Jupiter
Jupiter 2010
Výborne Roman!
Dnes ráno seeing aj u mňa veľmi dobrý, Jupiter a Ganymede:
Myslím že keď si nájdem čas spracujem to ešte lepšie. V zelenom kanály som si istý detailymi na Ganymede, do farebnej podoby to mám zatiaľ problém preniesť.
mitovka
Dnes ráno seeing aj u mňa veľmi dobrý, Jupiter a Ganymede:
Myslím že keď si nájdem čas spracujem to ešte lepšie. V zelenom kanály som si istý detailymi na Ganymede, do farebnej podoby to mám zatiaľ problém preniesť.
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Paráda Michal
.
Ešte mi to nedalo a prikladám pokus o trochu ostrejšiu verziu. U mňa na CRT vypadá stále bez šumu ... :
Pre porovnanie môj minuloročný najlepší výsledok. Je to fakt rozdiel a to sa technika vlastne nezmenila ...
Ešte mi to nedalo a prikladám pokus o trochu ostrejšiu verziu. U mňa na CRT vypadá stále bez šumu ... :
Pre porovnanie môj minuloročný najlepší výsledok. Je to fakt rozdiel a to sa technika vlastne nezmenila ...
Jupiter 2010
Moc dobré Roman, aj na mojom monitore to máš bez šumu.
Ja tak teraz pozerám na ten svoj snímok, a vidím že ešte na ňom vážne popracujem, len nechápem že mám dovolenku a nič nestíham...
Dám jeden výstup z registaxu, žiadne prehnané doostrovanie, v zelenom kanály ten Ganymede vyzeral takto parádne. Už pri snímaní aj vizuálne som bol z toho nadšený.
Zarovnávané to bolo na mesiac. Už len nejako zbúchať výsledný snímok podľa mojich predstáv a budem spokojný...
mitovka
Ja tak teraz pozerám na ten svoj snímok, a vidím že ešte na ňom vážne popracujem, len nechápem že mám dovolenku a nič nestíham...
Dám jeden výstup z registaxu, žiadne prehnané doostrovanie, v zelenom kanály ten Ganymede vyzeral takto parádne. Už pri snímaní aj vizuálne som bol z toho nadšený.
Zarovnávané to bolo na mesiac. Už len nejako zbúchať výsledný snímok podľa mojich predstáv a budem spokojný...
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Wow, ten Ganymed je fakt pecka
. Užaj sa pusti do spracovania ;D! Som zvedavý, čo z toho dostaneš ...
-
milan1960
Jupiter 2010
To Milan: Pekné detaily. Kamera bola SPC900?
Wow, ten Ganymed je fakt pecka Cheesy. Užaj sa pusti do spracovania Grin! Som zvedavý, čo z toho dostaneš ...
Dík Roman. Zatiaľ prepracovávam planétu. Skončil som asi takto:
Poprosím o komentáre (kritiku) prípadne kľudne skúste obrázok stiahnuť a zmeniť nejaké parametre. Na mojom monitore to vyzerá dobre.
Zatiaľ idem poskladať čo najlepšie Ganymede.
mitovka
Wow, ten Ganymed je fakt pecka Cheesy. Užaj sa pusti do spracovania Grin! Som zvedavý, čo z toho dostaneš ...
Dík Roman. Zatiaľ prepracovávam planétu. Skončil som asi takto:
Poprosím o komentáre (kritiku) prípadne kľudne skúste obrázok stiahnuť a zmeniť nejaké parametre. Na mojom monitore to vyzerá dobre.
Zatiaľ idem poskladať čo najlepšie Ganymede.
mitovka
mitovka
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
mitovka: myslím, že každý v tom zpracování má takový ten svůj díl to je jasné, mě se to líbí. Zkoušel jsi RGB auto align s funkcí definovatelného středu? Já ti nevim proč, ale pořád mi vylézají na skoro všech snímcích "okraje" a cibulový efekt leze i při zvýšení gainu docela často (s wav to nepřeháním) u tvých snímků nic takového nevidím takže jsi to vymakal do dokonalosti ;D. Někdy je potřeba méně doostřit a pohrát si s úrovněmi, jen mě štve, že při snímání po něčem takovém nikdy ani památky, čili bude to zpracováním?...
Lectorem iustus...
-
milan1960
Jupiter 2010
To Milan: Pekné detaily. Kamera bola SPC900?Ahoj Michale :) Ano bylo to snímáno s SPC 900NC.Měj se Milan 
Jupiter 2010
No, tú funkciu čo spomínaš nepoznám. Ja cítim že mám skôr problém pri tom finálnom spracovávaní. Samozrejme farba, ale aj jas, kontrast, úrovne atď....
Netvrdím že sa k snímku už viac nevrátim, ale toto pokladám predbežne za finálnu verziu:
Cez dlhé zimné večery snáď pôjde poskladať aj animácia...
mitovka
Netvrdím že sa k snímku už viac nevrátim, ale toto pokladám predbežne za finálnu verziu:
Cez dlhé zimné večery snáď pôjde poskladať aj animácia...
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2010
Skúsil som si nasnímať aj kratučkú animáciu (dáta z 010810). Chcel som ju mať plynulejšiu, tak som skúsil nasekať zopár videí. Snímal som 60 sekúnd hneď po sebe. Na klik astrofotky:
Jupiter 2010
Mitovka nádhera,to je ako s HST 
Roman dobrá práca!Radosť pozerať.
Roman dobrá práca!Radosť pozerať.
Dobson SW 254/1200,Lidlskop 70/700,Scopium hold,TV8mm,UHC
Jupiter 2010
Tyý jo!
Chvíli tady nejsem a co nevidím.Když vidím,jak je Jupiter ráno vysoko,nejradši bych krám neotvíral a vytáhl to taky.Škoda,že jsem "zatím" zaváhal s IR filtry! Pánové,smekám před vámi.Těším se na víkend.Doufám,že počasí vydrží.
Tomas
Chvíli tady nejsem a co nevidím.Když vidím,jak je Jupiter ráno vysoko,nejradši bych krám neotvíral a vytáhl to taky.Škoda,že jsem "zatím" zaváhal s IR filtry! Pánové,smekám před vámi.Těším se na víkend.Doufám,že počasí vydrží.
Tomas
refr. 70/700 mm,tri 10 x 50,SW 200/1000 mm,ASI 120 mc,ASI 224 mc,ASI 294 mc , C11" 280/2800 mm
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg