Vyzkoušejte si zpracování

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Odpovědět
ogami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ogami »

tak jsem tu dnes ukuchtil verzi i s Ha datama tak, abych s tim byl aspon castecne spokojen zde se muzete podivat.

mich1: doufam, ze to nevezmes spatne, ale z meho pohledu/vkusu u Tve verze dostaly barvy na pozadi jeste vic, nez u Pavlovi verze. tim samozdrejme netvrdim, ze to umim lepe :)
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

no chlapci s vama je legrace ;-)

jeste cekam na verzi Honzika Ebrika (bobrika ;D) :)

jinak jsem si zkusil jeste jednu svoji (uz snad 125. verzi ;D ) a tentokrat jsem sel mirne krucek po krucku a fazi totalniho saturovani provedl az pozdeji v jednom maxikroku a fazi odstraneni gradientu (na mnou orientovanem snimku vpravo dole) provedu az uplne nakonec. No a pak jsem se juknul na tu svoji puvodni verzi a zdesil jsem se ted mam pozadi mnohem hezci, ale zas mi tam chybi ty krasne detaily v mlhovinach ;D proste neverending story phuck phuck
mich1

Příspěvek od mich1 »

ogami: no jo ja holt ziju v jinym svete kde je h alpha temne cervena a ne svetle ruzova, toz asi tak :P
newton 30 cm, eq6
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Ono je to spíš o tom, jak použít tu h-alfu co byla nafocena fakt kvalitně. Prostě ogamiho verze mi bude bližší, protože podobné barevné podání mi padá z DSLR bez velkých zásahů do barev, zatímco při využití h-alfy tak jak použil mich zákonitě vylezou jiný barvy ale nové netušené detaily.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
-karneades-

Příspěvek od -karneades- »

taky jsem si s tema konihlavima datama pohral, tedy spis jsem se v nich stoural :-), je to flekaty jako prase, nicmene k datum musim napsat, ze odpovidaji presne Borgu, B kanal nic moc, R a G ujdou, ovsem Ha-tak to je basen  :o, ten 3nm Astrodon musim mit,,,
tady je muj vystup
http://dgmp.skvely.net
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

no jelikoz se mi to nejak i docela libi, coz bych od Tebe v zadnem pripade necekal, tak bych si tipnul, ze jsi to tak nejak zpatlal slozenim vsech nasich pokusu v nejakem nahodnem pomeru ;D

ten Astrodon je 5nm, mam dva, jeden velkej a jeden malej.

P.S.: muzu je pripadne nabidnout na prodej, OIII 5nm v 50mm kruhovou (nova cena 15tis Kc) se mi nepodarilo prodat ani za 6tis Kc, ale kdyby mel nekdo zajem o kombinaci Ha+OIII 5nm tak za 17tis prodam oba :)
-karneades-

Příspěvek od -karneades- »

nezpatlal Pavle, vzhledem k tomu, ze mas ty snimky zaregistrovane, tak jsem to slozil primo ve fotosopu pomoci akce RGB konstrukt a pridal asi 25% Ha do R kanalu, nejdriv je ale dobre upravit velikost hvezd na B kanalu a jak na to, to mi vyzradil muj dvorni ucitel zpracovani, diky jemu uz to taky trochu umim ;)

kdyz Astrodony, tak ctverce, mam dve filtrova kola osazena ctvercovymi filtry od BDP,,,, ale stejne nic kupovat nebudu, spis bych prodal tu G4, nebo vymenil za nejaky APO refrak alespon 140mm, nebavi me to kratke ohnisko Takahashi 106 a na neco vetsiho, delsiho a hlavne dobre kresliciho nemam prachy
vla

Příspěvek od vla »

Možná by se to nechalo vydat jako astronomické omalovánky. ;D
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

karnik: no jo, taky me serou ty kratky vohniska, ale co nadelam, kdyz mam jen extrem a extrem moc kratky nebo moc dlouhy.

vla: to urcite jo, ja to mam ted asi zas moc do cervene ;D takze sundam cervenou a budu to mit zas moc do modre. Tak sundam trochu modry a bude to zas trochu do zelene, tak sundam lehounce zelenou a bude to zas trochu do cervene... nejhorsi je, ze na kazdym monitoru (mam doma 5 sracek a 2 lepsi displeje) to vypada uplne jinak, ale pravda furt je to volake cudne :(
ogami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ogami »

tak jeste jedna omalovanka a uz dam pokoj. pokusil jsem se tentokrat zachranit i detaily v lagune. a varuju predem, ruzovoucke je to porad, i kdyz ne tak silene jako u predchozi verze ;)
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

jo,jo, krev a hry ;D
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
mich1

Příspěvek od mich1 »

No konecne nejaky verze co se mi zacinaj trosku libit :)
newton 30 cm, eq6
caribic10

Příspěvek od caribic10 »

Nahrál jsem na ulozto.cz pár RAW+darky . Jsou to dvou minutové expozice mléčné dráhy 58mm ohniskem. Kdyby měl někdo chuť, náladu si to stáhnout a začarovat nad tím, moc by mě zajímalo jak se dají zpracovat. Jsem úplný trotl, a neumím to :)

http://ulozto.cz/xX73umA/snimek-rar

Dikas Kuba 8-)
http://planetaryphoto.cz/ ,  EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
pavelseb
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelseb »

Ahoj, nejsem žádnej profík ale v rychlosti jsem to  zkusil a toto mi vyšlo http://cdsez.wz.cz/Caribic_1200.jpg

Upozorňuji, že jsem neprováděl odšumování,.....
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
caribic10

Příspěvek od caribic10 »

[tt][/tt]Díky za ukázku a snahu.  ;)

Já jsem se dostal na toto:

http://www.astro.cz/galerie/d/56928-1/5a_web.jpg

Urgentně musím zainvestovat, snad do konce měsíce :-)

edit: jak na to koukám ,je to o políčko dál než jsem dal na stáhnutí, ale to vůbec nevadí...bylo to focený naprosto stejně.
http://planetaryphoto.cz/ ,  EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Odpovědět