Najde se někdo kdo by poradil. Zkouším fotit na EOS300D přímo promítáním na chip vše se zdá dobré ale výsledné foto není dostatečně ostré i když v hledáčku se zdá vše v pořádku. Zajímavé je že pří promítání barlowem větší zvětšení je snímek ostřejší ale přesto to není ono (fotím Měsíc časem od 1/125s kde by se mělo normálně dát zaostřit.
Napadá mě zda není špatně převrácena nebo osezena matnice.
Přikládám foto ostřejší je berlowem.
Nezaostřeno v CANONu EOS300D.
Měl bych na Tebe jeden dotaz : používáš normálně brýle při pohledu do dálky ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Tak brýle nepoužívám žádné asi bude muset osadit Pentaxe a zkusit jinak i při zkoušce s objektivem a ručním ostření mě to moc nepřesvědčilo , holt výhodná koupě 
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Tak me napadlo, mas spravne zaostreny hledacek ve fotaku ? U hledacku je kolecko a s tim si muzes zkorigovat zaostreny obraz na cipu s obrazem co vidis v hledacku ve fotaku. Tedy aspon na 350D, 400D, 450D ... to tak je, nevim jak je to u 300D, ale predpokladam ze to tam bude taky.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
no nevim ale ostřit přes hledáček neni moc dobrý i když se to může zdát ostrý, zkusil bych to přes software tam si to ještě přiblížíš a zaostříš na detail.
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
zda zaostris nebo ne muzes vyzkouset i pres den, netreba cekat na noc proste zkusis nejaky vzdalenejsi objekt (aby byl alespon 100m vzdaleny, cim vice tim lepe) a muzes serii pokusnych expozic zjistit, zda v nejake poloze zaostris nebo ne - zda by to pak chtelo dovnitr nebo vice ven...
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
I přes matnici lze nastavit kompozici fotky a přibližné zaostření. Já takto ostřím vždy a teprv pak dolaďuji, pokud to stále není úplně nejostřejší. Nosím brýle na astigmatismus, přesto jsem schopen rel. přesně zaostřit a málokdy je to úplně mimo, jak vidíme na ukázce výše. U foťáku jsem si samozřejmě hledáček nastavil, abych viděl ostře (dioptrická korekce).
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod