Pár rad do začátku

Diskuze o tom jak začít s astronomií, jaký si pořídit první dalekohled, ale také o tom, jak správně používat toto fórum.
Alexein

Pár rad do začátku

Příspěvek od Alexein »

Tak vida,přidáš 7 stovek a máš Skylux,kterej je parádně použitelnej -na tu cenu.
Jenom sem si na něj blbec málem sednul,takže mírně přisednul,proto sem se ptal,z čeho je tubus,aby nevznikla nějaká odchylka zkroucením,pokud by to byl třeba nějakej měkkej hliník.Nějak mi to nedá spát   :-/
Dětský dalekohled na pískové hřiště.Starou dřevěnou židli,bez možnosti jakéhokoli nastavení.
stana

Pár rad do začátku

Příspěvek od stana »

Tak vida,přidáš 7 stovek a máš Skylux,kterej je parádně použitelnej -na tu cenu.
Jenom sem si na něj blbec málem sednul,takže mírně přisednul,proto sem se ptal,z čeho je tubus,aby nevznikla nějaká odchylka zkroucením,pokud by to byl třeba nějakej měkkej hliník.Nějak mi to nedá spát   :-/Ty máš teda problémy...Z čeho je tubus...
Jestli máš za to, že je tubus z tvarohu, tak si tem kukr nekupuj..
P.S. Lídláka nemusím, ale tvoje přiblblé otázky jsou tak nějak mimo mísu.. :(
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Alexein

Pár rad do začátku

Příspěvek od Alexein »

Já vim,že sou to hloupý otázky,ale půl dne sem googlil,z čeho že je ten material,ale ničeho nedopátral.
To víš,že mám strach,když sem za to dal jednu z posledních úspor a mám z něho radost.Já sem jinak na věci opatrnej.
Dětský dalekohled na pískové hřiště.Starou dřevěnou židli,bez možnosti jakéhokoli nastavení.
stana

Pár rad do začátku

Příspěvek od stana »

Já vi,že sou to hloupý otázky,ale půl dne sem googlil,z čeho že je ten material,ale ničeho nedopátral.
To víš,že mám strach,když sem za to dal jednu z posledních úspor a mám z něho radost.Já sem jinak na věci opatrnej.
O.K. Já jsem že "ořechy"  tím tubusem nebouchat...
P.S. Je to nějaký hliník či dural tem tubus...Takže klídek..
P.S. 2 Po půl-dne slivovicování je to naprosto z mého pohledu O.K...
;D
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Alexein

Pár rad do začátku

Příspěvek od Alexein »

;D tak to je fér.Hepy ňů jír :)
Kikan

Pár rad do začátku

Příspěvek od Kikan »

Jinak někdo se tady bavil o Pennyskopu.Tak sem se tam byl schválně podivat a za 1200,- tento: Visiomar 60/700 http://shop.conrad-uk.com/leisure/optic ... 70655.html

Moc se mi teda nezdál.Stativ takovej jak k mini dv kameře a ta velikost taky nic moc.Ale co nechápu,je údajný zvětšení 262x  :) Už jste ho někdo zkoušel?  :)
U nás ho zlevnili na 599, tak uvažuju, že bych ho koupil jako hračku pro synovce... Začínal jsem na Astro Cabinetu a jak jsem byl nadšený :). Tohle vypadá (oproti oné skládačce) trošku kvalitněji.
"Please do not stare into laser with remaining eye."
EQ-5 GoTo, SW N200/1000, UHC Astronomik Profi, Barlow 2x Ultima 1.25”, Vixen PL32mm, SP-25mm, SP-10mm, SW UWA 6mm
Odpovědět