Fotky našich miláčků...:-))
Gratulujem Martin a držím palce, nech cez to spravíš aj nejaké pekné foto-, nielen vizuálne pozorovanie. 

mail to:fun2mas(at)gmail.com
Ked sa vsetci tolko chvalia, tak mi tiez neda ;)
Po dlhom setreni som odbremenil jednu nemenovanu predajnu o tento Vixenacky Petzval achromat 140/800
Po dlhom setreni som odbremenil jednu nemenovanu predajnu o tento Vixenacky Petzval achromat 140/800
Tak k Tobě zmizel? Blahopřeju k pěknýmu kousku a někdy dej vědět, jak to kouká.
P.S. Nemá toho ta montáž plný kecky?
Tak k Tobě zmizel? Blahopřeju k pěknýmu kousku a někdy dej vědět, jak to kouká.
P.S. Nemá toho ta montáž plný kecky?
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Nemá toho ta montáž plný kecky?
Vdaka. Tubus ma LEN 6,5 kg, takze AZ4 to zvlada vcelku dobre.
Ukazuje pekne. Mesiac vcera 246x v pohode, Mars uz je maly, takze tam je to uz tazko zaostrit, uz by to chcelo GOTO, Saturn a Venusa taktiez v pohode. Uz len pockat nejaky cas na Jupika.
Vynikajuci kontrast aj v hnusnej bratislave, teraz mam aj baaderacky Kontrast Booster a takmer neviem co je to farebna vada...
Vdaka. Tubus ma LEN 6,5 kg, takze AZ4 to zvlada vcelku dobre.
Ukazuje pekne. Mesiac vcera 246x v pohode, Mars uz je maly, takze tam je to uz tazko zaostrit, uz by to chcelo GOTO, Saturn a Venusa taktiez v pohode. Uz len pockat nejaky cas na Jupika.
Vynikajuci kontrast aj v hnusnej bratislave, teraz mam aj baaderacky Kontrast Booster a takmer neviem co je to farebna vada...

Tubus ma LEN 6,5 kg, takze AZ4 to zvlada vcelku dobre.
Já ho často viděl, ale nikdy nedržel v rukách. V prodejně vypadal celkem mohutně. Čekal bych teda větší hmotnost. Ta moje mrcha má asi 20kg.
Jsem rád, že dobře ukazuje a jestli bude taky podrobnější report, (hlavně o Jupiteru)
tak se moc těším.
Ať dobře slouží
Já ho často viděl, ale nikdy nedržel v rukách. V prodejně vypadal celkem mohutně. Čekal bych teda větší hmotnost. Ta moje mrcha má asi 20kg.
Jsem rád, že dobře ukazuje a jestli bude taky podrobnější report, (hlavně o Jupiteru)
tak se moc těším.
Ať dobře slouží

Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
a jestli bude taky podrobnější report, (hlavně o Jupiteru)určite bude
vcera som isiel spat o druhej a o piatej vstaval do prace...ale ak este nepadnem, tak dam dnes aj foto mesiaca, jedinu chybu ma, ze nema 2-rychl.Crayford, len obyc. hreben. OV...
vcera som isiel spat o druhej a o piatej vstaval do prace...ale ak este nepadnem, tak dam dnes aj foto mesiaca, jedinu chybu ma, ze nema 2-rychl.Crayford, len obyc. hreben. OV...
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Já na hřeben někdy nedám dopustit, neprávem se na něj někdy nadává! Ale jak je to na tvém kousku řešené to samozřejmě nevím. Hezky se to tady rozjíždí!
Lectorem iustus...
- hurá hvězda
jsou tu fakt pěkný dalekohledy.přemejšlel jsem ,že bych si někdy v budoucnosti taky pořídil refraktor na AZ montáži,na takový to rychlý pokoukání lámal jsem si hlavu jestli 6,5kg tubus by se na Az 4 nebo Az5 už netřásl,ale jak píše achromat,že mu to funguje dobře,tak to je fajne 

SW 254/1200 ,malokuk 80/400 na AZ3, triedr 15x70 , kukátko 15x30 , hypíci 13mm a 8mm, setové
okuláry,Radian 6mm.
okuláry,Radian 6mm.
Tady jsou fotky mých dvou "miláčků". Pozorovací - žlutý trpaslík- 300/1700 made by Drbohlav, vyměněný okulárový výtah. Na fotografii se slunečním filtrem. Druhá fotka je klasická začátečnická foto sestava. Montáž CG-5Adv., Fotografický ED-80 SkyWatcher, a malokuk 70/500 na pointaci, na EDčku je Canon 20D modifikovaný a na pointaci se snažím sžít s Autoguiderem by MMys, dále "rozvodna" s autobaterií.
Dobson 300/1750 - Drbohlav
Sw ED80 + CG-5 Adv. + Sw 70/500 + Autoguider by Mmys
Achromat 150/1200
Sw ED80 + CG-5 Adv. + Sw 70/500 + Autoguider by Mmys
Achromat 150/1200
...nádherný "žluťásek" měl jsem podobný 250/1500 a 350/1750.. - opravdu pěkné stroje s dobrou optikou! 350-tku jsem však nechal přes zimu v zahradním domečku a utrpělo katastrofálně pokovení...
Tak se konečně i já pochlubím svým skromným vybavením.
Takže díky těmto dvěma si občas prohlédnete začátečnické kresby DSOček, planet a nově už i Slunce ... z podpisu a i z obrázku určitě poznáte 20cm dobsna a malokuka na fotostativu. Časem bych rád vyměnil dvoukilo za větší, ale je to jen prostá hudba vzdálené budocnosti ...
Takže díky těmto dvěma si občas prohlédnete začátečnické kresby DSOček, planet a nově už i Slunce ... z podpisu a i z obrázku určitě poznáte 20cm dobsna a malokuka na fotostativu. Časem bych rád vyměnil dvoukilo za větší, ale je to jen prostá hudba vzdálené budocnosti ...
SW 200/1200 mm, SW 130/650 mm, SW 80/400 mm, 15x70, 10x50.
Fotografický ED-80 SkyWatcher, a malokuk 70/500 na pointaci,Ahoj,
potencialne vidim problem v uchyceni pointeru na jedinem sroubu v kruzich fotografickeho EDcka. Tedy pokud jsem to z obrazku spravne pochopil.
To nevypada moc stabilne a urcite bych se snazil prichytit pointer mnohem stabilneji idealne dvena srouby k obema kruhum...(i kdyz to asi originalni kruhy neumozni)...
mej se,
potencialne vidim problem v uchyceni pointeru na jedinem sroubu v kruzich fotografickeho EDcka. Tedy pokud jsem to z obrazku spravne pochopil.
To nevypada moc stabilne a urcite bych se snazil prichytit pointer mnohem stabilneji idealne dvena srouby k obema kruhum...(i kdyz to asi originalni kruhy neumozni)...
mej se,
Pavel Vabrousek
Proč by to originální kruhy neměly umožnit ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Mel jsem na mysli dva srouby do kazdeho z kruhu, tyhle ale maji jen malou plosku akorat pro jeden stativovy sroub. Takze nezbyde nez tu mit celkem na dvou sroubech po jednom na kruh...
Pavel Vabrousek
Prohrabal jsem se fotkama mé původní fotosestavy a měl jsem to k sobě natvrdo přidělané originálníma kruhama.Takže můžu potvrdit,že to jde.