moc jsem toho sice nevidel, Mars mi nesel uplne doostrit (zkousel jsem to snad pres pul hodiny, navic mi furt utikal ) a pak jsem tak spis v tech -10 stupnich na zahrade "poflakoval" po obloze kolem Orionu (jak jsem zjistil pozdeji), zdalo se mi ze jsem tam videl neco jako mlhovinu (takovou jasnejsi "auru" kolem 2 hvezd tam mezi Beletegeuse (omlouvam se jestli jsem to napsal spatne) a Rigel (to Stellarium je fakt dobry programek), pak jsem zjistil ze tam nejaka mlhovina je, ale to uz jsem byl doma... nekdy priste... uz se ale hlavne tesim na leto, v te zime v te kose to neni idealni :-?...
myslite ze na ten Mars nekdy vice doostrim? Ono dneska bylo (alespon u nas) trosicku takovy mlzny opar tak nevim jestli to nebylo tim... proste porad vypadal ze byl milimetr pred doostrenim a vic to neslo :/ ... navic jakmile jsem doostril tak jsem ho zase musel trochu vic zamerit, strasne se klepe ten muj lidlskop... ale byla to legrace, tesim se jak ho nekdy uvidim lip (snad)
edit: na ten Mars jsem pouzival max zvetseni, tj 4mm okular na mem 70/700 Lidlskopu...
edit2: v tom textu je i otazka, radsi ji dam tucne