Vlastimi ten Saturn máš úplne úžasný . Toto by som nikdy nečakal, že vyjde z fotoaparátu.
Martus samozrejme taky super prácička .
R6 je super, čo sa vyťahovanie detailov týka. Ale problémom sú tie niekedy nie presne zložené videá. Nepodarilo sa mi to odstrániť ani zmenou počtu zarovnávacích bodov .
To už si všichni děláte prdel , že moje fotka na apríla byla z Hubla bych ještě pochopil, ale že sem budou jeho fotky dávat všichni, to jsem netušil!
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
caribic: ja uz to ani nekomentuju, protoze stale cumim s otevrenou hubou a jeste jsem nedocvakl zpet ;D vsichni zaslouzi pochvalu pred nastoupenou astrojednotkou
Hoj vsem.
Kdyz tu tak koukam na vase uzasny Saturny, tak jsem taky neodolal a po delsi dobe na nej zase namiril svoje kukatko.
Byla to i prvni moje nocni zkouska pujcene QHY-5T. Az budu porizovat kamerku pro sebe, tak vezmu nejspis cernobilou verzi. ty dlouhy casy mi pri foceni nedelaly moc dobre :]
Nevim, jak to delate, ale ja vubec nejsem schopnej z toho dostat nejaky rozumny barvy, tak jsem je radsi nechal tak, jak vypadly z kamerky :]
Vetsi rozliseni a info i snimku na klik.
NWT SW Quattro-250P, SW HelioStar 100 H-alpha
SW CQ350-PRO
ZWO ASI 294 MM Pro, ZWO ASI 432 MM, ZWO ASI 585 MC, ZWO ASI 174 MM mini
Každý si tu stěžuje na špatné podmínky, focení na rychlo, rychlé zpracování, ale přitom z vás padají krásné barevné a celkem detailní snímky Saturnu.
Moje první planeta, kdy se mi konečně podařilo k lidláku připojit přes afokální držák Nikon Coolpix3700 a natočit asi 40s video. Pak přetahování s Registaxem 5, vybírání nejlepších snímků, tahání za křivky a doladění v photoshopu element 2.
Má někde někdo ukázkové video ze kterého poskládal tak pěkné obrázky, jaké tu jsou k vidění? Zajímalo by mne, jak velký a detailní je Saturn ve zdrojovém snímku.
Ttriedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200
Každý si tu stěžuje na špatné podmínky, focení na rychlo, rychlé zpracování, ale přitom z vás padají krásné barevné a celkem detailní snímky Saturnu.
To si dobre napísal. Už mi to pripomína jedno zahraničné fórum . Nejak som už aj ja zabudol, s akými snímkami som začínal ::).
Ale k téme . Pri tej zostave sa mi ten Saturn zdá nejaký primalý (skôr ako by bol snímaný v primárnom ohnisku). Skúšal si dať maximálny zoom fotoaparátu? Potom jedine pridať ešte nejakého barlowa, ale to zas pôjde kvalita obrazu dole.
Surové videá nájdeš vedľa v sekcii Astrofotografie › Astrofotografie › Vyskúšajte si spracovanie.
kúšal si dať maximálny zoom fotoaparátu?
Je to max. zoom 3x, no foťák to točí do movu, tak je možné, že se to /já jsem to/ zmršil při převádění do avi. Je to opravdu můj první pokus s videem.
-----------------
Rozhodně uvítám jakoukoli radu.
Je to vytažené z tohoto videa http://jasnovidec.ic.cz/astrofoto/saturn/DSCN6093.MOV
-----------------
chyba bude v tom, že video nahrávalo jen v 320x240, místo v 640x*.
Ttriedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200
Tak prvně by to chtělo otáčivou mapku hvězdné oblohy, tady dole na stránce je aktuální stav v čase UT: http://www.ian.cz/
Panna je označena latinskou zkratkou VIR.
Podle předpovědi se měla o půlnoci rozestoupit mračna a tak jsem se z Plzně vydal do Jižních Čech na chatu, kde jsem si počkal, až se podle předpovědi v 00:00 rozeženou mraky a zkusil jsem to znovu, tentokrát jsem si pohlídal nastavení videa na max, co stařičký Coolpix3700 dokáže 640x480.
Sestava - lidlskop, afokální držák, Nikon Coolpix3700, okulár set z lidláku 4mm (někde jsem se dočetl, že real je ale 6mm).
Počasí: mraky a občas díra, měsíc v první čtvrti.
Místo: zahrada těsně za městem a vedle osvícené továrny.
Zpracování: Registax V5, Adobe Photoshop element 2.
Snad je to oproti minulému o něco lepší.