Vánoční dražba - peníze pro děti z dětského domova

Prazan
Věk: 49

Příspěvek od Prazan »

Nejsem si jistý, že šlo o naprostý nezájem o věci jiných. Pokud ty ano, tak to gratuluju. Já jsem si pouze všiml, že šlo o minimální zájem o tuto akci.
Neozval bych se, kdyby se mně osobně podobné paušalizující výroky nedotýkaly. Hezké svátky všem.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Svaty

Příspěvek od Svaty »

No dovolim si tiez povedat svoj nazor.

Na jednej strane sme boli poziadany zucastnit sa a nikto nikoho nikam netlacil ako som sa docital . . . na druhej strane je tu ukoncenie aukcie s milim komentarom od "usporiadatela" . . .

Ked uz spravim akciu-aukciu a nevyjde tak sa pekne podakujem zucastnenim a viac to komentovat nebudem! A mam 2 moznosti bud tu viac nic podobne neskusit alebo to skusit inou formou mozno v inom case. Nemozes totiz vediet ake su dovody toho ktoreho cloveka, ktory sa nezucastnil, mozno prispieva do ineho detskeho domova, mozno ma v rodine blizkeho s rakovinou a prispieva radsej na onkologiu, mozno si proste len nezvolil spravnu formu a nezaujal . . .mozno prave teraz sa zucastnit nemohol a ktovie co este. . .

Osobne sa tu nebudem spovedat preco som sa nezucastnil, nakolko necitim tu potrebu sa ani obhajovat, ani niekoho o niecom presviedcat, ale citil som potrebu vyjadrit, ze po takomto uzavreti aukcie nech uz bola pre kohokolvek a s akokolvek dobrym umyslom, viem ze ak by si do buducna spravil dalsiu podobnu dobrocinnu aukciu na milion percent sa jej nezucastnim. . .

Je mi luto ale ta poznamka mi prisla prizemna, nefer a na 100% nevhodna od usporiadatela dobrocinnej akcie. . .
Orion UK Newton 300/1200 de-luxe Dobson
vla

Příspěvek od vla »

Typicky české, když se mělo něco obětovat, nic moc, ale teď nastupují generálové po bitvě a určitě nám s problémem pomohou. O to přeci šlo, nebo ne? :-/ PS: dal jsem si závazek, že pokud sem přispěju bude to zásadně se zvýšením nabídky. To jsem poněkud zanedbal, Pepo pošli číslo účtu kam se mají poslat peníze, dám stejně jako výherce. :
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
KDan

Příspěvek od KDan »

Psion, vla: Vždyť tak to není. Jedná se jen o reakci na Pepovo prohlášení o "našem absolutním nezájmu o věci jiných". Mě to taky trochu urazilo. Nevíte přece ani náhodou, na co kdo z nás přispívá. Každý má nějaký názor na to, kam směřovat s pomocí, nemůže pomáhat univerzálně, a jen málokdo má potřebu podobnou pomoc někde prezentovat. Proto pak slova o "absolutním nezájmu o věci jiných" působí dost provokativně a nemístně.
Duk

Příspěvek od Duk »

tak tymto si to zaklincoval  :'(
nechcel som komentovat ten smejd co si ponukol do drazby
Omlouvám se předem, že do tohoto vstupuji, ale to mi prostě nedá.
Pochopili jste, že tu vůbec nejde o to, co se zde nabízí, prodává ??!!??
Ztotožňuji se s Vláďou a hodlám ho následovat neb jsem poslední týden nebyl přítomen a tudíž se akce nemohl zúčastnit.
Tedy tímto žádám o zaslání č.ú. včt. var.sym.
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Vla, Duk: Chlapi, děkuju moc, pan ředitel DD Znojmo bude určitě moc rád. Číslo účtu je 0307353003/0800. Peníze mu předám osobně 18.12., doklad zde pak vystavím.

Ted vidím, že by asi by bývala lepší sbírka, ale to se nedá nic dělat, čekal jsem, že to bude pro některé další členy otázka prestiže a spíš jsem dostal vynadáno (i když to je taky alespoň reakce, ostatní se ani neobtěžovali udělat ani to).

Pepa
KDan

Příspěvek od KDan »

Tak celá řekl bych trapná dražba pro děti skončila a přiznám se, že jsem velmi překvapen z absolutního nezájmu o věci jiných. Až tady bude někdo opět poznámenávat, jak vyjímeční a lepší jsou lidé na astronomickém forum, tak si neodpustím poznámku "ano, vyjímeční škudlilové" (samozřejmě až na výše zúčastněné).

Tak hezké svátky a kupte si něco hezkého....

Josef
Mě - a myslím, že i ostatní - popíchl jen tento příspěvek, jinak je každý podobný počin chvályhodný. Nedovolil bych si ale paušálně psát o škudlilech, zvlášť, když nemůžu mít o charitativních aktivitách ostatních žádný přehled.
PetrV

Příspěvek od PetrV »

Ted vidím, že by asi by bývala lepší sbírka, ale to se nedá nic dělat, čekal jsem, že to bude pro některé další členy otázka prestiže a spíš jsem dostal vynadáno (i když to je taky alespoň reakce, ostatní se ani neobtěžovali udělat ani to).
Dobrý den, měl jsem se snad obtěžovat a psát tady, že Váš předposlední příspěvek o škudlilech považuji za nemístný?

Znovu je potřeba zdůraznit, že Vaše aukce není jedinou a poslední dobročinnou akcí, do níž lze přispět. A její základní problém? Nejspíš to, že jste to pojal jako otázku "prestiže". Měl jsem dojem, že mělo jít "o věci jiných".

Možná by také stálo za to věnovat trochu pozornosti dřívějším příspěvkům, které poukázaly na to, že peníze nejsou to, co dětským domovům chybí. Považujete za škudlila někoho, kdo se prostě jen rozhodne věnovat prostředky (a nejen finanční) na potřebnější účely? Nebo jste se tím vůbec nezabýval?

Petr
mitovka

Příspěvek od mitovka »

(i když to je taky alespoň reakce, ostatní se ani neobtěžovali udělat ani to).
Chcete reakciu?

Zorganizoval ste tu nejakého maximálne neosobného mačko-psa (dražbo-zbierku), to ste rovno mohli napísať "pošlite mi na účet peniaze pre DD, ja ich potom odnesiem riaditeľovi" a čakali ste že strhnete davy? Chcelo to zapojiť aspon trošku kreativity...

Už to tu písali viacerí, ak chcem, tak niečo charitatívne spravím, ak chcem aby toho bolo viac tak možno aj niekoho oslovím, ale aby som oslovených ľudí nemiestne urážal, tak to by mi musela zhorieť koža na tvári.

Ak Vám na tom DD záleží, dotiahnite tam ľudí, nech vidia tie úprimné pohľady detí, nech vidia úplne konkrétne čo deti (alebo DD) potrebujú, spravte im aj deťom deň na ktorý si budú pamatať roky, možno do konca života. A potom to bude ozajstná pomoc, keď pohnete ľudským svedomím, a možno budete schopný vyzbierať z ľudí "sumu" pri ktorej sa tých Vašich 5000 korún stratí.

Dotiahnite ľudí pozreť sa do očí chlapcovi ktorého rodičia s ďalšími 3 súrodencami nechali na stanici, keď nadobro nasadli na vlak a už sa nikdy nevrátili:

a uvidíte že na neho pri ochote pomôcť už nikdy nezabudnú.

Spravili ste tak žalostne málo, a čakali ste tak veľa. To by mi nevadilo. Ale ešte za to ľudí kritizovať....

mitovka

mitovka
jezevec

Příspěvek od jezevec »

ego: :D
ego: 8-)
ego: :-[
ego: :o
ego: :P
vla

Příspěvek od vla »

Pánové, když máte neukojitelné nutkání se v dané věci angažovat, bylo by dobré nějaké peníze poslat, jinak... viz generálové po boji.... Doufám, že příští vánoce, případně při jiné vhodné příležitosti vy radilové, co to tak dobře umíte nám to v praxi předvedete. Vaše kritika totiž není konstruktivní, ale destruktivní. Skoro mám pocit, že o to vám jde, nic nedat a ještě znechutit ty co to zkoušejí. Pokud chcete nějak přispět, tak se tady neangažujte radami, ale penězi. A pokud chcete opravdu poradit použijte soukromé zprávy, Pepa si je jistě rád přečte. Dražba skončila, číslo účtu pro ty co chtějí přispět je zveřejněno, možná by to mohl moderátor uzavřít.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
mitovka

Příspěvek od mitovka »

To s tým egom nechápem...

Ok, ja som tiež za, nech to moderátor premaže a uzamkne, lebo sa tu (a pridal som sa aj ja) len zbytočne "tlachá".

mitovka
mitovka
PetrV

Příspěvek od PetrV »

Doufám, že příští vánoce, případně při jiné vhodné příležitosti vy radilové, co to tak dobře umíte nám to v praxi předvedete. Vaše kritika totiž není konstruktivní, ale destruktivní.Skoro mám pocit, že o to vám jde, nic nedat a ještě znechutit ty co to zkoušejí.
Vláďo, trochu mi spolu s Psionem a Dukem připomínáte vedoucí na skautském táboře, kteří plísní nezvedené táborníky, že se nechtějí účastnit kolektivní hry. Vždyť jsme se tady všeho všudy akorát ohradili před Psionovým rýpáním. A vy nás zase cpete do škatulky radilů a škudlilů. Jestli někdo otrávil tohle vlákno, tak to byl jeho zakladatel svými uraženými výroky. Navíc nevím, proč bych měl na fóru dle Tvých slov předvádět nějakou dobročinnost. Myslím, že by se toto vlákno mělo smazat úplně. Není ani o astronomii ani o bazaru.

MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

mitovka: napsal jsi sem něco cenného a teď navrhuješ, aby to bylo zamknuto a promazáno, máš můj respekt. Potíž je ta, že byl zvolen určitý způsob získání peněz a pokud se ukázal jako nepříliš šťastný, měl dotyčný alespoň mlčet a ne se k tomu po bitvě vyjadřovat. Nemístná poznámka na závěr aukce opravdu neměla vůbec zaznít a byl by klid. Kdo chtěl, přispěl. Kdo má jiné záměry, neměl by za to být urážen.

Hlavně ale nechápu, co jste tu dokázali vyprodukovat. Byť je viníkem paradoxně zadavatel aukce, že Psione? Příště trochu úcty. Děkujeme.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
PetrV

Příspěvek od PetrV »

Hlavně ale nechápu, co jste tu dokázali vyprodukovat
Omlouvám se a pokud jsem někoho urazil (vla, duka, psiona), tak taky prosím, promiňte.

Petr
Odpovědět