Obecně k moderátorům

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Honza Ebr (honza42)
Příspěvky: 3534
Registrován: 20. 10. 2004, 14:48

Obecně k moderátorům

#466

Příspěvek od Honza Ebr (honza42) »

Aha, takže tvoje představa o moderování takovýhle věcí je je co nejrychleji schovat a hlavně ať o tom nikdo neví a ať o tom neni žádná diskuze? Já tohle chápu u vulgarit a osobních útoků, které některym lidem (ač je to pro mě obtížné pochopit) evidnetně ubližují už jenom tím, že je někde vidí. Ale tohles například moh prostě jenom zamknout, když ti to tak vadí.

Já jsem opakovně žádal o zrušení označení "moderátor" u mého účtu, ale nepovedlo se. To ale nic nemění na tom, že tyto informace jsou veřejně dostupné - předtím, než to někdo smazal, to přece bylo viditelné pro každého. Asi si založím další účet, abys mě nemohl obvinovat ze zneužití pravomocí a někde si udělám skript, který mi jednou za pět minut záhlohuje nové příspěvky, abych o nic nepřišel, kdyby byly smazány. Když budu diskutovat na základě takových informací, už to bude v pořádku? Nebo ti stačí uvědomit si, že to takhle jde a ušetříš mi tu zbytečnou práci?

Ale tim jsi jenom šikovně odvedl diskuzi od tématu. Co to jsou "takovéto aktivity"? Proč tady teda mohl léta prodávat třeba Duk objemy astrotechniky, kterými se ani nemohl všei stihnout jednou podívat? A jak se to liší od toho, když se tady lidi dohodnou, že si něc odněkud společně objednají, aby ušetřil na poštovném?

edit: když už se teda bavíme v editech, tak já tím, že jsem byl dotlačen k tomu, abych to tady přestal moderovat, se necítím být vázán nějakými tvými "úzy" - upřímně řečeno, necítil bych se tak, ani kdybych moderátor byl, přestože ty jsi v interních diskuzích vždy vystupoval tak, jakože tvůj názor je ten, kterej má platit a basta.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Uživatelský avatar
deneb
Příspěvky: 387
Registrován: 06. 07. 2011, 13:36

Obecně k moderátorům

#467

Příspěvek od deneb »

Co konkrétně je špatného na tom, že někdo získá slevu na větší množství dalekohledů a pak je tady prodává?Sleva, nebo levnější teleskop zde v Bazaru je krásná věc, Ať jich prodá kolik chce. Včerá jsem ten inzerát viděl, vzal kalkulačku a vyšlo mi, že je dražší než Binox.cz. Navíc mu ukazoval Karell jeho nedávný inzerát shánící tentýž teleskop. Taky jsem měl pokušení se ho zeptat.
Inzerát, dle mne, vyvolával negativní emoce a mohla by nastat nežádoucí diskuze.
Jinak souhlasí s tebou, že prodej/koupě zde je velmi důležitá a pokud to bude OBOUSTRANĚ prospěšné, potom velká volnost je na místě.
adalbert
Příspěvky: 41
Registrován: 30. 11. 2007, 19:45

Obecně k moderátorům

#468

Příspěvek od adalbert »

Dobrý den, přidávám svůj názor:
Jako uživateli Astrofóra mi nevadí nabídka společného nákupu astrotechniky (nepovažuji to za komerční sdělení) a naopak mi vadí, když ho moderátor smaže a já nemám ani možnost ušetřit.  
Newton 200/1000 na HEQ5
Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 24388
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 75

Obecně k moderátorům

#469

Příspěvek od MilAN »

Nechtěl jsem tu vést osobní diskusi s Honzou.
Ale na adalbertův příspěvek si dovolím reagovat, protože celkem jasně ukazuje na tu dezinformaci ze strana Honzy.

Pokud by inzerující napsal, že má možnost za výhodnou cenu sehnat zboží, pokud se sdruží několik zájemců a že se tak vzájemně podělí o náklady za koupi a dopravu, určitě bych nic nemazal. Tohle tu už proběhlo vícekrát, a vždy ke spokojenosti účastníků společného nákupu.
Tady se však objevil inzerát na prodej nových dalekohledů. Žádná nabídka na něco společně výhodného. Čistý prodej. Výhodný čistě pro prodávajícího. A to až tak výhodný, že ceny jsou vyšší, než za které se dají nové přístroje koupit u některých našich prodejců

Pokud chce někdo obchodovat, ať se chová jako ostatní obchodníci. K tomu AF nemá sloužit a je to v pravidlech AF.Proto jsem inzerát smazal.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
adalbert
Příspěvky: 41
Registrován: 30. 11. 2007, 19:45

Obecně k moderátorům

#470

Příspěvek od adalbert »

Alena adalbertův příspěvek si dovolím reagovat, protože celkem jasněukazuje na tu dezinformaci ze strana Honzy.Byl to jen můj názor na názor :). Předmětný příspěvek jsem přečíst nestihnul neboť byl smazán. Jestli z mého subjektivního pohledu oprávněně nejsem schopen rozhodnout.
Bezpochyby ale patří moderátorům dík za jejich práci.
Newton 200/1000 na HEQ5
Uživatelský avatar
stana
Příspěvky: 3273
Registrován: 09. 04. 2008, 23:32

Obecně k moderátorům

#471

Příspěvek od stana »

Jsem dostal nějakou Slivovici z divokých trnek...A fčííl mě haňba "zase"  fackuje.. /asi o víkendu nebo už nevím/
Jestli dovolíte páni kolegové, a nezlomili ste nade mnou hůl, tak se omlouvám..
Clear Sky!..
:)
Ohledně toho, že jsou tu na fóru moderátoři jistě nutní, tak snad jim aspoň popřát pevné nervy a nadhled..
Osobně bych moderátora dělat nemohl, páč bych brzo pár přispěvatelů poslal do ř..ti..Ups..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Uživatelský avatar
Homer
Příspěvky: 2903
Registrován: 23. 11. 2006, 23:09
Věk: 69

Obecně k moderátorům

#472

Příspěvek od Homer »

Prosím moderátory o názor na příspěvek kolegy Konihlava - sekce ČAM - Česká astrofotografie měsíce, č. příspěvku 754 a to v kontextu Pravidel, jejichž příslušný bod zní :

CHOVÁNÍ VŮČI OSTATNÍM UŽIVATELŮM - Respektujte prosím elementární pravidla slušného chování. Diskutující přirozeně spolu mohou nesouhlasit, je to koření každé diskuse. Vzájemné napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nejsou vítány subjektivní soudy nad jednou konkrétní osobou nebo skupinou osob. Vyvarujte se prosím i slovních narážek na druhé, přímých i nepřímých (toto platí i vůči nečlenům fóra!).
Neprovokujte a ani zbytečně neodpovídejte na provokující příspěvky. V případě jejich výskytu použijte nejlépe funkci "Upozornit moderátora".
Nepřenášejte na fórum své soukromé spory. Ostatní uživatele obtěžují a obvykle je zde nelze vyřešit. Použijte vždy email nebo soukromé zprávy.

Opravdu by mne mrzelo, kdyby na AF byly tolerovány příspěvky typu :

"kdybych mohl, řekl bych že jsi blb, ale nemohu" . Budeme toto trpět, psát odpovědi v podobném duchu nebo zjednáme pořádek ?

Děkuji za odpověď...
Uživatelský avatar
MaG
Příspěvky: 11421
Registrován: 06. 04. 2002, 21:22
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Obecně k moderátorům

#473

Příspěvek od MaG »

Tvé řešení? Smazat ty dvě věty, smazat celý příspěvek, smazat tu část mířenou tobě? Nebudu zkoumat, proč nikdo z moderátorů nezasáhl, dokážu si představit, že můj zásah by byl zaujatý. Sám Konihlav očekával, že to smazáno bude. Tudíž proti pravidlům je pouze to, že k zásahu moderátora nedošlo.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5580
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

Obecně k moderátorům

#474

Příspěvek od Karell »

Tak pro mě bylo třeba problematické zasáhnout, když Homer následujícím příspěvkem reagoval nejen na Konihlavův příspěvek, ale i na další diskutující a sám to téma rozváděl dál. Nabízím řešení, které právě provedu...
Uživatelský avatar
Homer
Příspěvky: 2903
Registrován: 23. 11. 2006, 23:09
Věk: 69

Obecně k moderátorům

#475

Příspěvek od Homer »

Vážení moderátoři, nevím zda si plně rozumíme. Jde o kulturu komunikace a dodržování Pravidel - minimálně v tomto punktu.
Pokud jsem po Konihlavově příspěvku komunikoval dál, pak zcela určitě slušně a bez invektiv, není třeba uvádět zástupné důvody.
Jak jsem uvedl - já to přežiju, ale pokud tohle budete pouštět ( a pohříchu pouze v některých případech - zde připomínám Karneadese ) s tím či oním odůvodněním, pak budete poškozovat AF a to předpokládám nechcete...
Více Vás s tímto případem trápit nebudu :-).
Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5580
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

Obecně k moderátorům

#476

Příspěvek od Karell »

Nezlobte se, já už vím, že s vámi diskutovat je leckdy velmi složité, ale svoje vysvětlení jsem napsal právě proto, že jste měl příspěvek pouze nahlásit jako příspěvek porušující pravidla a nereagovat na něj. Určitě si pamatujete, že jsem s čistým svědomím kdysi dávno odstranil jiný váš příspěvek v jiné diskusi, protože jsem se domníval, že je mimo téma a co následovalo. Tak pak se rozhodněte, co je správně. A vaše srovnání s Karneadem je ryze účelové, to co Konihlav píše je jen slaboučký odváreček toho, co se tady dlouhodobě jemu tolerovalo, než ten BAN dostal.
Uživatelský avatar
Homer
Příspěvky: 2903
Registrován: 23. 11. 2006, 23:09
Věk: 69

Obecně k moderátorům

#477

Příspěvek od Homer »

Karell : já se nezlobím. O tom, co je správně jsem zde už napsal - neurážet partnera v diskuzi a na to jsou zde Pravidla a dohled moderátorů. Jen jsem poprosil ( ! ) o jejich názor. Co je pro koho odváreček a co už ne osobně nehodnotím - vím totiž, že stejná situace vypadá jinak z pohledu cizího a jinak z vlastního...
Máte pravdu - měj jsem na to upozornit a nereagovat, omlouvám se - pokud to bude nutné, tak příště. Na oplátku poprosím o rychlejší reakce.
Závěrem - není nezbytně nutné, aby odpověď moderátora obsahovala hodnocení, s kým je jak složitá debata.
Dál opravdu nechci  unavovat a sděluji že pokládám celou věc za uzavřenou.
Uživatelský avatar
stana
Příspěvky: 3273
Registrován: 09. 04. 2008, 23:32

Obecně k moderátorům

#478

Příspěvek od stana »

4.07. oslavím 48 let...
Tak místní tímto zdravím a přeji čistou oblohu..
/Nejlépev někde nad 2 tis. metrů nad mořem/
:)
Jejda, trapas..Sem mimoděk klikl na obrácení pořadí příspěvků a začal jsem reagovat na pisatelův příspěvek z roku 2007 nebo tak něco...
::) ;D
/Stárneme a blbneme/..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Uživatelský avatar
kesi
Příspěvky: 343
Registrován: 24. 03. 2008, 23:44
Bydliště: Mohelnice - Zábřeh
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Obecně k moderátorům

#479

Příspěvek od kesi »

Neboj, ještě neblbneš! Mě se to stalo několikrát taky a pak to musím v profilu znovu odkliknout.  ;)

Edit: ... asi chyba v Matrixu. 8-)
Zeiss Victory SF 10x42
Uživatelský avatar
Honza Ebr (honza42)
Příspěvky: 3534
Registrován: 20. 10. 2004, 14:48

Obecně k moderátorům

#480

Příspěvek od Honza Ebr (honza42) »

Já už nejsem moderátor. Některým uživatelům moje metody nevyhovovaly - asi proto, že jsem takovej závistivej astrográzl :))

Dá se o tom najít něco tady i googlem (hint: holuboviny), ale dál bych se v tom nešťoural - já osobně to navíc nepovažuju za pomluvu a nesu svůj titul z hrdostí!
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Odpovědět