Dalekohled Lyra
Dalekohled Lyra
> chystám se zakoupit hvězdářský dalekohled LYRA -
> Technické specifikace:
> Typ: čočkový, achromat
> Průměr objektivu: 70mm
> Světelnost: f/13
> Zvětšení: 45-450x (max. udávané využitelné zvětšení je cca 150x)
> Rozlišení: 1.91"
> Max. magnituda:11,8
> Montáž: rovníková, EQ-3
> Tubus: aluminium
> Hledáček: 5x 24
> cena 8000kč
> Nemám s kým bych se poradil o koupi tohoto dalekohledu. Jsem začátečník a chtěl bych se zeptat, zda je Lyra pro začátečníky vhodná a co mi můžete při výběru dalekohledu doporučit.
>
> Děkuji za odpověď
> Technické specifikace:
> cena 8000kč
> Nemám s kým bych se poradil o koupi tohoto dalekohledu. Jsem začátečník a chtěl bych se zeptat, zda je Lyra pro začátečníky vhodná a co mi můžete při výběru dalekohledu doporučit.
>
> Děkuji za odpověď
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Dalekohled Lyra
Buba napsal: > chystám se zakoupit hvězdářský dalekohled LYRA -
> Technické specifikace:
> cena 8000kč
>
> Děkuji za odpověď
Podobný dalekohled stojí v Lidlu 2222,- Kč, takže 8000,- jsou opravdu vyhozené peníze. Doporučuji pročíst si následující příspěvky :
http://astroforum.shodam.net/cgi-bin/ya ... 1102416744
> Technické specifikace:
> cena 8000kč
>
> Děkuji za odpověď
Podobný dalekohled stojí v Lidlu 2222,- Kč, takže 8000,- jsou opravdu vyhozené peníze. Doporučuji pročíst si následující příspěvky :
http://astroforum.shodam.net/cgi-bin/ya ... 1102416744
Dalekohled Lyra
Díky. Můžeš mi ty osobně něco "slušného" doporučit, co by se hodilo pro začátečníka 
Investoval bych tak do 10.tis., prozatím. Jestli znáš nějaké web stránky s prodejem...??

Investoval bych tak do 10.tis., prozatím. Jestli znáš nějaké web stránky s prodejem...??
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Dalekohled Lyra
Buba napsal: Díky. Můžeš mi ty osobně něco "slušného" doporučit, co by se hodilo pro začátečníka 
www.celestron.cz
www.dalekohledy.cz
V tomto foru najdeš spoustu informací typu Jaký koupit dalekohled atd... (stačí zadat funkci HLEDAT)

www.celestron.cz
www.dalekohledy.cz
V tomto foru najdeš spoustu informací typu Jaký koupit dalekohled atd... (stačí zadat funkci HLEDAT)
Dalekohled Lyra
Psion napsal:
Podobný dalekohled stojí v Lidlu 2222,- Kč, takže 8000,- jsou opravdu vyhozené peníze.
To neni tak uplne pravda - rozdil je v montazi. Dalekohled bude patrne stejny, ale samotna EQ-3 stoji kolem 5.5kKc a proti te z Lidlu i proti EQ-1 a EQ-2, se kterymi se to obvykle prodava, to je docela rozdil. Tohle uz je plne pouzitelna sestava napr. na planety, vcetne pokusu o foceni webkamerou apod.
Podobný dalekohled stojí v Lidlu 2222,- Kč, takže 8000,- jsou opravdu vyhozené peníze.
To neni tak uplne pravda - rozdil je v montazi. Dalekohled bude patrne stejny, ale samotna EQ-3 stoji kolem 5.5kKc a proti te z Lidlu i proti EQ-1 a EQ-2, se kterymi se to obvykle prodava, to je docela rozdil. Tohle uz je plne pouzitelna sestava napr. na planety, vcetne pokusu o foceni webkamerou apod.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Dalekohled Lyra
MP napsal:
Aha, já měl pocit, že jsem viděl u Lidlu EQ3-2 s dalekohledem. Každopádně tenhle refraktor na focení přes webkameru bych nechtěl, nemyslím si, že by ta kvalita byla použitelná. Každopádně pro začátek na juknutí na oblohu, proč ne
Lidl by měl mít tuhle montáž :
http://www.teleskop-service.de/Antares/ ... htm#Astro3
Zatímco Lyra by měl mít tuhle :
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=26472
což není dle mě EQ-3, nebo se mýlím ???
Aha, já měl pocit, že jsem viděl u Lidlu EQ3-2 s dalekohledem. Každopádně tenhle refraktor na focení přes webkameru bych nechtěl, nemyslím si, že by ta kvalita byla použitelná. Každopádně pro začátek na juknutí na oblohu, proč ne

http://www.teleskop-service.de/Antares/ ... htm#Astro3
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=26472
což není dle mě EQ-3, nebo se mýlím ???
Dalekohled Lyra
Psion napsal:
což není dle mě EQ-3, nebo se mýlím ???Nemylis, na fotce je patrne EQ-2, tu bych za ty penize take nekupoval. Vychazel jsem z toho, co Buba psal nahore.
což není dle mě EQ-3, nebo se mýlím ???Nemylis, na fotce je patrne EQ-2, tu bych za ty penize take nekupoval. Vychazel jsem z toho, co Buba psal nahore.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Dalekohled Lyra
Na celestron.cz v polozce Sky Watcher - montaze. :hi:
R110/660, CG5 GT, Triedr WO 8x42
Dalekohled Lyra
Těsně kolem 10 000 máš solidní kvalitu na celestron.cz, nebo dalekohledy.cz. Pokud máš tyto peníze obrátil bych se na tyto prodejce a vůbec bych nezkoumal levné nabídky značek, které nabízejí jako akční různé supermarkety, tam můžeš koupit dobře, ale taky špatně, nikdo Ti nic nevysvětlí, nezkonzultuje tvoje konkrétní potřeby a možnosti, případně další pozdější rozšíření. Rovněž můžeš těžko očekávat i jen drobný servis, nebo rady v případě problémů. Konkrétně na celestron.cz jsou zajímavé nabídky i v položce skladovka.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.