notebook a autobaterie

Otázky, rady, tipy, návody...
Vabra

notebook a autobaterie

Příspěvek od Vabra »

Jeste jeden nahodny postreh, ktery muze pomoci v poli. 12V baterii jsem celkem uspesne napajel notebook, ktery ma mit na vstupu 19V...

Fintou bylo vyjmuti originalni baterie z notebooku. Nevim zda to bude funkcni pro vsechny NB ale takto se mi chova Acer Aspire TimelineX...

Samozrejme takhle nelze nabijet originalni baterii v NB.
Pavel Vabrousek
LKamarad
Kontaktovat uživatele:

notebook a autobaterie

Příspěvek od LKamarad »

Ještě jedna inspirace:
Právě dodělávám "kufříkovou atomovku" :P
6 4článkovejch LiPolek (16.8 - 13V) 5Ah spojenejch paralelně do baterie 30AH. Každá baterka je chráněna svým vlastním odpojovačem při podvybití pod 12.3V a polyswitchem (10A) proti skratu. navíc každou baterii (5Ah) lze vyjmout a použít samostatně. Kufřík je vylepen mirelonem 30mm a uprostřed je topný tělísko (odpor) 100ohm, kterej dává výkon cca 2.2W. Tento výkon zvedne teplotu uvnitř při venkovní -10 na cca +2 a za 10 hodin spotřebuje pouze 5% kapacity. Mám zkušenost že Losmandy G11 Gemini, 3 Kendrick topítka a TV guider s tím vystačí cca 15 hodin. Celej kufřík váží jen 3.5kg ;)

Poznámka:
Lipolky lze spojit pouze v okamžiku kdy jsou nabity na shodná napětí a ještě se chystám paralelně spojit i balancovací vývody - prodloužím tak zásadně životnost baterií protože slabší články budou "dotovány" silnějšími a tak zabráním jejich podvybíjení (Lipolky se chovají prakticky jako velké kondenzátory) ;D
romi

notebook a autobaterie

Příspěvek od romi »

Četl jsem to jen letem....,co takhle elektrocentrála? http://www.kobras.cz/katalog/group-5700 ... aly-google :)
RoMi
Prazan
Věk: 49

notebook a autobaterie

Příspěvek od Prazan »

To už se tady probíralo. Představ si, že by sis v noci uprostřed lesa nastartoval tohle prdítko ...
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
alien5
Věk: 48

notebook a autobaterie

Příspěvek od alien5 »

Tak mam ten zdroj doma a je to super nastavis 19V zapichnes a jeto ok. diky moc za radu ;)
Odpovědět