Orion Teleskopy
Orion Teleskopy
Má tady nekdo ORION-a ?? dik za odpoved.. Mne se zdaji moc drahe..
Clestron Poweseeker 60 AZ +20mm okulár +4mm okulár + 3x barlowowa šošovka + zenitový hranol+
nová fólia na pozorovanie slnka.
Orion Teleskopy
má,ale bych opatrný při nákupu,"není všechno zlato co se třpytí",mluvím z vlastní zkušenosti
Orion Teleskopy
Mne se zdaji moc drahe.. Za kvalitu se platí,např. ED refraktory jsou taky drahé,ale kvalita oproti achromátu je stejně jinde jako jejich cena.Jinak si kup teleskop od Sky Watcheru nebo i od jiného výrobce.
Taky nevím jestli bys poznal na vizuální pozorování kvalitu zrcadla od Orionu oproti Sky Watcheru.
Taky nevím jestli bys poznal na vizuální pozorování kvalitu zrcadla od Orionu oproti Sky Watcheru.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
Orion Teleskopy
taky sem si myslel že se platí za značku.. Je tam na stránce jedny že na AZ montáži a stoji 99 €! a ja mam taky AZ montáž a stál 54 €.. 

Clestron Poweseeker 60 AZ +20mm okulár +4mm okulár + 3x barlowowa šošovka + zenitový hranol+
Orion Teleskopy
Má tady nekdo ORION-a ?? dik za odpoved.. Mne se zdaji moc drahe..Orion USA nebo Orion UK?
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Orion Teleskopy
že na AZ montáži a stoji 99 €! a ja mam taky AZ montáž astál 54 €..Já mám AZ za 5 litrů a jsou i za 2 litry,chtěl jsem kvalitu tak jsem připlatil a hlavně toho ted nelituju,než aby se mě na AZ montáži klepal kvalitní dalekohled a byl ošizen o komfortní pozorování.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
Orion Teleskopy
Mám Orion 150/1600. Je z druhé ruky. Někdo na tom dělal ještě nějaký tuning - větrák zrcadla, vyztužení a vyčernění tubusu, lepší úchyt sekundáru. Má to Hilux vrstvy. Ukazuje fakt hezky. Možná ho časem prodám. Takže kdybyste měl zájem ... Je to Orion UK. Orion US je v podstatě totéž co SW nebo Celestron, myslím, že je to taky Synta.
Orion Teleskopy
Orion USA nebo Orion UK?Orion USA není drahý, takže myslí zřejmě Orion UK.