CG-5 a polární hledáček
CG-5 a polární hledáček
Dnes jsem krvacel a poridil jsem si poradnou montaz - CG-5 Advanced. No, poradnou jak pro koho, ale pro mne bude urcite velkym krokem vpred. Jenze jsem hned narazil na problem - nejsem schopny vyndat puvodni uchyt pro polarni hledacek a dat tam misto nej novy, poradny hledacek. Podarilo se mi sundat cerne jistici objimky a nasledne i oba ciferniky, ale stale zustava ten stred. Neprisel jsem na to, kde a jak by se mel povolit. Nemate nekdo tuseni? Diky
Jsem zacatecnik, ale lecim se 
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
CG-5 a polární hledáček
Já ho tam nechal, docela dobře na to pasuje podobná objímka k hledáčku od Vixenu na GP. Problém je vyřešen.
Lectorem iustus...
CG-5 a polární hledáček
Jenze ja mam k montazi krasny polarni hledacek (alespon proti tomu, co byl u EQ-3-2), takze bych ho tam chtel samozrejme dat a pouzivat. Doma v supliku mi je na nic 
CG-5 a polární hledáček
No, ja nevim Kdyz koukam na ucet, tak s takovou cenou zadny v nabidce Supry neni. Ale mam pocit, ze je to HLEDÁČEK/CEL #94224 POLÁRNÍ pro CG ADV. (C09). V kazdem pripade jsou uvnitr krome krize a plarky jeste asi tri souhvezdi. A take mi prijde svetelnejsi nez u toho z EQ-3-2. Jen je skoda, ze neni osviceny...
CG-5 a polární hledáček
Co Tě vede k výměně ? Na ustavení stačí ten naprosto nejjednodušší polární hledáček. Co s nějakými kresbičkami souhvězdí v hledáčku naděláš ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
CG-5 a polární hledáček
K vymene mne vede to, ze momentalne tam je jen ta dira pro hledacek Tudiz bych rad vymenil diru prave za ten hledacek.
Ten co jsem zminoval zustava v EQ-3-2
Ten co jsem zminoval zustava v EQ-3-2
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
CG-5 a polární hledáček
No jenže s prominutím ta holomajzna která tam je z výroby to je fakt hnus, já jsem ho prodal za 200 Kč do bazaru a koupil si právě zmiňovaný Vixen, je navíc osvětlený a pohled a ustavení je lepší než přes tu klíčovou dírku.
to Vejr: tak nevím v čem je problém? Prostě nepasuje, nebo co chceš odmontovat? Jestli nejde přes ten střed tak to neomontovávej, to bude možná špatný hledáček...
to Vejr: tak nevím v čem je problém? Prostě nepasuje, nebo co chceš odmontovat? Jestli nejde přes ten střed tak to neomontovávej, to bude možná špatný hledáček...
Lectorem iustus...
CG-5 a polární hledáček
Problem je ten, ze v montazi je momentalne drzak na ten maly hledacek. Do toho se tento velky nevejde. A nemuzu sundat ten stred - tedy ten uchyt na maly hledacek. Drzi tam jak prikovany. Jestli chces, muzu to vyfotit. Podarilo se mi sundat pouze stupnici a ty dva krouzky, co ji drzi.
CG-5 a polární hledáček
No jenže s prominutím ta holomajzna která tam je z výroby to je fakt hnus, já jsem ho prodal za 200 Kč do bazaru a koupil si právě zmiňovaný Vixen, je navíc osvětlený a pohled a ustavení je lepší než přes tu klíčovou dírku.
.Nechci se s Tebou přít co je hnus, ale přesnost ustavení je stejná . Při podobném zvětšení to nemůže být ani jinak.
.Nechci se s Tebou přít co je hnus, ale přesnost ustavení je stejná . Při podobném zvětšení to nemůže být ani jinak.
lepší rada žádná než špatná
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
CG-5 a polární hledáček
No já vím, že je to stejné, asi jde o komfort (a moji lenost), nejlepší na tom je, že při ustavování montáže při pozorování planet nebo vizuál ani hledáček nepoužívám... Tam dokonce nechám jen tak tu volnou trubku a dělám to od oka.
to Vejr: tak to asi nahoď veřejně, já už si to teda nějak nedokážu vybavit jak jsem to řešil já. Mám takovej dojem, že jsem téměř určitě rval něco kleštěma ven aby se mi tam vešel podobnej tubusek hledáčku jako máš ty, tedy každopádně jsem se trošku orosil když jsem vyděl, že jsem "vyhodil" peníze za něco co mi tam nepasuje, hledáček je totiž taky větší v průměru než původní. Po úpravě je to slušný upgrade.
Vixen
to Vejr: tak to asi nahoď veřejně, já už si to teda nějak nedokážu vybavit jak jsem to řešil já. Mám takovej dojem, že jsem téměř určitě rval něco kleštěma ven aby se mi tam vešel podobnej tubusek hledáčku jako máš ty, tedy každopádně jsem se trošku orosil když jsem vyděl, že jsem "vyhodil" peníze za něco co mi tam nepasuje, hledáček je totiž taky větší v průměru než původní. Po úpravě je to slušný upgrade.
Vixen
Lectorem iustus...
CG-5 a polární hledáček
Nechci se s Tebou přít co je hnus, ale přesnost ustavení je stejná . Při podobném zvětšení to nemůže být ani jinak.
Jenze ja tam momentalne mam jen diru, takze tam nejaky hledacek dat chci. A kdyz mam dobry, tak proc ho tam nedat...
Cztwerec - OK, jdu to nafotit. Moment
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
CG-5 a polární hledáček
Sakra tak tohle jsi myslel. No tak mohu říct, že nevím. Já když jsem sundal ty skruže, tak jsem tam ten černěj tubusek neměl, ten tam snad bude omylem přilepenej, tak buď zkusit otočit jako závit, nebo urvat, ale toho bych se bál... Povol všechny šroubky.
Když jsem to vytáhl já vypadalo to asi takhle:
Bez černého přebytku. Ten ti blokuje ten závit na větší hledáček, jako se to stalo mě. No ale to už říkám co asi víš ty sám...
Když jsem to vytáhl já vypadalo to asi takhle:
Bez černého přebytku. Ten ti blokuje ten závit na větší hledáček, jako se to stalo mě. No ale to už říkám co asi víš ty sám...
Lectorem iustus...
CG-5 a polární hledáček
Vsechny, co jsem nasel, jsem povolil. Ale ani se nehne No nic. Zkusim se zeptat v Supre, protoze rvat silou se mi to opravdu nechce...