Fotky našich miláčků...:-))
Tubus i výtah jsou originál iStar. Původně je to tubus pro objektiv 160/1920 mm. Já do něj budu mít objektiv 150/1800. Tubus čeká ještě zkrácení a odlehčení, protože se jedná o prototyp a síla stěny trubky je 4 mm. Příruba pro usazení objímky s objektivem váží 2,5 kg, příruba pro upevnění výtahu váží 1, kg a samotný tubus bez rosnice váží 7 kg. Celkem bych chtěl snížit hmotnost o 4,5 kg. Výsledná hmotnost s objektivem, kruhy, hledáčkem, binohlavou, hranolem a dvěma okuláry bude 16 kg.
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
Pěkné.......
Hmotnost snižuj jen tam, kde se to dá. Ne na úkor tuhosti. Moje 125/1583 má celkovou váhu s objektivem a rosnicí 13kg, takže objektivová část tvé 150 bude rozhodně těžší, možná 2x než u mě. Takže jestli se chceš dostat i s příslušenstvím na 16kg, tak to bude docela oříšek.
Osobně bych radši oželel vyšší hmotnost, než menší tuhost.
Hmotnost snižuj jen tam, kde se to dá. Ne na úkor tuhosti. Moje 125/1583 má celkovou váhu s objektivem a rosnicí 13kg, takže objektivová část tvé 150 bude rozhodně těžší, možná 2x než u mě. Takže jestli se chceš dostat i s příslušenstvím na 16kg, tak to bude docela oříšek.
Osobně bych radši oželel vyšší hmotnost, než menší tuhost.
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
objektivová část tvé 150 bude rozhodně těžší, možná 2x než u mě.
Váha objektivu s objímkou bude cca 5,5 kg (4,5 kg objektiv s objímkou + asi 1 kg objektivová příruba).
Váha objektivu s objímkou bude cca 5,5 kg (4,5 kg objektiv s objímkou + asi 1 kg objektivová příruba).
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
I já jsem přidám fotku svých miláčků Newton 130/650, coronado PST na cg-4 
Pred par dnami na vylete v Beskydoch presne na hranici Ceska a Slovenska, nadmorska vyska 970mnm : AR6 a binokular cez prasknute krycie skicko mojho mobilu
. Samozrejme osvetlene celovkou.
ES Dobson 300/1500, APO 127 ... Binohlavky, Binokukatka
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Není to až tak dávno, co jsem se tady pochlubil pilířem vlastní výroby, který nahradil originální stativ pod EQ6. Jenže život a Honza Zahajský přinášejí změnu. Skvělá EQ6 šla z baráku a nahradila ji, snad ještě lepší, EQ8. Dnes to vypadá i na možnost vyzkoušet ji v ostrém provozu, takže je připravená:
Další změnou, viditelnou na fotkách na rajčeti, je i nový 3" výtah od TS, upravený na elektronikou řízený včetně teplotní kompenzace Martinem Myslivcem.
Další změnou, viditelnou na fotkách na rajčeti, je i nový 3" výtah od TS, upravený na elektronikou řízený včetně teplotní kompenzace Martinem Myslivcem.
Gratuluji - na téhle montáži to už aspoň nevypadá, jako že se to musí každou chvilku vlastní váhou rozpadnout 
M:736 750 113
Zase to vypada, ze se to do te travy zabori tak, ze to nepujde vytahnout. Taky gratulace!
Shodou okolnosti taky upgraduji montaz, diky tehle EQ8 montazi cena starsich vetsich montazi docela poklesla... Mam ted Fornax 50, doufam, ze to pro visualni pozorovani utahne 150mm f/15 refrak v pozorovatelne.
Shodou okolnosti taky upgraduji montaz, diky tehle EQ8 montazi cena starsich vetsich montazi docela poklesla... Mam ted Fornax 50, doufam, ze to pro visualni pozorovani utahne 150mm f/15 refrak v pozorovatelne.
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Mám za sebou první noc a až zpracuji data, dám první postřehy do příslušného vlákna. Po hororovém, 6 hodinovém zážitku s jejím ustavením, nejdříve pomocí software v ručce, nakonec, po jakémsi seřízení off axis polárního hledáčku, který nebyl brutálně zkolimovaný, potom souosý ( a jeho sesouosení s montáží je kapitola sama o sobě ) si dovolím tvrdit, že se jedná skutečně o výbornou montáž. I se stále ještě mizerným ustavením jsem udělal 20 expozic po 15 minutách a až na první jsou všechny dokonale upointované.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Karle, tak gratuluji k nove hracce borici se do travy a tesim se na snimky.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
-
Giftmacher
Něco takového tu asi ještě nebylo .))
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Nezasahuje ti předek dalekohledu do zorného pole objektivu na foťáku ?
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
-
Giftmacher
Ten kus plastu s fotozávitem se dá do určité míry posouvat, takže tam rosnice nepřekáží. Do určité míry, protože je podložený mechovou gumou z cyklo omotávky.
Nevydržím a odbočím - ta dlažba pod stativem se taky jen tak nevidí