF". Vyříkejte si to v SZ. Zamykám téma. Pokud někdo bude chtít napsat něco k tématu, tak napište, já nebo někdo z moderátorů vám to odemkneme. Ale to skutčně nemá úroveň.
(omlouvám se, že sem to neposlal to "smazané", ale mě to přesouvání prosět nějak blbne, takže to rovnou mažu. slibuju, že ste o nic nepřišli)
Mohli byste prosím přestat reagovat na provokace uživatele "Mušketýr"?
PROSÍM?
edit: dobře, moje trpělivost právě skončila. Toto téma se jmenuje "zkušenosit s ATC", nikoliv "osobní údaje členů AF". Vyříkejte si to v SZ. Zamykám téma. Pokud někdo bude chtít napsat něco k tématu, tak napište, já nebo někdo z moderátorů vám to odemkneme. Ale to skutčně nemá úroveň.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Temu odomykam. Flame a pokusy o trolling nekompromisne budem mazat.
Zistil som, ze sa da pohodlne moderovat forum aj z mobilu, takze budem online uz casto
Zistil som, ze sa da pohodlne moderovat forum aj z mobilu, takze budem online uz casto

ja jen dodam, ze jsem spise tim spokojenym zakaznikem ATC a nepotrebuji dalsich komentaru.
Já musím říct, že nakupuji zásadně u ATC. I když je to třeba někdy o pár korun dražší než jinde (ale někdy taky levnější), tak pan Holubec mi poskytne to, co jiní (snad s výjimkou pana Reichmanna) ne, a to je servis v podobě různých tuningů, výrobu doplňků na zakázku, proměření a opravy optiky a pod. Problémy s jednáním jsem s ním neměl, naopak byl ochochoten přijít třeba i v sobotu nebo v neděli a věci i peníze mu svěřím klidně i bez potvrzení.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Aby nedošlo k nepochopení. Nechtěl jsem to psát do tématu, kterého se to tolik netýká. Nezbývá mi tedy, než to uvést sem. Velmi by mně vadilo, kdyby nebylo možné napsat o nějakém výrobci nebo prodejci, co se nám u něj líbilo nebo nelíbilo. Běžně vídáme recenze a čteme názory nakupujících na astrotechniku a obchody. Podobně je to s jinými komoditami. Není možné, aby bylo bráněno jak pozitivním, tak negativním zkušenostem, které zde zaznívají, ať už v tématu ATC nebo jiném. Jenom se důrazně ohrazuji a nesouhlasím se všemi hádkami kolem toho.
Z toho co se zde můžeme dočíst je zřejmé, že se tu lidé jako Vabra snaží bez emocí o něčem napsat a někdo jiný jim s emocemi na to reaguje. To znamená, že s takovou firmou, jako je ATC opravdu nebude něco v pořádku, protože kdyby totéž zaznělo o jiných prodejcích, tak se tyto emoce neobjeví. Důvodem je buď to, že s těmito prodejci podobná zkušenost nenastala, nebo to těm ostatním nevadí. Možná jsou oba důvody správně a i proto by to tu mělo zůstat.
Jakkoli jsem tedy proti hádkám o tom, zda zachovat toto téma nebo nikoli, podporuji svobodné vyjadřování názorů, které nijak nepoškozuje jednoho prodejce více, než jiného. To se zde neděje. Pokud někdo myslí, že ano, může to naznačovat, že tento prodejce je horší ve svém přístupu k zákazníkům než jiný. Osobně jsem se s tím u pana Holubce ale nesetkal. Reagoval rychle a korektně. Vadí mi jen vyšetřování jisté osoby, kterého jsem se jako svědek musel účastnit a jež bylo panem Holubcem vyvoláno. To ve mně budí minimálně pochybosti, vezmu-li v potaz další věci, jako je černá listina a podobně. Hlavně když se na ní vyskytují i lidé, o jejichž serióznosti a zdravém rozumu nepochybuji.
Stručně, téma prosím zachovat, ale hádky a urážky si nechte jinam.
Z toho co se zde můžeme dočíst je zřejmé, že se tu lidé jako Vabra snaží bez emocí o něčem napsat a někdo jiný jim s emocemi na to reaguje. To znamená, že s takovou firmou, jako je ATC opravdu nebude něco v pořádku, protože kdyby totéž zaznělo o jiných prodejcích, tak se tyto emoce neobjeví. Důvodem je buď to, že s těmito prodejci podobná zkušenost nenastala, nebo to těm ostatním nevadí. Možná jsou oba důvody správně a i proto by to tu mělo zůstat.
Jakkoli jsem tedy proti hádkám o tom, zda zachovat toto téma nebo nikoli, podporuji svobodné vyjadřování názorů, které nijak nepoškozuje jednoho prodejce více, než jiného. To se zde neděje. Pokud někdo myslí, že ano, může to naznačovat, že tento prodejce je horší ve svém přístupu k zákazníkům než jiný. Osobně jsem se s tím u pana Holubce ale nesetkal. Reagoval rychle a korektně. Vadí mi jen vyšetřování jisté osoby, kterého jsem se jako svědek musel účastnit a jež bylo panem Holubcem vyvoláno. To ve mně budí minimálně pochybosti, vezmu-li v potaz další věci, jako je černá listina a podobně. Hlavně když se na ní vyskytují i lidé, o jejichž serióznosti a zdravém rozumu nepochybuji.
Stručně, téma prosím zachovat, ale hádky a urážky si nechte jinam.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Přátelé,
pokouším se problém objektivizovat. Legraci si nedělám.
Prosím, vyjádřete se: Mám právo ve vlákně zkušeností
hodnotit stránky ATC?
Po vymazání příspěvků pokládám dotaz jinak:
Přátelé,
musím od pana Holubce něco koupit, abych se mohl vyjádřit k jeho
aktivitám, výrobkům a www stránkám ?
pokouším se problém objektivizovat. Legraci si nedělám.
Prosím, vyjádřete se: Mám právo ve vlákně zkušeností
hodnotit stránky ATC?
Po vymazání příspěvků pokládám dotaz jinak:
Přátelé,
musím od pana Holubce něco koupit, abych se mohl vyjádřit k jeho
aktivitám, výrobkům a www stránkám ?
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
- Honza Ebr (honza42)
Smazal jsem naprosto zbytečnou diskuzi o telefonním čísle do ATC, bydlišti pana Holubce, bezdomovcích atd. Nepřijde mi to moc jako "zkušenosti" .... Stejně tak bych navrhoval tady stránky neprobírat, k těm se toho dá říct tolik, že by tady pak zkušenosti s firmou samotnou dost zapadly 
Ještě jsem taky vytvořil jakousi "hlavičku" na začátku, vysvětlující současný stav tématu. Příspěvky a názory na její změnu jsou vítány (diskuzi o nutnosti zrušení tématu si nechte do "flamevlákna"
)

Ještě jsem taky vytvořil jakousi "hlavičku" na začátku, vysvětlující současný stav tématu. Příspěvky a názory na její změnu jsou vítány (diskuzi o nutnosti zrušení tématu si nechte do "flamevlákna"

Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Smazal jsem naprosto zbytečnou diskuzi o telefonním čísle do ATC, bydlišti pana Holubce, bezdomovcích atd. Nepřijde mi to moc jako "zkušenosti" .... Stejně tak bych navrhoval tady stránky neprobírat, k těm se toho dá říct tolik, že by tady pak zkušenosti s firmou samotnou dost zapadly SmileyTak a je to!!!!! :-/
Doufal jsem,že se konečně dozvím něco konkrétního a asi nedozvím.Je tu někdo na fóru kdo zná způsob (NÁVOD) jak jednat s touto firmou a jak získat informaco o výrobcích které nabízí(dá se to vůbec ještě nazvat nabízením-myslím tím to utajování výrobků které jsou určeny k prodeji zákazníkům).Myslím,že to prospěje jak pontencionálním kupcům tak i oné firmě.Nevím jak jinak to napsat ,ale tohle není PROVOKACE.Milan
Doufal jsem,že se konečně dozvím něco konkrétního a asi nedozvím.Je tu někdo na fóru kdo zná způsob (NÁVOD) jak jednat s touto firmou a jak získat informaco o výrobcích které nabízí(dá se to vůbec ještě nazvat nabízením-myslím tím to utajování výrobků které jsou určeny k prodeji zákazníkům).Myslím,že to prospěje jak pontencionálním kupcům tak i oné firmě.Nevím jak jinak to napsat ,ale tohle není PROVOKACE.Milan
- Honza Ebr (honza42)
Tak já jsem přece nesmazal nějaký zásadní informace, obsahem příspěvků byla kritika P.O.BOXové adresy a přesměrování dalších domén. Na stránkách firmy http://www.atc-astro.eu/ jsou úplně dole kntaktní informace, dokonce i s přesnými pravidly pro komunikaci emailem
, nalezení telefonního čísla, který jsem tak trochu vylil i s vaničkou, je otázkou 10 vteřin na googlu (viz třeba http://najisto.centrum.cz/258651/atc-as ... ompany-as/)

Ja mam s ATC skusenost len jednu a to nepriamu, ked som chcel kupit Luntika. Na stranky ATC som sa dostal priamo z webu Lunt Solar Systems s tym, ze ATC je vyhradny dovozca Lunt (co nastastie nebol, pretoze Lunty dovaza aj p. Zahajsky, avsak v tej dobe nemali na stranke aktualne udaje).
http://www.luntsolarsystems.com/dealers ... html#czech
S dobrou vierou som siel na stranky ATC a od kupy ma hned zacala odradzat neprehladnost stranok, kde som nebol schopny ani len najst cennik Luntov. Vsade su len odvolavky typu "cena: info: cennik ATC", avsak link tam chyba.
http://www.atc-astro.eu/Luntsolar/
Vsimavejsi obyvatelia planety link nakoniec najdu v sekcii "Připevňovací dalekohledové adaptéry", co mi pride ako nevhodny zart k zakaznikovi. Preto som sa velmi potesil, ked som Luntika kupil od p. Zahajskeho za naozaj velmi dobru cenu a ATC som nemusel riesit. Fakt sa cudujem, ako niekto moze robit biznis s takou strankou...
EDIT: Od mojej poslednej navstevy tam pribudol este jeden link na cennik v prvej polovici stranky, ale moja pointa zostava. ;)
EDIT2: Ak ma niekto taku drzost, ze si dovoli urcovat pravidla mailovej komunikacie takym hrubym sposobom ako to ma ATC na svojich strankach (http://www.atc-astro.eu/Pravidla/), okamzite je to pre mna stop akemukolvek partnerskemu biznis vztahu. Tolko moj nazor. :-X
http://www.luntsolarsystems.com/dealers ... html#czech
S dobrou vierou som siel na stranky ATC a od kupy ma hned zacala odradzat neprehladnost stranok, kde som nebol schopny ani len najst cennik Luntov. Vsade su len odvolavky typu "cena: info: cennik ATC", avsak link tam chyba.
http://www.atc-astro.eu/Luntsolar/
Vsimavejsi obyvatelia planety link nakoniec najdu v sekcii "Připevňovací dalekohledové adaptéry", co mi pride ako nevhodny zart k zakaznikovi. Preto som sa velmi potesil, ked som Luntika kupil od p. Zahajskeho za naozaj velmi dobru cenu a ATC som nemusel riesit. Fakt sa cudujem, ako niekto moze robit biznis s takou strankou...
EDIT: Od mojej poslednej navstevy tam pribudol este jeden link na cennik v prvej polovici stranky, ale moja pointa zostava. ;)
EDIT2: Ak ma niekto taku drzost, ze si dovoli urcovat pravidla mailovej komunikacie takym hrubym sposobom ako to ma ATC na svojich strankach (http://www.atc-astro.eu/Pravidla/), okamzite je to pre mna stop akemukolvek partnerskemu biznis vztahu. Tolko moj nazor. :-X