Saturn
Saturn 2010/2011
Pěkné fotky pánové. Luďku jak jsi to fotil, to je nějaká kompozice? Tak široké zorné pole foťáku s takovým zvětšením si nedovedu představit...
Já dnes vztal, že si vyfotím Saturn - našel jsem jej okulárem, nasadím bazmek (=afok.držák+barlow+12,5mm okulár + foťák) a Saturn nikde! Tak jsem to prohodil ještě asi dvacetkrát a saturn vždy zmizel. Moje jediné vysvětlení je že vždy když jsem nasadil foťák tak došlo k zatmění Saturnu...
Po jednadvacáté jsem se už naštval a natočil video z ruky přímo. Ovšem doma jsem nechal druhý polarizák a foťák si s tím jasem nějak neumí poradit. Tak nevím co z toho vyleze, asi nic, možná se mi podaří jas videa snížit. A vůbec dobson je na focení na houby! :P . Jo a na konci jsem zjistil že jsem to celé provozoval při nezaaretovaných šroubech mého flexka :D čili teoreticky rozkolimované. "Naštěstí" seeing byl tak katastrofální, že nešlo poznat jestli jsou utaženy či ne :P
EDIT: tak to nakonec není taková katastrofa (abyste tomu rozuměli a nebrali tu větu jako žert - toto je můje nejlepší Saturn :))
8.3.2011 kolem 3:00 SEČ
Já dnes vztal, že si vyfotím Saturn - našel jsem jej okulárem, nasadím bazmek (=afok.držák+barlow+12,5mm okulár + foťák) a Saturn nikde! Tak jsem to prohodil ještě asi dvacetkrát a saturn vždy zmizel. Moje jediné vysvětlení je že vždy když jsem nasadil foťák tak došlo k zatmění Saturnu...
Po jednadvacáté jsem se už naštval a natočil video z ruky přímo. Ovšem doma jsem nechal druhý polarizák a foťák si s tím jasem nějak neumí poradit. Tak nevím co z toho vyleze, asi nic, možná se mi podaří jas videa snížit. A vůbec dobson je na focení na houby! :P . Jo a na konci jsem zjistil že jsem to celé provozoval při nezaaretovaných šroubech mého flexka :D čili teoreticky rozkolimované. "Naštěstí" seeing byl tak katastrofální, že nešlo poznat jestli jsou utaženy či ne :P
EDIT: tak to nakonec není taková katastrofa (abyste tomu rozuměli a nebrali tu větu jako žert - toto je můje nejlepší Saturn :))
8.3.2011 kolem 3:00 SEČ
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2010/2011
Niečo zo včerajšieho večera. Nasnímal som okolo 10 0000 snímkov cez každý filter, takže detaily sa posunom planéty znehodnotili, ale i tak to má svoje čaro
. Na klik astrofotky:
Saturn 2010/2011
Taky teda vkládám svůj první počit na poli astrofotografie. ;D
Afokálně za okulárem Pentax XF 8,5 kompaktem Fujifilm A170.Nasnímáno video a pak nevím co v Registaxu. ;D
Že se tam ukázalo Cassini to,jsem nečekal a při troše námahy i bouře. :-?Původně jsem měl v úmyslu se zaučovat na Měsíci.Na ten je ale ještě čas.
to Regulus : koukám,že jsme toho Saturna umístili na fotce podobně. ;D
Afokálně za okulárem Pentax XF 8,5 kompaktem Fujifilm A170.Nasnímáno video a pak nevím co v Registaxu. ;D
Že se tam ukázalo Cassini to,jsem nečekal a při troše námahy i bouře. :-?Původně jsem měl v úmyslu se zaučovat na Měsíci.Na ten je ale ještě čas.
to Regulus : koukám,že jsme toho Saturna umístili na fotce podobně. ;D
Saturn 2010/2011
Taky teda vkládám svůj první počit na poli astrofotografie. ;D
Velmi slušná prvotina!
Jinak k formulaci "nevím co v registaxu" mám většinou taky blízko
Velmi slušná prvotina!
Jinak k formulaci "nevím co v registaxu" mám většinou taky blízko
- Jakub
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2010/2011
Romane, to je mazec. krásný snímek.
Semínko3: super práce, gratuluji k pěknému úlovku.
Semínko3: super práce, gratuluji k pěknému úlovku.
CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
Saturn 2010/2011
to regulus, seminko3: moc se mi vase snimky libi a mam k nim jeden asi hloupy dotaz. Video natacite po celou dobu co Saturn prechazi pres zorne pole okuláru?
PS: vsichni moc pekny snimky
PS: vsichni moc pekny snimky
Dobson 200/1200
-
milan1960
Saturn 2010/2011
Romane výborný snímek
.Mám však dotaz-10 000 snímků na kanál bylo za účelem zvýraznění barev pásů v atmosféře planety?Nebo účel byl docela jiný,?Je mi jasné ,že jsi si vědom toho,že tak dlouhé expozice detaily máznou.Měj se Milan 
Saturn 2010/2011
to Regulus : koukám,že jsme toho Saturna umístili na fotce podobně ;D Máš to moc pěkné [smiley=thumbsup.gif]. A stejně je to kouzelné, že se tady sešly dvě prvotiny Saturnu ze stejné noci (předtím jsem se o něj sice pokoušel ale bylo to menšími refrekatory a výsledky nebyly publikovatelné
, toto je má první fotka Saturnu dobsnem).
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Saturn 2010/2011
Seminko, Regulus - velmi slušné, z vlastní zkušenosti vím, co je to fotit dobsonem!
Jinak pro Regulus - je to složenina (fotomontáž) samotného Saturnu a 15s expozice měsíců, kdy je přepálený Saturn vyjmut a nahrazen tou samostatnou fotkou planety.
Jinak pro Regulus - je to složenina (fotomontáž) samotného Saturnu a 15s expozice měsíců, kdy je přepálený Saturn vyjmut a nahrazen tou samostatnou fotkou planety.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Saturn 2010/2011
Děkuji všem za hřejivou chválu. ;)Pravda však je,že neumím nic. ;DOno se to udělalo taknějak samo. ;D
Myslím že budu hledat zpřízněnou a ochotnou duši která by mne zasvětila do tajů zpracovávání.
to hippous : já jsem nezačínal hned na kraji zorného pole a taky "nedojížděl"až na kraj.Videí jsem nasnímal několik.
Největší problém u mne byl se zapnutím,kde jsem zatím neuměl nastavit samospuštění videa a jeho vypnutí. >:(Vlastně ani ještě nevím jestli to u mého kompaktíku jde). ;D
Myslím že budu hledat zpřízněnou a ochotnou duši která by mne zasvětila do tajů zpracovávání.
to hippous : já jsem nezačínal hned na kraji zorného pole a taky "nedojížděl"až na kraj.Videí jsem nasnímal několik.
Největší problém u mne byl se zapnutím,kde jsem zatím neuměl nastavit samospuštění videa a jeho vypnutí. >:(Vlastně ani ještě nevím jestli to u mého kompaktíku jde). ;D
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2010/2011
Vďaka páni
.
Seminko, naozaj podarená prvotina
. Dávnejšie som spísal krátky návod, možno sa bude hodiť
.
Milan1960: Ako píšeš, bolo to hlavne kvôli tej oblačnosti, bol som si vedomý rozmazania detailov (prinajhoršom ešte zložím 2000fr RGB
). Chcel som jeden "čistý" Saturn jemne spracovaný, bez šumu
.
Milan1960: Ako píšeš, bolo to hlavne kvôli tej oblačnosti, bol som si vedomý rozmazania detailov (prinajhoršom ešte zložím 2000fr RGB
Saturn 2010/2011
to Rick
. Dávnejšie som spísal krátky návod, možno sa bude hodiť
.
Díky ti moc.Nastuduji si to při zamračených večerech.
Díky ti moc.Nastuduji si to při zamračených večerech.
Saturn 2010/2011
Výsledný snímek testu kamery Flea3 s použitím filtru IR a G ,Kanál B byl dopočítán v programu Sblue. Podmínky chvílemi excelentní ale většinu času průměrné.
Chtěl bych tímto poděkovat Romanovi za pomoc při zpracování .
Chtěl bych tímto poděkovat Romanovi za pomoc při zpracování .
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2010/2011
to martus: tak to je naprostá paráda, smekám a gratuluji k parádnímu snímku
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x