Obecně k moderátorům
Obecně k moderátorům
Dekuji za vysvetleni situace. Ale tedy ta legracka s astrograzly a astrodisidenty je mi znama dele nez je psane zverejneni clanku, to vzniklo kdysi v Upici...
refraktor Meade, dobson Drbohlav
Obecně k moderátorům
Termín "Astrográzl" vznikl v Přerově. 

Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
Obecně k moderátorům
Jan Jiří Grasel byl lupič, zloděj a vrah, jehož život byl ukončen po zásluze popravou.
Nebudu zde rozebírat míru zdraví hlavy, která toto vymyslela a užívá ve spojení s lidmi, kterým snad něco zazlívá, ale jako protipól spojení "astrográzl" nabízím moderátorům titul "astrogentleman", jenž by se každoročně zde na AF uděloval za nezištnou pomoc ostatním
. To by mělo alespoň nějaký smysl...
Spojení "astrodisident" - slabý odvar předešlého, ponechávám bez komentáře.
Nebudu zde rozebírat míru zdraví hlavy, která toto vymyslela a užívá ve spojení s lidmi, kterým snad něco zazlívá, ale jako protipól spojení "astrográzl" nabízím moderátorům titul "astrogentleman", jenž by se každoročně zde na AF uděloval za nezištnou pomoc ostatním

Spojení "astrodisident" - slabý odvar předešlého, ponechávám bez komentáře.
Obecně k moderátorům
Ano termín astrográzl vznikl mnohem dříve v Přerově, v Úpici byl pouze zmiňován, protože jeden z (dnes už spíše bývalých) expedičníků se také dostal mezi vyvolenou skupinu "astrográzlů", a byl na to patřičně hrdý, protože se z velké části jedná o lidi, kteří vzbuzují spíše úctu, než odpor
.

- Honza Ebr (honza42)
Obecně k moderátorům
Došlo to tak daleko, že si tohle označení lidé naprosto neprávem přivlastňují. Podle aktuálního obsahu jediného autoritativního zdroje na toto téma jsou úředně uznaní astrográzlové pouze tři, a to já, Psion a Paulie Někteří další, zde často velmi aktivní jedinci, by se rádi do eltiního klubu dostali také, ale ve skutečnosti jsou pouze lháři, pokrytci či obyčejní grázlové. To jen aby bylo jasno!
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 37
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Karell a soukromé zprávy:
Nemá v profilu pouze zaškrtnuto políčko "Ignorovat všechny soukromé zprávy"? Pokud fórum prodělalo "lehkou mrtvici" a tohle chybné nastavení zůstalo někde zachované, nestačilo by to znovu zaškrtnout, uložit, odškrtnout a uložit (=> aktivovat chybné nastavení a vzápětí jej zrušit)? Tedy za předpokladu, že to ještě nezkoušel...
Nemá v profilu pouze zaškrtnuto políčko "Ignorovat všechny soukromé zprávy"? Pokud fórum prodělalo "lehkou mrtvici" a tohle chybné nastavení zůstalo někde zachované, nestačilo by to znovu zaškrtnout, uložit, odškrtnout a uložit (=> aktivovat chybné nastavení a vzápětí jej zrušit)? Tedy za předpokladu, že to ještě nezkoušel...
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
- Andrej
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Mám návrh: Keď niekomu zmažete príspevok, pošlite tomu dotyčnému SS s vysvetlením.
Nič v zlom, ale malo by to takto fungovať automaticky, je to slušnosť, nie?
Nič v zlom, ale malo by to takto fungovať automaticky, je to slušnosť, nie?

Lunt LS50THa/B600 | Sky-Watcher Evostar 72ED | Celestron SkyMaster 12x60 | Celestron AstroMaster 114/1000 | ZWO Seestar S50
https://www.astroandy.sk
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Jestli myslíš ten tvůj příspěvek v humoru, tak ho vlož znovu, měl jsi ho špatně, byl prázdný, bez obsahu. Považoval jsem ho za tvoji chybu a ty už jsi tam dále nic neupravoval, tak jsem ho odstranil. Ovšem nemůžeš po nás chtít, abychom psali kvůli každému smazanému příspěvku, kterými si hlavně ti mladší pletou AF s nejrůznějšími chaty. To bychom nedělali nic jiného.
- Andrej
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Hm, mne sa ukazoval v poriadku, zaujímavé
Samozrejme nemyslím úplne všetky zmazané príspevky, veď väčšinou tam namiesto nich je napísané, že boli presunuté alebo podobne, to myslím stačí. Skôr som myslel prípady podobné ako môj. Nie je to nič príjemné, keď vám niekto zmaže príspevok a vy neviete dôvod
Samozrejme nemyslím úplne všetky zmazané príspevky, veď väčšinou tam namiesto nich je napísané, že boli presunuté alebo podobne, to myslím stačí. Skôr som myslel prípady podobné ako môj. Nie je to nič príjemné, keď vám niekto zmaže príspevok a vy neviete dôvod

Lunt LS50THa/B600 | Sky-Watcher Evostar 72ED | Celestron SkyMaster 12x60 | Celestron AstroMaster 114/1000 | ZWO Seestar S50
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Kdybych ho odstranil z důvodu, že to je spam nebo OT příspěvek, určitě bych se podepsal. Takhle jsem to považoval za jeden z mnoha chybně vložených příspěvků, které se tady objevují.
Obecně k moderátorům
Karle, vedeš si dobře...Nemám námitek... :-X

Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
- Honza Ebr (honza42)
Obecně k moderátorům
Musím říct že tohle http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 839216/0#0 poněkud nechápu.
Co konkrétně je špatného na tom, že někdo získá slevu na větší množství dalekohledů a pak je tady prodává? Proč nebyly taky zakázány všechny dřívější snahy sehnat lidi, kteří si tu s dotyčným něco koupí, aby to vyšlo levněji (a že jich bylo)? Proč nikomu nevadili lidé, kteří bazarem měsíčně protočili sto tisíc, a že tu i takoví byli.
Podle mě je to nesmyslně unáhlená reakce. Mě jako kupujícímu by teda nevadilo, pokud bych dostal novou věc za výhodnou cenu, že pochází z takovýchto "aktivit", ať už tim MiLAN mínil cokoliv. A pokud se mi to nelíbí, tak to vždycky můžu nekoupit.
Ta hra na "nekomerčnost" mi přijde absurdní - protože to jenom znamená, že vydělávát na bazaru může ten, kdo to dělá dostatečně nenápadně.
Co konkrétně je špatného na tom, že někdo získá slevu na větší množství dalekohledů a pak je tady prodává? Proč nebyly taky zakázány všechny dřívější snahy sehnat lidi, kteří si tu s dotyčným něco koupí, aby to vyšlo levněji (a že jich bylo)? Proč nikomu nevadili lidé, kteří bazarem měsíčně protočili sto tisíc, a že tu i takoví byli.
Podle mě je to nesmyslně unáhlená reakce. Mě jako kupujícímu by teda nevadilo, pokud bych dostal novou věc za výhodnou cenu, že pochází z takovýchto "aktivit", ať už tim MiLAN mínil cokoliv. A pokud se mi to nelíbí, tak to vždycky můžu nekoupit.
Ta hra na "nekomerčnost" mi přijde absurdní - protože to jenom znamená, že vydělávát na bazaru může ten, kdo to dělá dostatečně nenápadně.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Obecně k moderátorům
Takovéto aktivity byly většinou mazány. Nevyvolávalo to nikdy zbytečné diskuse, kromě naštvaného aktéra. On totiž také do smazané sekce nemá dál nikdo přístup, takže to bylo vždycky vyřešeno v pravomocích moderátorů
Ty se tu teď ale chováš jako ne-moderátor , ale který při tom má to privilegium, že je a zároveň není moderátorem a tak vidí tam, kam ostatní nevídí a tady to teď rozviřuje bez toho, že ostatní vědí, o co jde. Možná by bylo dobré rozhodnout se, co vlastně chceš. Buď tedy moderuj nebo buď kritikem moderátorů. Mluvit do něčeho bez odpovědnosti je tak snadné a líbivé............
..............
P.S. : Doposud bylo zvykem, že mezi moderátory se problémy řešily neveřejně, do názorů na moderaci se nezatahovala veřejnost a dodržoval se potom nějaký úzus.
Ty se tu teď ale chováš jako ne-moderátor , ale který při tom má to privilegium, že je a zároveň není moderátorem a tak vidí tam, kam ostatní nevídí a tady to teď rozviřuje bez toho, že ostatní vědí, o co jde. Možná by bylo dobré rozhodnout se, co vlastně chceš. Buď tedy moderuj nebo buď kritikem moderátorů. Mluvit do něčeho bez odpovědnosti je tak snadné a líbivé............
..............
P.S. : Doposud bylo zvykem, že mezi moderátory se problémy řešily neveřejně, do názorů na moderaci se nezatahovala veřejnost a dodržoval se potom nějaký úzus.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Obecně k moderátorům
Jako místní začátečník vám do toho nemám co kecat, ale jako admin a moderátor několika fór (např. ti, co mají Pežota, mne zřejmě znají) si dovolím poznámku: moderátoři při vykonávání svých pravomocí musí vždy vystupovat navenek jednotně. Pro řešení sporů a konfrontace různých přístupů mají neveřejnou sekci. Publikum (návštěvníky fóra) tyhle spory nezajímají a fóru ve svém důsledku ubližují - neboť to má být místem pro odbornou diskuzi a konzultace problémů spojených se zaměřením fóra. Nikoliv místem, kde se veřejně řeší spory mezi uživateli.
Myslete na to, díky!
edit: MilAN mne editací svého příspěvku předběhl. I proto dodávám, že nemám problém s tím, když tento můj příspěvek zmizí.
A ještě poznámka: opravdu to neberte jako poučování, je to jen prosba.
Myslete na to, díky!
edit: MilAN mne editací svého příspěvku předběhl. I proto dodávám, že nemám problém s tím, když tento můj příspěvek zmizí.
A ještě poznámka: opravdu to neberte jako poučování, je to jen prosba.
Sky-Watcher DOBSON 8"