Vlastimi ten Saturn máš úplne úžasný . Toto by som nikdy nečakal, že vyjde z fotoaparátu.
Martus samozrejme taky super prácička .
R6 je super, čo sa vyťahovanie detailov týka. Ale problémom sú tie niekedy nie presne zložené videá. Nepodarilo sa mi to odstrániť ani zmenou počtu zarovnávacích bodov .
To už si všichni děláte prdel , že moje fotka na apríla byla z Hubla bych ještě pochopil, ale že sem budou jeho fotky dávat všichni, to jsem netušil!
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
caribic: ja uz to ani nekomentuju, protoze stale cumim s otevrenou hubou a jeste jsem nedocvakl zpet ;D vsichni zaslouzi pochvalu pred nastoupenou astrojednotkou
Hoj vsem.
Kdyz tu tak koukam na vase uzasny Saturny, tak jsem taky neodolal a po delsi dobe na nej zase namiril svoje kukatko.
Byla to i prvni moje nocni zkouska pujcene QHY-5T. Az budu porizovat kamerku pro sebe, tak vezmu nejspis cernobilou verzi. ty dlouhy casy mi pri foceni nedelaly moc dobre :]
Nevim, jak to delate, ale ja vubec nejsem schopnej z toho dostat nejaky rozumny barvy, tak jsem je radsi nechal tak, jak vypadly z kamerky :]
Vetsi rozliseni a info i snimku na klik.
NWT SW Quattro-250P, LUNT LS60TC 1200 H-Alfa
SW CQ350-PRO
ZWO ASI 174 MM
Každý si tu stěžuje na špatné podmínky, focení na rychlo, rychlé zpracování, ale přitom z vás padají krásné barevné a celkem detailní snímky Saturnu.
Moje první planeta, kdy se mi konečně podařilo k lidláku připojit přes afokální držák Nikon Coolpix3700 a natočit asi 40s video. Pak přetahování s Registaxem 5, vybírání nejlepších snímků, tahání za křivky a doladění v photoshopu element 2.
Má někde někdo ukázkové video ze kterého poskládal tak pěkné obrázky, jaké tu jsou k vidění? Zajímalo by mne, jak velký a detailní je Saturn ve zdrojovém snímku.
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200
Každý si tu stěžuje na špatné podmínky, focení na rychlo, rychlé zpracování, ale přitom z vás padají krásné barevné a celkem detailní snímky Saturnu.
To si dobre napísal. Už mi to pripomína jedno zahraničné fórum . Nejak som už aj ja zabudol, s akými snímkami som začínal ::).
Ale k téme . Pri tej zostave sa mi ten Saturn zdá nejaký primalý (skôr ako by bol snímaný v primárnom ohnisku). Skúšal si dať maximálny zoom fotoaparátu? Potom jedine pridať ešte nejakého barlowa, ale to zas pôjde kvalita obrazu dole.
Surové videá nájdeš vedľa v sekcii Astrofotografie › Astrofotografie › Vyskúšajte si spracovanie.
kúšal si dať maximálny zoom fotoaparátu?
Je to max. zoom 3x, no foťák to točí do movu, tak je možné, že se to /já jsem to/ zmršil při převádění do avi. Je to opravdu můj první pokus s videem.
-----------------
Rozhodně uvítám jakoukoli radu.
Je to vytažené z tohoto videa http://jasnovidec.ic.cz/astrofoto/saturn/DSCN6093.MOV
-----------------
chyba bude v tom, že video nahrávalo jen v 320x240, místo v 640x*.
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200
Tak prvně by to chtělo otáčivou mapku hvězdné oblohy, tady dole na stránce je aktuální stav v čase UT: http://www.ian.cz/
Panna je označena latinskou zkratkou VIR.
Podle předpovědi se měla o půlnoci rozestoupit mračna a tak jsem se z Plzně vydal do Jižních Čech na chatu, kde jsem si počkal, až se podle předpovědi v 00:00 rozeženou mraky a zkusil jsem to znovu, tentokrát jsem si pohlídal nastavení videa na max, co stařičký Coolpix3700 dokáže 640x480.
Sestava - lidlskop, afokální držák, Nikon Coolpix3700, okulár set z lidláku 4mm (někde jsem se dočetl, že real je ale 6mm).
Počasí: mraky a občas díra, měsíc v první čtvrti.
Místo: zahrada těsně za městem a vedle osvícené továrny.
Zpracování: Registax V5, Adobe Photoshop element 2.
Snad je to oproti minulému o něco lepší.