Zdravim vsetkych, sice neskor, ale predsa upozornujem na cyklus astronomickych prednasok v Senci, je to sice viac-menej pre blizsie okolie Bratislavy ale informovat sa treba
Najblizsia je teda zajtra t.j. 3.12.2009
Viac: http://senec.solarastronomy.sk/slovak/prednasky.html
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Sakra na přednášku Juraje bych aji zajel, ale mám nosohltan, tak se radši léčím, abych byl ok na GEMds... :-/
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
ahoj. bol si na tych podujatiach? ma to dobru uroven?
m.Poviem to jednoducho. Pomerne komorne stretnutie, nie velmi vysoka ucast, vacsinou decka z astronomickeho kruzku. Vacsinu prednasajucich poznam, pred dvoma tyzdnami prednasal Leo Kornos o asteroide Apophis, bolo to zaujimave. Mozno to brat ako prilezitost na stretnutie sa, zoznamenie a pokecanie po prednaske, ktora je tiez zaujimava.
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
podobne stretnutia - prednasky byvaju aj v bratislave v prirodovednom muzeu - program sa mi nepodarilo najst, ale tu su novinky na podujatia, tak tam sa to snad priebezne objavi:
Dnes sa koná ďalšia zo série prednášok
Mgr. Karol Petrík, téma: Kronika modrej planéty
Úroveň sa snažíme zvišovať kvalitou prednášok.
Nakoniec robíme to pre seba (nieje nás tak veľa
Ak má niekto záujem prednášať stačí nás kontaktovať.