Mám tentýž, co má Hamr. Z dalekohledů do 5 000 K jsou dalekohledy Nikon Action VII jednoznačně nejlepší s poměrem cena výkon. Dalekohledy Nikon Action EX, které jsou o trochu dražší, jsou samozřejmě o něco lepší, ale ne o tolik, takže poměr cena výkon už tam tak dobrý není. Nebo jestli byste chtěl, mám tady ještě starý ruský Berkut 7x50 s parádní hloubkou ostrosti. Nabízím ho za 1 200.
Dovolim si povedat ze je dolezite sledovat v pomere aj kvalitu: cena/vykon/kvalita, lebo uz som sa stretol aj s dalekohladom, kde sice cena/vykon bola dobra, ale pozerat cez ten dalekohlad rok tak pridem o oci. . . (tak ako sa napriklad predavaju niektore dalekohlady s oznacenim ED, ale zial sa jedna len o nazov dalekohladu a nie o objektiv)
koupě triedru
koupě triedru
Orion UK Newton 300/1200 de-luxe Dobson
koupě triedru
Triedry s ED se již nechají i na našem trhu koupit, takže to není jen obchodní trik. A řada EX mi přijde ergonomicky výrazně lepší a rád jsem si za ni připlatil. Ale to je zřejmě individuální.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
koupě triedru
Nehovorim ze sa nedaju kupit ED na nasom trhu, ale uz som sa stretol s ED len v oznaceni dalekohladu. . . takze riziko zameny stale ostava.
Orion UK Newton 300/1200 de-luxe Dobson
koupě triedru
Nakonec jsem šel do toho Delta entry 10x50. Nádherný obraz. Dá se krásně dlouho držet a ruce nebolí. Fakt paráda 

-
- Kontaktovat uživatele:
koupě triedru
já triedr používám raději než lidláka, krom planet a měsíce se mi s ním na vše ostatní kouká lépe.
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200