Můj příští dalekohled snů je nadosah a tak po dlouhém váhání nabízím následující legendu na prodej.
Tele Vue Genesis 101mm f/5 s příslušenstvím. Unikátní optický design - quadruplet (petzval) s fluoridovým rovnačem pole. Předchůdce současné vlajkové lodi Televue NP101. Vykresluje ploché pole pro astrofografii i pro dokonalé podání okraje pole při vizuálním pozorování. Redukovaná barevná vada plně srovnatelná s ED refraktory nebo achromáty f/22. Je to ten stejný model se kterým provedl legendární Stephen O'Meara všechna pozorování pro své knihy Deep Sky companion. Je to dalekohled "made in USA" a "s duší", což se nedá říct o současné masově vyráběné čínské produkci.
Předmětem prodeje je:
OTA 101/500 včetně orig. přepravního kufru
Legendární azimutální montáž Tele Vue Gibraltar (nový styl po redesignu) doplněná o DSC enkodéry v obou osách
Originální stativ Tele Vue Gibraltar v provedení Ash (jasan)
Navigační počítač Tele Vue Skytour s pozorovací databází více než 2000 objektů nejznámějších katalogů se sériovým portem (připojitelný k PC/PDA).
Diagonální zrcátko Tele Vue Everbrite s odraznou vrstvou s 99%
Originální upínací kruh v černém eloxu
Luxusní red-dot hledáček Tele Vue StarBeam
Originální držáky okuláru a navigace Televue caddies
Celé je to opravdu dream kit pro náročného vizuálního pozorovatele případně objektiv pro astrofotografa (světelnost f/5 s plochým polem!). Mnoho lidí tady z fóra se mělo možnost dalekohledem koukat a jistě potvrdí jeho kvality.
Celý set pochází ze začátku 90tých let. Je v perfektním stavu, byť na něm lze najít drobné známky použití. Optika je v perfektním stavu, kolimace 100%. Dalekohled ani montáž nemá žádnou plastovou část a zcela jistě přežije svého majitele.
Dalekohled přivezu a předvedu kupci kamkoliv v ČR. Cena k jednání je 60.000 Kč (€2250). Dohoda možná na prodej nespěchám. Preferuji prodej celku, zvážím individuální nabídky na části. Sem na fórum už skoro nechodím, takže pište na mirek@petricek.cz.
Na obrázcích není originální diagonál a stativ:
Tele Vue Genesis refractor + montáž
Po četných dotazech doplním cenu při separátním prodeji komponent:
OTA 1150 EUR (30000 Kc)
Diagonal 210 EUR (5500 Kc)
StarBeam 170 EUR (4500 Kc)
Montáž se SkyTourem 840 EUR (22000 Kc)
Montáž bez Skytouru 650 EUR (17000 Kc)
Na ceně za celek jsem ochoten se do určité míry dohodnout. Členům skupiny 8mag.net nabízím zajímavou slevu
Pro srovnání. Jen nový Gibraltar se Skytourem stojí podle ceníku v ČR skoro 60.000! Nová sestava v mé konfiguraci s NP101 pak téměř 200.000 Kč. V USA (ovšem bez drahé dopravy, cla a DPH přibližně polovinu). Prakticky tak máte kommpletní APO refraktor za cenu montáže Moje nabídka je tedy fantastická, která se nemusí opakovat.
Update: Montáž prodána
OTA 1150 EUR (30000 Kc)
Diagonal 210 EUR (5500 Kc)
StarBeam 170 EUR (4500 Kc)
Montáž se SkyTourem 840 EUR (22000 Kc)
Montáž bez Skytouru 650 EUR (17000 Kc)
Na ceně za celek jsem ochoten se do určité míry dohodnout. Členům skupiny 8mag.net nabízím zajímavou slevu
Pro srovnání. Jen nový Gibraltar se Skytourem stojí podle ceníku v ČR skoro 60.000! Nová sestava v mé konfiguraci s NP101 pak téměř 200.000 Kč. V USA (ovšem bez drahé dopravy, cla a DPH přibližně polovinu). Prakticky tak máte kommpletní APO refraktor za cenu montáže Moje nabídka je tedy fantastická, která se nemusí opakovat.
Update: Montáž prodána
Po prodeji montáže posílám update ceny zbylého zboží.
Na prodej zůstávají tyto součásti:
Tele Vue Genesis OTA (bez upínacího kruhu, s originálním kufrem). Cena 27.000 Kč. Opticky perfektní. Kosmeticky pouze drobné "mušky" - na pár místech lehce odřená barva na tubusu po letech používání a trocha prachu (optiku čistím nerad). Celkově ve velmi dobrém stavu. Optika je perfektní
Při prodeji s dalekohledem vám ponechám diagonál Tele Vue Everbrite 2" v hodnotě přes 9000 (ČR) nebo $290 (USA) za 4.000 Kč
[hr]
TeleVue Starbeam diagonal - jeden z nejlepších red-dot
hledáčků na trhu. Udáváná přesnost najetí 6'. Cena 4.000 Kč
Na prodej zůstávají tyto součásti:
Tele Vue Genesis OTA (bez upínacího kruhu, s originálním kufrem). Cena 27.000 Kč. Opticky perfektní. Kosmeticky pouze drobné "mušky" - na pár místech lehce odřená barva na tubusu po letech používání a trocha prachu (optiku čistím nerad). Celkově ve velmi dobrém stavu. Optika je perfektní
Při prodeji s dalekohledem vám ponechám diagonál Tele Vue Everbrite 2" v hodnotě přes 9000 (ČR) nebo $290 (USA) za 4.000 Kč
[hr]
TeleVue Starbeam diagonal - jeden z nejlepších red-dot
hledáčků na trhu. Udáváná přesnost najetí 6'. Cena 4.000 Kč
Zdravím, poslal zprávu na uvedenou adresu, ale ta se mi vrátila jako nedoručitelná.
Vojta 2
Vojta 2
Dalekohled je prodán. Zůstal mi jen hledáček.