Samsung WB 5000 (fotenie oblohy)
Zdravim. Chcel by som Vas poprosit o radu. Mam v plane si objednat tento fotoaparat. Potreboval by som poradit do akej miery je vhodny na astrofoto. Nemyslim fotenie cez teleskop ale iba fotenie oblohy bez teleskopu. Ak s nim ma niekto skusenosti bol by som rad ak by sem pridal svoj nazor. dakujem.
Powerseeker 60/700 AZ, okulary 20mm, 4mm, barlow 3x, digitalny fotoaparat+doma vyrobeny drziak, celovka s cervenou foliou, Trieder 8x40
Myslíš tento?
No nevím, všude píšou, že nepodporuje expoziční režim B a nejdelší dosažitelný čas expozice je jen 8s. Na focení noční oblohy by bylo lepší mít aparát co podporuje neomezený čas expozice.
No nevím, všude píšou, že nepodporuje expoziční režim B a nejdelší dosažitelný čas expozice je jen 8s. Na focení noční oblohy by bylo lepší mít aparát co podporuje neomezený čas expozice.

Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Ano mal som na mysli tento samsung. Ako tak lepsie pozeram skor by sa na to hodil tento fotoaparat. http://www.fotolab.sk/produkt-53/detail ... 3wod4A4v_w ma s nim niekto skusenosti?.....najdlhsi expozicny cas je 60 sekund....bola by to lepsia volba ako ten samsung?
Powerseeker 60/700 AZ, okulary 20mm, 4mm, barlow 3x, digitalny fotoaparat+doma vyrobeny drziak, celovka s cervenou foliou, Trieder 8x40
- Honza Ebr (honza42)
Já tě nechci zrazovat, ale z mojí skušenosti stojí obvykle fotografování oblohy kompakty (a to jsou prostě i tyhle ultrazoomy), lidově řečeno, za starou belu.
Hrál jsem si trochu s Lumixem FZ8, dokud jsem ho měl - když jsem si pak pořídil DSLR, tak mě ten rozdíl uzemnil. Ta 1000D, co mám, není ani o moc dražší a - v rozporu s obecnými předsudky - ani o moc těžší. Vzhledem k tomu, že i na denní fotky je to nebe a dudy, nedoporučil bych po zkušenostech nákup klasického ultrazoomu nikomu. (Možná takové ty "zrcadlovky bez zrcátka", ale tam je zas problém cena.) Prostě pokud to nemá čip velikosti alespoň APS-C, tak nebrat
Hrál jsem si trochu s Lumixem FZ8, dokud jsem ho měl - když jsem si pak pořídil DSLR, tak mě ten rozdíl uzemnil. Ta 1000D, co mám, není ani o moc dražší a - v rozporu s obecnými předsudky - ani o moc těžší. Vzhledem k tomu, že i na denní fotky je to nebe a dudy, nedoporučil bych po zkušenostech nákup klasického ultrazoomu nikomu. (Možná takové ty "zrcadlovky bez zrcátka", ale tam je zas problém cena.) Prostě pokud to nemá čip velikosti alespoň APS-C, tak nebrat

Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Canon EOS 1000D rovnez vrele doporucuji (sam ho mam a predevsim k tomu, abych si diky nemu mohl na objektivu nastavit clonu, kdyz to nejde manualne
) protoze CCD kamera s objektivem clonu menit sama neumi ;D

Ten canon 1000D maju na pixmania.sk za 402eur. Ale to by som musel este nieco dosetrit. A este k tomu si neviem predstavit tie nervy ktore by som mal pokial by som sa s nim naucil robit. Je tam zlozite ovladanie?
Nejde ani tak o složitost ovládání, jako spíš o uměnění fotografovat.
Pokut víš co je clona, délka expozice, vyvážení bílé a houbka ostrosti či ohnisková vzdálenost, a umíš stim pracovat za konkrétních podmínek, tak je pak jedno jakým foťákem fotíš. ;)
Pokut víš co je clona, délka expozice, vyvážení bílé a houbka ostrosti či ohnisková vzdálenost, a umíš stim pracovat za konkrétních podmínek, tak je pak jedno jakým foťákem fotíš. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
I DSLR má možnost nastavení do režimu, kdy je to stejný automat jako kompakt, takže toho se vůbec nemusíš bát.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Je tam zlozite ovladanie?ano, je to slozite asi jako uloha "podrbat se v nose" navic, kdyz to zvladnu ja, tak pak kazdy. 1000D je stejne "slozita" jako kdejaky kompakt...
Dakujem za rady. Este porozmyslam ze ktory z nich vezmem.