Znázornění souhvězdí
Znázornění souhvězdí
Existuje pro znázornění souhvězdí nějaký standard, nebo záleží jenom na fantazii autora atlasu?
SW 80/400
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Znázornění souhvězdí
Nevím jak autora atlasu, ale spíš je to geografické rozložení. Jinak asi spojují souhvězdí Američani a jinak Angličani nebo Francouzi a jinak asi my.. vycházet to asi bude z prvních solidních map, které daná generace měla k dispozici. Pro CdC si můžeš v miniprográmku definovat své vlastní spojnice.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Znázornění souhvězdí
Pro CdC si můžeš v miniprográmku definovat své vlastní spojnice.Jaký miniprográmek? To jsem nevěděl...
Lectorem iustus...
Znázornění souhvězdí
http://www.ap-i.net/~cz/download.html v oddílu nástroje je prográmek na změnu tvaru souhvězdí
Newton 114/900
Znázornění souhvězdí
Je to naozaj frustrujuce, ze to vsetci znacia inak. Tiez ma to niekedy riadne popletie. >:(
Znázornění souhvězdí
http://win.xiulong.it/astronomia/Uranom ... /index.htm
Jen pro informaci Johann Bayer, Uranomertria
Jen pro informaci Johann Bayer, Uranomertria
Newton 114/900
Znázornění souhvězdí
Každá kultúra má iné znázornenie súhvezdí. V Stellariu sa to dá nastaviť Zobrazovanie/Mytológia. Napr. Indiáni volali Veľký voz Veľká naberačka :)
Celestron Firstscope 76/300
H20mm, H12.5mm, H6mm, SR4mm, Celestron OMNI 4mm PLÖSSL
fotoaparát OLYMPU SP-560 UZ, káblová samospúšť RM-UC1, Canon 550d, Helios-44-2, Pentacon 3,5/30
H20mm, H12.5mm, H6mm, SR4mm, Celestron OMNI 4mm PLÖSSL
fotoaparát OLYMPU SP-560 UZ, káblová samospúšť RM-UC1, Canon 550d, Helios-44-2, Pentacon 3,5/30
Znázornění souhvězdí
Indiáni volali Veľký voz Veľká naberačka
V USA to tak volaju doteraz - Big Dipper.
V USA to tak volaju doteraz - Big Dipper.
Znázornění souhvězdí
Take jsem si rucne zmenil tvar souhvezdi v CdC a to ihned po nainstalovani programu. Presne jako kolega - souhvezdi Orla jsem temer nemohl rozeznat, nyni jej mam jako je na prvnim snimku. Podobne dalsi souhvezdi, co se mi nelibily...
A kdyz uz jsme u tech americkych nazvu, na posledni MHV byla navsteva, nejaky pan, mluvil jen anglicky a kdyz videl, ze nastavuju fotak a casovac pro zrychleny zaznam, dal se se mnou do reci. Jeste, ze z Cloudy nights vim, co je to Big Dipper, jinak bych musel vypadat jak blb Tak jsme pokecali o DSO ve Velke medvedici a o akci MHV. Alespon jsem si procvicil anglictinu.
A kdyz uz jsme u tech americkych nazvu, na posledni MHV byla navsteva, nejaky pan, mluvil jen anglicky a kdyz videl, ze nastavuju fotak a casovac pro zrychleny zaznam, dal se se mnou do reci. Jeste, ze z Cloudy nights vim, co je to Big Dipper, jinak bych musel vypadat jak blb Tak jsme pokecali o DSO ve Velke medvedici a o akci MHV. Alespon jsem si procvicil anglictinu.

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Znázornění souhvězdí
http://www.ap-i.net/~cz/download.html v oddílu nástroje je prográmek na změnu tvaru souhvězdíNo, a nějaký návod by nebyl?
/Se to kamsi uloží a co dál?/
/Se to kamsi uloží a co dál?/
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Znázornění souhvězdí
Existuje pro znázornění souhvězdí nějaký standard, nebo záleží jenom na fantazii autora atlasu?
Ono to především nemá - kromě toho mnemotechnického - žádný význam, takže si nikdo s žádnou normou hlavu příliš neláme.